kozan.gr: Π. Ματιάκης (Πρόεδρος ΔΕΥΑ Κοζάνης) για τη συμφωνία “πακέτο” για την τηλεθέρμανση: “Είναι φανερό πως όταν χρωστάς δε μπορείς εύκολα να βάζεις όρους. Γι’ αυτό κι εμείς προσπαθήσαμε και θεωρώ ότι μπορεί να μην ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα αλλά ήταν ένα αναγκαίο κακό”

16 Οκτωβρίου 2024
17:01

 

“Θεωρώ πως ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της συμφωνίας αυτής είναι το γεγονός ότι εξασφαλίζεται για τα επόμενα 17 χρόνια τηλεθέρμανση στην Κοζάνη. Είναι φανερό πως όταν χρωστάς δε μπορείς εύκολα να βάζεις όρους. Γι’ αυτό κι εμείς προσπαθήσαμε και θεωρώ ότι μπορεί να μην ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα αλλά ήταν ένα αναγκαίο κακό”, ανέφερε μεταξύ άλλων στην αρχική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Κοζάνης, το μεσημέρι της Τετάρτης 16/10,  ο Πρόεδρος της Επιχείρησης Παναγιώτης Ματιάκης.

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής στη ΔΕΥΑ Κοζάνης, Μηχανολόγος Μηχανικός, Bασίλειος Πανούσης, ανέλυσε τα επιμέρους σημεία της συμφωνίας “πακέτο”, σε ό,τι αφορά το τι προβλέπεται για τις οφειλές και τη ρύθμισή τους καθώς και την τιμή για την παροχή θερμικής ενέργειας, εστιάζοντας ωστόσο, και μάλιστα δύο φορές, στο γεγονός ότι στο συγκεκριμένο κείμενο δεν εξασφαλίζεται από πουθενά η συνέχιση λειτουργίας της  τηλεθέρμανσης πέραν τις 31/12/2025 όταν θα σταματήσουν οι μονάδες του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου αφού είναι βέβαιο πως μέχρι και τότε δεν θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της ΣΗΘΥΑ αερίου για τη διασύνδεσης του συστήματος τηλεθέρμανσης Κοζάνης, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί προς τα τέλη του 2026 με αρχές του 2027. “Θα πρέπει να αναφέρεται στο κείμενο” σημείωσε ο Γενικός Διευθυντής εννοώντας πως δεν μπορεί η όποια παράταση λειτουργίας μονάδων του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου και πέραν από 31/12/2025 να στηρίζεται σε μια προφορική δέσμευση του σημερινού Υπουργού ΥΠΕΝ (Σκυλακάκη) αλλά θα πρέπει να αναφέρεται με σαφήνεια στο κείμενο της συμφωνίας.

 

4 σχόλια

  • Ασυμφωνία μεταξύ διοίκησης και διορισμένου γεν δντη στην επιχείρηση δηλώνει ότι η ρύθμιση δεν είναι οριστική και η ΤΘ θα είναι στον αέρα
    Ανεξάρτητα αν,λόγω κόστους επιλέγει αυτή ως τρόπος θέρμανσης από τους δημότες εκείνο που ξενίζει είναι οι φιλολογικές και άνευ ουσίας θεσεις και διαπιστώσεις του Προέδρου και η έντονη σιωπή του όσον αφορά τα ανεισπρακτα χρέη της
    Πόσα χρήματα οφείλει ο Δήμος και πόσα οι δημότες;
    Γιατί η επιχείρηση δεν προέβηκε σε κάποια ενέργεια και αν ναι σε ποια για να τα εισπράξει;
    Θα μας πουν εκτός από το γενικό,αόριστο και τετριμμένο πάντα φταίνε οι άλλοι γιατί έφθασε η επιχείρηση εδώ που είναι και γιατί χρωστούσε;

  • Καλά τα είπε ο τεχνοκράτης και όχι πολιτικός γενικός δντης της δευακ, να δούμε το τελικό κείμενο και τις δεσμεύσεις.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι