ΜέΡΑ25 Δυτικής Μακεδονίας: “Η Τηλεθέρμανση είναι δικαίωμα!”

16 Οκτωβρίου 2024
17:56
Κανένα σχόλιο

Οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα σοβαρό πρόβλημα: την αύξηση των τιμών της τηλεθέρμανσης, μια κρίσιμη υπηρεσία για την επιβίωση των ανθρώπων στην περιοχή κατά την περίοδο του χειμώνα. Η τοπική κοινωνία της ευρύτερης περιοχής έχει επιδείξει αποφασιστικότητα, αντιστεκόμενη σε άδικες αυξήσεις και διεκδικώντας δικαιοσύνη για το ιστορικό βάρος που έχει υποστεί λόγω της εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων από τη ΔΕΗ Α.Ε. και τη γενικότερη πολιτική των κυβερνήσεων.

Είναι αδιανόητο, σε μια περίοδο που οι κάτοικοι παλεύουν με την ακρίβεια στα βασικά αγαθά, να τους επιβάλλονται υπέρογκες αυξήσεις στην τηλεθέρμανση. Οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν μια νέα επίθεση, με ένα σχέδιο που επιχειρεί να τους φορτώσει αυξήσεις για χρέη που δεν ευθύνονται οι ίδιοι. Το δίλημμα που τίθεται είναι εξοργιστικό: «Ή πληρώνετε, ή παγώνετε!»

Οι κάτοικοι της περιοχής, οι εργαζόμενοι και τα σωματεία έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Η ΔΕΗ Α.Ε. έχει αποκομίσει τεράστια κέρδη από την εκμετάλλευση της περιοχής, ενώ οι συνέπειες της εξόρυξης και της παραγωγής ενέργειας έχουν καταστρέψει το περιβάλλον και τις ζωές των κατοίκων. Η ελάχιστη ανταπόδοση που θα μπορούσε να δοθεί είναι η παροχή φθηνής θέρμανσης, κάτι που η κυβέρνηση και η περιφέρεια αποφεύγουν να εγγυηθούν.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, ενώ οι τοπικές αρχές και η κυβέρνηση υπόσχονται «λύσεις», στην πράξη αυτές οι λύσεις μεταφράζονται σε περισσότερες επιβαρύνσεις για τον λαό. Το προτεινόμενο σχέδιο αύξησης κατά τουλάχιστον 35% στις τιμές της τηλεθέρμανσης και οι προοπτικές για μελλοντικές αυξήσεις δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε η περιοχή μας να γίνει θύμα ακόμα μιας αντικοινωνικής πολιτικής που εξυπηρετεί τα κέρδη της ΔΕΗ Α.Ε. και των μεγαλομετόχων της.

Ο αγώνας για να μην παγώσει κανείς και για να μην πληρώσει αβάσταχτες τιμές πρέπει να συνεχιστεί με ακόμη μεγαλύτερη ένταση.

Καλούμε όλους τους φορείς της περιοχής να στηρίξουν τον αγώνα αυτό. Μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τα αντιλαϊκά σχέδια και να εξασφαλίσουμε ότι ο χειμώνας που έρχεται δεν θα μας βρει απροετοίμαστους. Το δίκιο είναι με το μέρος μας.

Στηρίζουμε τον αγώνα κατοίκων, σωματίων και φορέων ενάντια στην απειλή της αύξησης των τιμολογίων θέρμανσης.

ΜέΡΑ25 Δυτικής Μακεδονίας

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι