Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση “Erasmus Days 2024” που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου

18 Οκτωβρίου 2024
17:29
Κανένα σχόλιο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση Erasmus Days 2024” που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024 στο πλαίσιο εορτασμού των Erasmus Days.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης/παρουσίασης των έργων Erasmus (10:00-12:30) στον Δημοτικό Κήπο Κοζάνης, σχολικές μονάδες παρουσίασαν τα έργα τους και σχεδόν 200 μαθητές επισκέφτηκαν την έκθεση και συμμετείχαν σε διαδραστικές δραστηριότητες. Συγκεκριμένα, η Κοινοπραξία “Chain” (5o Δ.Σ. Φλώρινας, Πειραματικό Δ.Σ. Φλώρινας, Δ.Σ. Βεύης, Δ.Σ. Υδρούσας), το Πειραματικό Δ.Σ. Φλώρινας, το 1ο Δ.Σ. Φλώρινας, το 2ο Γυμνάσιο Γρεβενών, το 4ο Γυμνάσιο Γρεβενών, το 4ο Γυμνάσιο Κοζάνης, το 2ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας, το 5ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας, το 3ο ΓΕ.Λ. Κοζάνης και το 2ο ΕΠΑ.Λ. Κοζάνης παρουσίασαν έργα Erasmus που υλοποίησαν τα τελευταία τρία έτη ή υλοποιούν το τρέχον έτος.

Επίσης, μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Λιβαδερού, το 6ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης, το Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης “Χαρίσιος Μεγδάνης”, το 10ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης, το 6ο Γυμνάσιο Κοζάνης, το 3ο ΓΕ.Λ Κοζάνης και το 2ο ΕΠΑ.Λ. Κοζάνης, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους, είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε διαδραστικές δραστηριότητες, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για την Ευρωπαϊκή Ένωση και να συναναστραφούν με μαθητές άλλων σχολικών μονάδων. Στις δραστηριότητες συμμετείχε ενεργά ομάδα 10 μαθητών με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους από σχολείο της Σλοβακίας που φιλοξενούνται από το 3ο Γυμνάσιο Κοζάνης στο πλαίσιο μαθητικής κινητικότητας Erasmus.

Παράλληλα, ο Όμιλος Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας (ΟΕΝΕΦ)Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας παρουσίασε το πλαίσιο εργασίας του για τη νεανική κινητικότητα στη Δυτική Μακεδονία, τα προγράμματα Erasmus+  και τη συνεργασία του φορέα με εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς της Δυτικής Μακεδονίας, διένειμε έντυπο ενημερωτικό υλικό και υλοποίησε δραστηριότητες μη τυπικής μάθησης για τους/τις παρόντες/παρούσες μαθητές/μαθήτριες.

Κατά το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης (13:00-14:30) στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τα έργα Erasmus της Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+.

Το τρίτο μέρος της εκδήλωσης (18:00-20:00) στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης ξεκίνησε με ορχηστρικό κιθαριστικό σύνολο του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας και μουσικές από τον ξένο κινηματογράφο. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν σχετικά με τα ολοκληρωμένα Διαπιστευμένα Σχέδια Κινητικότητας της Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας του 2021 και 2022 με Συντονιστή Κοινοπραξίας την Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας. Εκπρόσωποι του 11ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας, του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας, του 1ου Νηπιαγωγείου Καστοριάς και Νηπιαγωγείου Κορησού Καστοριάς, ως μέλη της Κοινοπραξίας, παρουσίασαν τα οφέλη από τη συμμετοχή τους στις δραστηριότητες του Σχεδίου καθώς και τον αντίκτυπο της συμμετοχής τους στις σχολικές μονάδες τους.

Πληροφορίες για τα Διαπιστευμένα Σχέδια της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Διαπίστευσης του οργανισμού https://edu4goals.sites.sch.gr/.

Ευχαριστούμε θερμά τον Όμιλο Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας (ΟΕΝΕΦ) – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίαςγ για την υποστήριξη της εκδήλωσης, τις Διευθύνσεις, τους εκπαιδευτικούς και μαθητές των σχολικών μονάδων που συμμετείχαν στις δράσεις της εκδήλωσης, καθώς και τους εκπροσώπους των μελών της Κοινοπραξίας που με την παρουσία τους συνέβαλαν στην προβολή και τη διάχυση των αποτελεσμάτων των Διαπιστευμένων Σχεδίων Κινητικότητας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε στη Διεύθυνση, τους εκπαιδευτικούς και μαθητές/μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας για τη μουσική πλαισίωση της εκδήλωσης. Ευχαριστούμε επίσης τον Δήμο Κοζάνης για την παραχώρηση του Δημοτικού Κήπου Κοζάνης καθώς και την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης για τη φιλοξενία της εκδήλωσης.

 

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι