O ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος Χ. Γκοβεδάρος στο Σιδερά Κοζάνης: “Ας διασωθεί, έστω, το σπάνιο δάσος βελανιδιάς”

18 Οκτωβρίου 2024
17:20
Σήμερα Παρασκευή 18/10/2024, επίσκεψη στο Σιδερά Κοζάνης και ενημέρωση από τον πρόεδρο της Κοινότητας κ.Θεόδωρο Προδρομίδη για το ιστορικό των αποφάσεων και αδειοδοτήσεων έως σήμερα, λίγο πριν τη μετατροπή δημοτικής έκτασης, αποτελούμενης από τμήμα δάσους περίπου τριακοσίων τριάντα στρεμμάτων με χιλιάδες δένδρα βελανιδιάς και πιθανότατα εκατοντάδων ετών.Την ώρα τούτη και λίγο πριν την ισοπέδωση του τμήματος του δάσους προς εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων είναι σημαντικής αξίας τα ερωτήματα:
-Πως είναι δυνατόν η Επιτροπή Δασολογίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να θεωρεί ότι αριστερά του δρόμου-που διανοίχθηκε για λόγους πυρασφάλειας-η έκταση να θεωρείται Δάσος και δεξιά του δρόμου να θεωρείται Δασική Έκταση κατ επέκταση να επιτρέπεται βάσει νομοθεσίας η ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων παρότι το Δάσος είναι ένα κι ενιαίο και ίδιας πυκνότητας;
-Γιατί η συγκεκριμένη έκταση ενώ επρόκειτο για “καραμπινάτο” Δάσος μισθώθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης;
-Γιατί η μίσθωση έγινε με 25ευρώ/στρέμμα, ενώ ιδιωτικές εκτάσεις σε απόσταση μόλις εκατό με διακόσια μέτρα από το Δάσος και με την ίδια μορφολογία εδάφους μισθωνόταν με 200-250 ευρώ/στρέμμα.
Χρήζουν απάντησης τα παραπάνω ερωτήματα, αλλά σήμερα και επειδή η εταιρεία καθώς κατέχει στα χέρια της όλες τις αδειοδοτήσεις για έναρξη των εργασιών, προέχουν οι συντονισμένες ενέργειες και σε συνεννόηση με την εταιρεία αλλά και το αρμόδιο υπουργείο να προταθεί προς την εταιρεία άλλη έκταση χορτολιβαδική αντί δασώδους κάλυψης ώστε να διασωθεί την ύστατη στιγμή το σπάνιο δάσος βελανιδιάς.
Σε μία περιοχή η οποία έχει στραγγαλιστεί από την άναρχη και ανεξέλεγκτη ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων και χωρίς πρότερο Ειδικό Χωροταξικό ΑΠΕ, ας διασωθεί έστω, το σπάνιο Δάσος βελανιδιάς….
Αρκεί βέβαια να υπάρχει η πολιτική βούληση…

14 σχόλια

  • Μπράβο Θοδωρή.

    Είμαστε μαζί σου και θα δώσουμε το παρόν στη συνέλευση των κατοίκων της τοπικής κοινότητας Σιδερά την Κυριακή 20/10/2024.

  • Χάρη σε χρειάζεται η Κοζάνη. Πάρε γενναίες αποφάσεις . Είμαστε μαζί σου. Αμανατίδη δεν έπρεπε να χάσεις το Χάρη.

  • Πρόγραμμα επόμενων ημερών:
    Δευτέρα: Λαϊκή Σερβιων θα μιλήσει για την ακρίβεια στα σπαράγγια
    Τρίτη: Ανάρτηση στο fb νέας φωτό προφίλ (ήδη άργησε τέσσερις ημέρες από την προηγούμενη αλλαγή)
    Τετάρτη: Τηλέφωνα σε φίλους που επιβεβαιώνουν ότι καλά έκανε
    Πέμπτη: Νέα φωτό από το καλάθι της Γέφυρας Πολυφύτου. (Αυτή θα είναι από την τρίτο πρόβολο)
    Παρασκευή: Παρουσίαση οράματος για το Δήμο Κοζάνης (σε τέσσερα χρόνια όμως)
    Σάββατο: Επίσκεψη σε μαντρί
    Κυριακή: Ανάρτηση στο fb από τον κόμβο Χαραυγης. Θα μιλήσει για την αερογέφυρα που πρέπει να κατασκευαστεί. Το απόγευμα συνάντηση με πρώην αυτοδιοικητικούς άνω των 70.
    Την μεθεπόμενη Δευτέρα θα παρουσιαστεί το ολοκληρωμένο πρόγραμμα για φτηνές λαϊκές τσάμπα ρεύμα και μετατροπή των επαρχιακών δρόμων σε εθνικές:
    Για τους αγρότες ξεχωριστή συνεδρίαση. Θα κληρωθούν και χωράφια.

  • Δε γίνεται αυτός ο άνθρωπος να είναι εκτός Περιφερειας έχασες Περιφερειάρχη
    κ. Γκοβεδάρε άστους και ετοιμάσου για το Δήμο Κοζάνης σε στηρίζουμε

    • Αν δεν απατώμαι δική του επιλογή ήταν να είναι εκτός Περιφέρειας. Άλλωστε Ηλίου Φαεινοτερον ποιός διοικεί . Εδώ που τα λέμε δεν νοιάζεται κανείς ποιος διοικεί.

      • Αν δεν απατωμαι και αυτός που διοικεί είχε φύγει από το κοπάδι της ΝΔ αλλά επανήλθε αποδεικνύοντας ότι το κοπάδι αποτελείται από αμνοερίφια.

        Ηθικά σωστό αυτό που έκανε ο Γκοβεδαρος.

  • Άντε ζαλισε μας 4 χρόνια τώρα ότι είσαι επαναστάτης κ αδικημένος ώστε να σε λυπηθούμε για επόμενο Δήμαρχο Κοζάνης. Να χαρείς Χάρη δεν θα το αντέξουμε

  • Όταν ένα έργο ήσσονος σημασίας πάει για αδειοδότηση όλες αυτές οι υπηρεσίες σου βγάζουν την ψυχή για 1 και 2 δέντρα….
    Όταν είναι να κοπεί ολόκληρο δάσος το καταπίνουν αμασητο….
    οἱ διυλίζοντες τὸν κώνωπα, τὴν δὲ κάμηλον καταπίνοντες
    Αμήν

  • Έτσι χτίζονται οι πολιτικές καριέρες. Τουλάχιστον δεν άργησε πολύ να εκδηλώσει τις προθέσεις του. Θα ήταν πιο έντιμο βέβαια αντί να ανεξαρτοποιηθει να παραιτηθεί τελείως και να περιμένει το επόμενο εκλογικό εγχείρημα προς τον δημαρχιακό θώκο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι