Πτολεμαίδα – ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ: Tην Πέμπτη 17 Οκτώβρη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Πτολεμαΐδας – Οι δήθεν σωτήρες όπως η κυβέρνηση, η περιφέρεια και οι δημοτικές αρχές, μας υπόσχονται μια «συμφέρουσα λύση»

15 Οκτωβρίου 2024
08:13

Μετά από συγκεντρώσεις, συσκέψεις, παρεμβάσεις με φορείς και το λαό της πόλης μας, κατορθώσαμε ακόμη να κρατήσουμε σε ανεκτά για τα λαϊκά εισοδήματα την τιμή της τηλεθέρμανσης. Κατορθώσαμε να μην γίνουν οι μεγάλες ανατιμήσεις που έγιναν σε Κοζάνη και Αμύνταιο εξοικονομώντας έτσι κάθε οικογένεια αρκετά χρήματα σε μια περίοδο μεγάλης ακρίβειας στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Τώρα όμως με το σχέδιο που θέλουν να φέρουν, προσπαθούν να μας φορτώσουν όλες τις προηγούμενες αυξήσεις και χρέη, που ποτέ ο λαός της Πτολεμαΐδας δεν επέλεξε να έχει με έναν άνευ προηγουμένου εκβιασμό μπροστά στο χειμώνα που έρχεται του τύπου: Ή ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ Ή ΠΑΓΩΝΕΤΕ!

Οι δήθεν σωτήρες όπως η κυβέρνηση, η περιφέρεια και οι δημοτικές αρχές, μας υπόσχονται μια «συμφέρουσα λύση», όπως ακριβώς έκαναν και το 2020-2021 και αφού έκλεισαν σταθμούς και ορυχεία, αφού έταξαν λαγούς με πετραχήλια, τώρα μας λένε ότι άμα θέλετε θέρμανση πληρώστε και τα σπασμένα.

Παραβλέπουν τα δισεκατομμύρια ευρώ που έβγαλαν οι μέτοχοι της ΔΕΗ και το κράτος, τη μεγάλη ζημία που δημιούργησαν στην περιοχή μας από την εξόρυξη και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, την άρνησή τους να αποκαταστήσουν και να επαναποδώσουν εδάφη, την εφαρμογή των δουλεμπορικών σχέσεων εργασίας, ξεχάσανε και συνεχίζουν να ξεχνάνε τους εκατοντάδες νεκρούς που έδωσε η περιοχή για τα κέρδη της ΔΕΗ Α.Ε. Αρνούνται όλη αυτή τη ζημιά και ανταποδοτικά έστω να αφήσουν την ελάχιστη συνεισφορά τους παρέχοντας φθηνή θέρμανση για τα επόμενα χρόνια στο λαό της Πτολεμαΐδας.

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και αυτό αποτελεί όπλο για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα μας φέρουν αυτό το σχέδιο το οποίο θα είναι συμφωνημένο από κυβέρνηση, ΔΕΗ, περιφέρεια αλλά και από τους δημάρχους που θα διαφωνήσουν-συμφωνώντας γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα για να δείξουν την αντίθεση τους, αλλά προσπάθησαν να αποτρέψουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των κατοίκων προκειμένου να μην μαζικοποιηθεί ο αγώνας.

Δεν γνωρίζουμε αν θέλουν να ρίξουν καμιά «ντουφεκιά» όμως σε κάθε περίπτωση οι φορείς και ο λαός της πόλης πρέπει να προετοιμαστούμε για να αποτρέψουμε τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς. Μπορούμε να τους εμποδίσουμε!

Καλούμε όλους τους φορείς της πόλης σε πλατιά σύσκεψη την Πέμπτη 17 Οκτώβρη και ώρα 19:00 για πλατιά σύσκεψη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Πτολεμαΐδας.

Ο αγώνας για να μη παγώσουμε και να μη πληρώσουμε είναι δύσκολος και γι’ αυτό χρειάζεται τη συμμετοχή όλων.

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ!

11 σχόλια

  • Μια ζωή λαϊκιστές. Ούτε λόγος για τα υπέρογκα μισθολογικά της δετηπ,ούτε λόγος για τους μισθούς των χιλιάδων ευρώ!

    • Δεκάδων χιλιάδων ή και εκατοντάδων χιλιάδων….Βασικά δεν λέμε μισθοί εκατομμυρίων ευρώ για να είμαστε και μέσα;;;

  • Πέρα από συμφωνίες, πέρα από διεργασίες, πέρα από δρομολογήσεις, το χρέος είναι τεράστιο. Σε άλλους δήμους με χρέος τάξης μέχρι 1-5 εκ. € εγείρεται τεράστιο ζήτημα. Στην Πτολεμαΐδα τίποτα. Το βασικό ερώτημα ένα. Πως δημιουργήθηκε το χρέος. Προφανώς βάσει μιας σύμβασης. Και προφανώς σε μία σύμβαση έχουν υπογράψει τουλάχιστον δύο συμβαλλόμενοι. Ένας εξ’ αυτών ο Δήμος (και ο Δήμαρχος). Και δεν καταγγέλθηκε ποτέ. Απλά δεν τηρούνταν από τον συμβαλλόμενο Δήμο. Και αυξάνονταν το χρέος. Με την ελπίδα της πολιτικής λύσης μέσω του πολιτικού κατεστημένου της περιοχής.
    Ίσως κούρασα, εξάλλου για την πόλη μου ισχύει “Μην μιλάτε, μην μιλάτε, το κορίτσι μου κοιμάται !!!”.
    Καλό χειμώνα.

  • Ενω η δετηπ στην ουσια ειναι μια πτωχευμενη επιχειρηση οι υπαλληλοι της αμοιβωνται πλουσιοπαροχα,μπορει καποιος να μας το εξηγησει πως γινεται αυτο?

    • Οι Μπαμπάδες σας για να πάρουν τις συντάξεις των Χιλιάδων Ευρώ Πτώχευσαν την Ελλάδα,η τιμή της Θέρμανσης εξαρτάται ΜΟΝΟ από την τιμή που θέλει να δ΄ωσει η ΔΕΗ αυτή είναι η διαφορά ,

  • Αυτό το καμία αύξηση μήπως πρέπει να το κοιτάξετε; Τι εννοείτε κατορθώσατε να μην γίνει αύξηση; ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΌΤΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ; Και δεν “φταίτε εσείς” . Επιτέλους μαζευτείτε τα πάντα έχουν τίμημα σε αυτήν την ζωή. Και όταν ανεβαίνει το κόστος ζωής όταν υπάρχει πληθωρισμός δηλαδή θα πρέπει να αυξηθεί και η τηλεθέρμανση. Αλλά με το δογματικό καμία αύξηση καταφέρατε το αντίθετο . ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ

  • Τα παπαγαλάκια έπιασαν δουλειά βλέπω. Ο κοινωνικός αυτοματισμός είναι παλιά τακτική όταν τα βρίσκει σκούρα ο θύτης….

  • Πετρέλαιο για να σωθούμε. Εγώ λέω όλοι να πάμε στο πετρέλαιο για να μείνουν απλήρωτοι οι πλούσιοι υπάλληλοι της ΔΕΤΗΠ. Επίσης λέω να μας πριμοδοτησουν οι ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ συνταξιούχοι και μη δεητζιδες.
    Τι δεν συμφέρει το πετρέλαιο; Κρίμα. Τότε να πάμε στα χωριά με τους ξυλολεβητες. Τι πάλι δεν συμφέρει; Τότε να πάμε στην τυχερή Φλώρινα που από φέτος θα θερμαίνεται με το ακριβό αλλά “σιγά μην πληρώνω τους πλούσιους υπαλλήλους της τηλεθέρμανσης” . Τι πάλι δεν συμφέρει; Εντάξει θα πάρω τα βουνά……..

    • Εργαζόμενος είσαι ,έλα μην κρύβεσαι. Δώρα που δεν κόπηκαν, κουπόνια για ρούχα και ψώνια, απόφοιτοι Λυκείου με μισθούς πανεπιστημιακών!

  • Εχει πολύ πλάκα να βλέπει κανείς βολεμένα προβατάκια να μιλάνε για δηθεν λαικισμούς όταν επι δεκαετίες σε αυτη την ρημάδα την περιοχή πολλοι απο δαυτους εφαγαν απ τις επειχηρησεις αυτες ψωμακι… και για την ΔΕΤΗΠ και ακομα περισσότερο την ΔΕΗ. Κι αν οχι οι ιδιοι οι γονεις θειοι μπατσανακηδες τους….κλπ.. επι δεκαετίες χορταιναν το στομαχάκι τους απο εκει. Σας ξέρουμε και σας εχουμε μαθει ακομα και απο τον τροπο που γράφετε στα πληκτρολογια σας τι ειστε και τι ψηφιζετε , και εχετε κουράσει με την καραμελιτσα του δηθεν λαικισμου. Λαικισμό κάνετε εσεις και το δεξιοσυναφι σας που πάντα ψάχνετε μια αφορμή για να πειτε οτι σας φταινε οι αλλοι επειδη δεν ειστε ικανοι να μοιρασετε ουτε 2 γαιδάρων αχυρα που λεει και το ρητο , ποσο μαλλον τωρα που το ………. μοντελο σας – μη το πω διαφορετικα και κοπει το σχολιο – απετυχε παταγωδως και κοιτατε πως και πως στον βωμο της δηθεν σταθεροτητας και της δηθεν αναπτυξης που ευαγγελιζεστε παρεα με τα καθρεφτακια και τα ανεμιστηρακια σας να τα εξαφανισετε ολα οπως δουλευαν μεχρι τωρα που ο κοσμακις ειχε και ρευμα και την ζεστη του ετσι οπως πρεπει. Γι αυτό τσιμουδιά γιατί δεν προσφέρετε τιποτα απολύτως εκτός απο ανέχεια και ταλαιπωρία.

  • Με μισθούς 2,5 και 3,5 χιλιάδων ευρώ, 2000€ για δερμάτινα και ρούχα για τις γυναίκες τους πώς μπορεί να πάει η επιχείρηση μπροστά;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι