Συνέντευξη της Αρχοντίας Σπαχίδου με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της με τίτλο «Ένας αλλιώτικος σπόρος» (Ερωτήσεις: Ελευθερία Νάτσα)

17 Οκτωβρίου 2024
12:18
Κανένα σχόλιο

Το νέο πρωτότυπο παιδικό παραμύθι της Αρχοντίας Σπαχίδου παρουσιάζει τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει ένας μικρός, αλλά διαφορετικός σπόρος, για να βρει το ιδανικό μέρος να ριζώσει. Με σύμμαχο την επιμονή και το θάρρος, προσπαθεί να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να κυνηγήσει το όνειρό του για ένα ζεστό και ήσυχο μέρος. Μέσα από το μεγάλο αυτό ταξίδι, που ξεδιπλώνεται στο παραμύθι, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με διάφορα μέρη του κόσμου και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Η συγγραφέας μάς μίλησε σχετικά με το περιεχόμενο και την έκδοση του παιδικού αυτού παραμυθιού.

 

  • Κα Σπαχίδου, πώς προέκυψε η ενασχόλησή σας με το παιδικό παραμύθι;

Από μικρή με είχε κερδίσει η ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων. Η αγάπη μου για τα βιβλία, σε συνδυασμό με την επαφή μου με τη δημιουργική γραφή, κατέληξε σε αυτόν τον πειραματισμό μου, τη συγγραφή δηλαδή ενός παιδικού παραμυθιού.

  • Ποια ήταν η σκέψη που οδήγησε στη δημιουργία του «Αλλιώτικου σπόρου»;

Ήθελα να περάσω ένα μήνυμα για την αγάπη στους μικρούς αναγνώστες. Και τι καλύτερο από ένα περιπετειώδες ταξίδι με εμπόδια και αγωνία και μία ευτυχής κατάληξη;

  • Τι μήνυμα θα θέλατε να περάσετε στα παιδιά μέσα από την περιπέτεια του «Αλλιώτικου σπόρου»;

Να μην το βάζουν ποτέ κάτω, ειδικά αν έχουν ένα στόχο. Κάθε στόχος απαιτεί κόπο και στο τέλος, η προσπάθεια ανταμείβεται κατά το δοκούν.

  • Στο συγκεκριμένο παραμύθι, αντανακλώνται προσωπικά σας βιώματα και εμπειρίες;

Νομίζω πως το παραμύθι αυτό αντανακλά ένα μέρος από το φάσμα εμπειριών του κάθε ενήλικα αναγνώστη, αρκεί να αφήσει το παιδί που έχει μέσα του να το δει. Όλοι μας έχουμε διεκδικήσει πράγματα στη ζωή μας αμαχητί.

  • Ποια είναι τα μελλοντικά, συγγραφικά σας σχέδια;

Ευελπιστώ να μου δοθεί η ευκαιρία να πω μερικά παραμύθια ακόμη.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι