kozan.gr: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία κι από το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας η συμφωνία “πακέτο” για τις τηλεθερμάνσεις – Η ονομαστική ψηφοφορία (Βίντεο)

17 Οκτωβρίου 2024
22:07

 

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία κι από το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας, το βράδυ της Πέμπτης 17/10, η συμφωνία “πακέτο” για τις τηλεθερμάνσεις.  Δείτε το απόσπασμα με την ονομαστική ψηφοφορία:

 

 

Kozan.gr Πόσο θα πληρώνει ένα διαμέρισμα στην Πτολεμαΐδα με βάση τη νέα τιμολογιακή πολιτική που προκύπτει βάσει της συμφωνίας “πακέτο” με την ΔΕΗ – Το έγγραφο με τα παραδείγματα που έδωσε η Δημοτική Αρχή

2 σχόλια

  • Ο δήμαρχος κάλυψε την κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς απέφυγε συστηματικά, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, να μιλήσει για τις τεράστιές ευθύνες του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του για το αδιέξοδο που δημιούργησε η αναγγελία, από τις Η.Π.Α, του κλεισίματος των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ που τροφοδοτούσαν και την τηλεθέρμανση. Μάλιστα δεν ήθελε και κινητοποιήσεις για να μη χαλάσει η εικόνα της κυβέρνησης, των τοπικών βουλευτών αλλά και του περιφερειάρχη. Οι πολιτική ευθύνη του δημάρχου και της παράταξης του είναι τεράστια για τη μεγάλη αύξηση της τιμής της τηλεθέρμανσης διότι:
    Δεν απαίτησε σπό το δίδυμο Γεωργιάδη- Χατζηδάκη το 2019 να εγγυηθούν πως το κράτος, με δαπάνες του, θα αντικαταστήσει την καύση λιγνίτη για την τηλεθέρμανση με ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγεται από ΑΠΕ. Αφού λοιπόν, δεν μπορούσε να σταματήσει την κυβέρνηση από το να αδειοδοτεί τους φίλους της για να εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες τουλάχιστον ας ζητούσε από το μαξίμου να κατασκευάσει για τους δήμους της περιοχής ΑΠΕ για κάλυψη των αναγκών σε θέρμανση και ηλεκτρισμό για τα δημοτικά κτίρια και σχολεία. Σήμερα ο ηλεκτρικός χώρος δίνεται από την κυβέρνηση στο καρτέλ ενέργειεας και ΟΧΙ σε δήμους και μικροεπενδυτές της περιοχής που θα ήθελαν να εγκαταστήσουν ΑΠΕ μικρής κλίμακας.
    Ο δήμαρχος ήταν κάθετα αντίθετος στις ΑΠΕ. Μιλούσε για καθρεφτάκια και φουρφούρια.
    Ο κ. Αμανατίδης ήταν βουλευτής της Νεας δημοκρατίας μέχρι τις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Σιώπησε όταν ο “οικολόγος” Μητσοτάκης εξήγγειλε την βίαιη απολιγνιτοποίηση το 2019 από τις Η.Π.Α. ενώ την άνοιξη του ίδιου έτους σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ στην Κοζάνη μιλούσε για δίκαιη και σταδιακή μετάβαση.

  • ΔΕΤΥΠ η δημοτική επιχείρηση με τους πιο ακριβοπληρωμένους υπαλλήλους. Δεν τους αγγίζει τίποτα. Όλες οι εργασίες δίνονται σέ εργολάβους και Ζαμάν φου όλοι. Και μετά πολίτη της Πτολεμαΐδας περίμενε να ζεσταθείς με την τηλεθέρμανση που κανονικά θα έπρεπε να είναι δωρεάν ως ανταπόδοση της ΔΕΗ για όλα αυτά τα χρόνια.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι