Συμμετοχή του 5ου Γυμνασίου Πτολεμαιδας στο Teens Athens Democracy Forum! (Δελτίο τύπου)

14 Οκτωβρίου 2024
02:06
Κανένα σχόλιο

Μια από τις πρώτες δράσεις του προγράμματος “Σχολείο, ένα Εργαστήριο Δημοκρατίας” ήταν και η συμμετοχή μαθητών του σχολείου μας, από 1-3 Οκτωβρίου, στο Teens Athens Democracy Forum, στην Αθήνα, στα πλαίσια του Athens Democracy Forum. Η διαδικτυακή συνάντηση γνωριμίας των μαθητών που θα συμμετείχαν στο forum έγινε την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου. Η επόμενη δια ζώσης συνάντηση προγραμματίστηκε για 1-3 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Στο Teens Athens Democracy Forum, συμμετείχαν 45 μαθητές και μαθήτριες από διάφορες χώρες, ανάμεσα τους και 5 μαθητές και μαθήτριες από το 5ο Γυμνάσιο και το 2ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας

Τη μαθητική ομάδα αποτέλεσαν:

από το 5ο Γυμνάσιο οι Αρχοντία Μπαλασούδη, Αναστάσιος Ελευθεριάδης και Ιωάννης Σπυρίδης, μαθητές Γ’ Γυμνασίου, από το 2ο Λύκειο η Ευαγγελία Γιάννου και ο Κωνσταντίνος Μητριάδης, μαθητές Α’ Λυκείου.

Η δύναμη της εικόνας, η επιρροή της τεχνολογίας και της AI, η συμβολή των social media στην παραπληροφόρηση και στη διάδοση των fake news ήταν ερωτήματα, τα οποία απασχόλησαν για 3 μέρες τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στο Teens Athens Democracy Forum.

Παρουσίασαν τις ανησυχίες τους και έκαναν προτάσεις για αλλαγές στη διαχείριση των σχετικών ζητημάτων από την οικογένεια. Συζήτησαν εκτενώς για τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα προκειμένου να προσαρμοστεί στη σύγχρονη εποχή και να ικανοποιεί τις ανάγκες τους.

Τη συζήτηση-συνεργασία των μαθητών σε ομάδες συντόνισε η Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα δικαιώματα των παιδιών, κ. Θεώνη Κουφονικολάκου.

Οι μαθητές, μετά από 3 μέρες, κατέληξαν σε προτάσεις, οι οποίες παρουσιάστηκαν στο κεντρικό panel του Athens Democracy Forum από 4 μαθητές, τους οποίους επέλεξαν με ψηφοφορία οι 45 μαθητές, ως εκπροσώπους τους.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι