Kozan.gr: Κοζάνη: Οι νέοι της περιοχής, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση, ενημερώθηκαν για το πώς μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης ώστε να μείνουν στην περιοχή(Βίντεο & Φωτογραφίες)

16 Οκτωβρίου 2024
12:20

 

Εκδήλωση συνάντησης με τους νέους της περιοχής, διοργάνωσε,  την Τετάρτη  16 Οκτωβρίου 2024 στην Κοζάνη, στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην ΖΕΠ, η Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης,  παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση, που ήταν  κι ομιλητής.

Οι νέοι άκουσαν για τις προοπτικές που ανοίγονται για το μέλλον τους, στους τομείς της απασχόλησης, της νεανικής επιχειρηματικότητας και της πράσινης ανάπτυξης και ενημερώθηκαν για το πώς μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Οι νεοι συμμετείχαν στην ανοιχτή συζήτηση με τίτλο «Μένουμε στον τόπο μας, Ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι βέλτιστοι τομείς απασχόλησης των νέων στις περιοχές δίκαιης μετάβασης;»,  με ομιλητές του Συνδέσμου Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση και του Green Tank.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των Πανεπιστημίων Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου, του GREEN TANK και του Συνδέσμου Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση.

 

14 σχόλια

  • “Μένουμε στον τόπο μας και παίρνουμε αντλίες θερμότητας και κλιματιστικά με καταναλωτικό δάνειο για να ζεσταθούμε”…..σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ……

  • Μα κανείς δεν ενημέρωσε τον υπουργό .η ΒΙΠΕ έχει γεμίσει από επιχειρήσεις άρα η ΑΝΚΟ να αρχίσει να κάνει μελέτες για άλλη ΒΙΠΕ

  • Η χώρα μας δεν ενδείκνυται για να δημιουργήσει κανείς οτιδήποτε.
    Μετά από 50 χρόνια μεταπολίτευσης και με κορυφαίο στόχο όλων να μπουν στο δημόσιο, τι ψάχνεται τώρα να βρείτε, μέσα στα αποκαΐδια;
    Όσοι νέοι μπορούν, θα φύγουν, δυστυχώς.

  • Στο πανεπιστήμιο στη ΖΕΠ γιατί κι όχι κάπου μέσα στην Κοζάνη;
    Ούλοι αυτοί είναι νέοι Κοζανητόπουλα ή ΔΑΠΙΤΟΠΟΥΛΑ που ήταν εύκολο να γεμίσουν την αίθουσα αλλά να είναι και σε ένα ασφαλές περιβάλλον ο κ Παπαθανάσης;

  • Μην τους πιστεύεται…φυγεται τώρα….ο τόπος αυτός είναι τελειωμένος, η μόνη παραγωγή του ήταν ο λιγνίτης που τον κατάργησαν με τα μυαλά που έχουν τίποτα άλλο δεν μπορούν να κάνουν απορώ πως τους ψηφίζει ο κόσμος ακόμη…

  • Όλοι αυτοί που κάθονται στην πρώτη σειρά, αν έχουν λίγο τσίπα πρέπει να εξαφανιστούν από προσώπου γης. Ανακοίνωσαν “σχέδιο” το Φλεβάρη 2020, έχουμε τέλος 2024 κι ακόμα “σχέδια” αραδιάζουν. Εν τω μεταξύ η περιοχή γράφει 12% μείωση πληθυσμού, οι νέοι έχουν ήδη φύγει λόγω της εγκληματικής τους ανεπάρκειας.

  • Γέμισε ΔΑΠίτες το αμφιθέατρο, και τους ενημέρωσαν για προγράμματα χρηματοδότησης για εγκατάστασης προιόντων και τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας….χαχαχαχαχα…όχι νέες δουλειές σε εταιρείες που υποτίθεται θα έφερνα όταν ανακοίνωσαν το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων …..εντωμεταξύ όσοι ΝΔ βουλευτές κάθονται στην πρώτη σειρά είναι υπεύθυνοι για την φτωχοποίηση της περιοχής….και μοιράζουν χαμόγελα εξαπάτησης στους γιδοψηφοφόρους τους…..μιλάμε για πολύ γέλιο.

  • Δεν υπάρχει περίπτωση η Δυτική Μακεδονία με υπεύθυνους για τη Δικαία Μετάβαση τον Παπαπαθάναση και τον Καλλίρη να δει κάποια πρόοδο.

    Οι άνθρωποι είναι υπέργηροι και αδαείς. Επίτηδες τους έβαλε ο Μητσοτάκης για να αποτύχουν και να μην εισρεύσει ούτε ένα Ευρώ στην περιοχή μας.

    Ως ακαδημαϊκός λυπάμαι που το Πανεπιστήμιο αυτοεξευτελίζεται στο να συμμετέχει σε κομματικές φιέστες. Δεν έχουμε ανάγκη όλη κάποια επιχορήγηση απο κάποιο πρόγραμμα απο τη Δίκαια Μετάβαση.

  • Τα δικά μας παιδια!!!
    Αυτός έπρεπε να είναι ο τίτλος!
    Πάντα θα τα βολευουμε!!!
    Έτσι έκανε κι ο προηγούμενος περιφ.,έτσι θα πράξει κι ο νυν κι οι βουλευτές!
    Όλα τα άλλα παιδιά ας φύγουν να δουν καλύτερες μέρες!
    Η δυτική Μακεδονία έσβησε ή μάλλον την έσβησαν!!!
    Όλα αυτά είναι πανηγύρια!Στο νιαημερο έπρεπε να τα δείξουν…κι εκεί άδειες θέσεις ειχε

  • Απαραδεκτο, μια καλοστημενη παρασταση, κανεις νεος που μενει στην περιοχη δεν ενημερωθηκε. Κανετε τα εντελως συμβατικα για να μην σας πουν οτι δεν κανατε τιποτα. Σαν δεν ντρεπεστε, κατι ουσιαστικο θα γινει????? οι φοιτητες που συμμετειχαν πλην των ερωτικων μεταναστων κι αμα κανεις αλλος δεν θα μεινει στην περιοχη. Εσεις πλην των 24 ωρων δεν μενετε στην περιοχη για να δειτε τα χαλια που εχει.

  • Καλά οι διοργανωτές καλά κάνουν…για αυτό πληρώνονται ..οι άλλοι καλά κάνουν οι βουλευτές πληρώνονται για να χειροκροτούν …το ίδιο και αυτοδιοικητικοί …ο καθένας το ρόλο του και το μισθό του.Αυτα νέα παιδιά της ΔΑΠ υποτίθεται ακαδημαϊκοί πολίτες ποιος τους σέρνει σε τέτοια πανηγύρια και γιατί πηγαίνουν.?

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι