kozan.gr: Πτολεμαίδα: Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τον Ι.Ν. Αγ. Στεφάνου & Οσίας Παρασκευής για την παρουσία του συμπατριώτη μας Μητροπολίτη Περιστερίου Γρηγόριου (Βίντεο & Φωτογραφίες)

14 Οκτωβρίου 2024
19:10

Ο συμπατριώτης μας Μητροπολίτης Περιστερίου κ.κ. Γρηγόριος (ο οποίος έχει καταγωγή από τα Νάματα Βοΐου) συμμετέχει στο διήμερο εορτασμό της Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής στο ναό του Αγίου Στεφάνου Πτολεμαίδας και στο πλαίσιο της 112ης επετείου για τα Ελευθέρια της πόλης από τον τουρκικό ζυγό. Το απόγευμα της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου, λίγο πριν την έναρξη του πανηγυρικού εσπερινού στο ναό του Αγίου Στεφάνου, μέλη του συλλόγου «Στρατηγός Μακρυγιάννης» σε μια κίνηση αδελφικής συμπαράστασης προς τους πιστούς της Μητροπόλεως Περιστερίου,  οι οποίοι  διαμαρτύρονται έντονα για την αφαίρεση του Τιμίου Σταυρού, πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, από το ιερό βήμα στην Ι.Μ. Περιστερίου, βρέθηκαν έξω από το ναό, σε μια ειρηνική διαμαρτυρία, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, ζητώντας από τον Μητροπολίτη Περιστερίου να επαναφέρει τον Σταυρό. Παρά τις θεολογικές εξηγήσεις και τα επιχειρήματα που έχει καταθέσει, πολλές φορές, ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ.κ. Γρηγόριος  δεν έχει πείσει τους πιστούς που διαμαρτύρονται. Ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ.κ. Γρηγόριος έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από πλήθος πιστών της περιοχής που βρέθηκαν στον ναό του Αγίου Στεφάνου προκειμένου να τον συναντήσουν.

 

8 σχόλια

  • εχει και η ορθοδοξια φονταμενταλιστες,αραγε ολοι αυτοι εχουν ιδεα απο θεολογια;ο γρηγοριος ειναι πνευματικος αδαμαντας της ορθοδοξιας

    • Οι υπολοιποι δεσποταδες δηλ.το συνολο της ιεραρχιας πλην του Γρηγοριου τι ειναι;Γιατι μονο αυτος στα ιστορικα χρονια εβγαλε τον Τιμιο Σταυρο απο το Ιερο των εκκλησιων της Ι.Μ.Περιστεριου;

      • Είναι τυχαίο που και στον Ι.Ν. Αγ. Στεφάνου στη θέση που ήταν ο εσταυρωμένος τώρα υπάρχει η εικόνα της Παναγίας;

    • Δεν ξέρεις και τί λες… Καταπατούν τα ιερά της Ορθοδόξου πίστεως.
      “Η λέξη φονταμένταλισμος μπορεί να περιγράφει οποιαδήποτε θρησκευτική παρόρμηση που προσκολλάται στις βασικές της αρχές. Ο φονταμενταλισμός είναι ένα κίνημα μέσα στην εκκλησία που κρατά τα ουσιώδη της χριστιανικής πίστης.”

  • Ας εξηγήσει κάποιος στους ένστολους παρεβρεθεντες αστυνομικούς, ότι η στολή που πρέπει να φορούν είναι η υπ,αριθμ 8. Ας δουν τους στρατιωτικούς. Δεν είναι οι φτωχοί συγγενείς, εκτός εάν έτσι νιώθουν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι