Π. Κουκουλόπουλος: «Τα αποτελέσματα 1ης και 2ης Κυριακής αποτελούν “πυξίδα” για τα επόμενα βήματά μας»

14 Οκτωβρίου 2024
12:01

 

«Τα αποτελέσματα της 1ης και της 2ης Κυριακής είναι εμφατικά και αποτελούν την “πυξίδα” για το πως πρέπει να κινηθούμε στο εξής. Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξελέγη με έναν απόλυτα δημοκρατικό και αδιαμφισβήτητο τρόπο. Η προεδρία του είναι πλέον σαφώς πιο ισχυρή όχι απλώς από ό,τι ήταν πριν τις εσωκομματικές, αλλά και πριν τις Ευρωεκλογές», υπογράμμισε ο Βουλευτής Κοζάνης και Υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος, στην πρωινή εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ με τους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου.

Ειδικότερα, σημείωσε πως «τα αποτελέσματα μας δείχνουν πάρα πολλά. Είναι σημαντικό να μελετήσουμε τα συμπεράσματα που εξάγονται από τη συμμετοχή των 300.000 συμπολιτών μας στις κάλπες της 6ης Οκτωβρίου, από όσα σηματοδότησε η χωροταξική και κοινωνική κατανομή τους, αλλά και η αποχή 90.000 στο δεύτερο γύρο. Κατά συνέπεια, το βασικότερο είναι να διαβάσουμε σωστά το μήνυμα».

Τόνισε, επίσης, ότι «στις 100 μέρες που διήρκεσε η εσωκομματική μας διαδικασία, έγινε πιο εμφανής αφενός μεν η αδυναμία της Κυβέρνησης να απαντήσει πειστικά στα προβλήματα της κοινωνίας, με μεγαλύτερο όλων το κόστος ζωής, αφετέρου η κρίση του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε τέτοια έκταση που κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί και κανείς δεν γνωρίζει που θα φθάσει.  Αυτά τα δύο γεγονότα έχουν καταστήσει εντονότερη την ανάγκη να οικοδομηθεί γρήγορα ένας εναλλακτικός πειστικός πόλος απέναντι στη ΝΔ. Είναι σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ δεν χρειάζεται να μετακινηθεί ούτε αριστερά ούτε δεξιά, πρέπει με σύνεση να συνεχίσει μπροστά. Η κοινωνία δεν θέλει μεγάλες κουβέντες, θέλει ρεαλιστικές τεκμηριωμένες απαντήσεις και αυτό αποτελεί κοινό μας τόπο».

Απαντώντας στα ερωτήματα αναφορικά με την αξιοποίηση των συνυποψηφίων, ανέφερε ότι «προφανώς, αυτό είναι το εύκολο και αυτονόητο, άλλωστε ο ίδιος ο Πρόεδρος το ξεκαθάρισε χθες στις δηλώσεις του, όταν τους ευχαρίστησε ονομαστικά και ήταν σαφής στο ότι θα αξιοποιηθούν όλοι. Δεν φτάνει μόνο αυτό.  Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί πολύ πιο ανοιχτά, να αξιοποιήσουμε δυνάμεις, με το ίδιο το αποτέλεσμα να αποτελεί την “πυξίδα” για τα επόμενα βήματά μας. Υπάρχουν πρόσωπα, αναφέρομαι στον κ. Γερουλάνο και στην κα Διαμαντοπούλου, των οποίων η παρουσία και ο πολιτικός λόγος (χωρίς να έχει διαφορετική ιδεολογική ταυτότητα, δεδομένου ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουμε ταυτοτικό πρόβλημα, όπως έχουν στη ΝΔ και στο ΣΥΡΙΖΑ) στις περιοχές όπου έχουμε μέχρι τώρα μειωμένη απήχηση, δηλαδή στην Αττική και στη  Θεσσαλονίκη, συγκέντρωσαν 54%. Αποδείχθηκε, δηλαδή, ότι συγκεκριμένα κοινωνικά στρώματα και περιοχές αποζητούν συγκεκριμένα πράγματα. Η ανάλυση, λοιπόν, των αποτελεσμάτων, έχει τη σημασία της».

Περαιτέρω, ο Υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών δεν παρέλειψε να εστιάσει στο προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού 2025, η συζήτηση επί του οποίου ξεκινά σήμερα το μεσημέρι στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή. Ανέδειξε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι ο πρώτος προϋπολογισμός του νέου Μεσοπρόθεσμου 2025-2028, το οποίο είναι και δημοσιονομικό και διαρθρωτικό, έχει δε ανώτατο όριο αύξησης δαπανών περίπου στο 3% εν συγκρίσει με την προηγούμενη χρονιά, εκ των οποίων τα μισά δαπανώνται για την άμυνα. Επιμένουμε στην πάγια εθνική διεκδίκηση για εξαίρεση των αμυντικών δαπανών από το έλλειμμα, “απελευθερώνοντας” έτσι χώρο από το 3%. Επαναλαμβάνω, όμως, πως η μεγαλύτερη αύξηση που μπορούμε να δώσουμε στην κοινωνία προς όφελος των ευάλωτων και μεσαίων εισοδημάτων, είναι να ποδηγετήσουμε το ανεξέλεγκτο κόστος ζωής».

Αναλυτικότερα, μπορείτε να δείτε το video εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=wW4yIwpuAy8

7 σχόλια

  • Πω πω κελαηδαει τωρα ο Παρης. Μεχρι χθες το επαιζε ΟΗΕ. Παρη ξερουμε πως επαιξες στις εκλογες της πρωτης κυριακης. Εμεις να πουμε οτι ετσι οπως τα εκανες θα αποχωρησεις οπως σου αξιζει. Η αντικαταστατρια ειναι γνωστη.

    • Υπάρχουν εξαιρετικοί ωτορινολαρυγγολόγοι να ελέγξετε την ακοή σας και οφθαλμίατροι για την όρασή σας, μάλλον κάποια βλάβη υπάρχει και ούτε ακούσατε ούτε διαβάσατε όσα δημόσια και σταράτα είπε και έγραψε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σε όλη την προεκλογική περίοδο, περαστικά σας από το ενωμένο και ισχυροποιημένο ΠΑΣΟΚ!!!

  • Ποία επόμενα βήματα σας βρε κουκουλοπουλε. Δεκανίκι του Μητσοτάκη είστε. Τελειωμενοι δεν έχετε τίποτα να προσφέρεται, όχι ότι είχατε και ποτέ.

    • Άλλα είπαν οι 300.000!!! καταννοητό να σας πονά η δυναμική επιστροφή του ΠΑΣΟΚ αλλά δείξτε και λίγη ψυχραιμία, αν από τώρα πανικοβάλλεστε τι θα κάνετε τους επόμενους μήνες όσο θα κατρακυλά ο Μητσοτάκης;;;

  • Έχεις δίκιο, τα αποτελέσματα τα είπαν όλα, τα καλύτερα είναι μπροστά μας, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σύντομα παίρνουν τη λαική απάντηση που τους αξίζει.

  • Το συμπερασμα με ολα αυτα που γινονται σε τσιριζα(δελφιναριο) και σε πασοκ ειναι οτι ο μητσοτακης παει καρφι για τριτη θητεια,ολα τα αλλα ειναι να χαμε να λεγαμε!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι