Ο βουλευτής Στάθης Κωνσταντινίδης απαντά σε σχόλιο/κριτικής της στήλης “Χύτρα” του kozan.gr: «Εμ μαλάτα, εμ γαλάτα, εμ τ’ αρνί θηλυκό, δε γίνεται».

19 Οκτωβρίου 2024
22:25

 

Πρώτα πρώτα και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία, επιβεβαιώνω ότι δεν συμμετείχα στις 11μηνες περίπου διαπραγματεύσεις για τις τηλεθερμάνσεις, εκτός από μια αρχική συνάντηση στο ΥΠΕΝ, στην οποία ήταν παρόντες σχεδόν όλοι οι εκπρόσωποι της περιοχής.

Έκτοτε, όποτε μου ζητήθηκε, εννοείται ότι ήμουν παρών!

Ειδικότερα, δέχθηκα δύο προσκλήσεις για συνάντηση και ενημέρωση, με τις διοικήσεις των δημοτικών επιχειρήσεων, τους Δημάρχους και τον Περιφερειάρχη, η μία στην ΠΕΔ στις 14 Μαΐου, και η άλλη την 1η Οκτωβρίου και φυσικά ανταποκρίθηκα και στις δύο.

Στο μεσοδιάστημα προκάλεσα συνάντηση με τον Δήμαρχο Εορδαίας και τη διοίκηση της ΔΕΤΗΠ, ενόψει της καθυστέρησης στην επίτευξη συμφωνίας, όπου και ενημερώθηκα για την πρόοδο που είχε σημειωθεί, χωρίς όμως να μου γνωστοποιηθούν λεπτομέρειες, ενώ είχα 2-3 επικοινωνίες με τον Δήμαρχο Κοζάνης για την πορεία της υπόθεσης.

Την ίδια περίοδο, κατ’ επανάληψη ζήτησα προφορικά και εγγράφως από τον υπουργό κ Σκυλακάκη, την υφυπουργό κα Σδούκου, και τον ΓΓ κύριο Αϊβαλιώτη, να βρεθεί λύση που:

– δεν θα επιβαρύνει τις τηλεθερμάνσεις (και ιδίως της ΔΕΤΗΠ που είχε τις μεγαλύτερες οφειλές) με κόστος που θα υπερβαίνει αισθητά το κόστος προμήθειας θερμικής ενέργειας με το οποίο επιβαρυνόταν μέχρι σήμερα, και

– δεν θα προκαλέσει υπέρμετρη αύξηση του κόστους της τηλεθέρμανσης για τους χρήστες/καταναλωτές, σε βαθμό που να αναιρεί το κεκτημένο της μειωμένης δαπάνης θέρμανσης για την τοπική κοινωνία.

Επιπλέον, στο τελευταίο διάστημα πριν την τελική συμφωνία, ζήτησα στη Βουλή όπου συνάντησα τον κ. Σκυλακάκη, να επέμβει για την έναρξη λειτουργίας των τηλεθερμάνσεων αμέσως μόλις υπάρξει «πολιτική συμφωνία», και επέμεινα για την ουσία και αξία αυτής της ενέργειας και στην τελευταία συνάντηση που πραγματοποιήσαμε με συνεργάτες του κ. πρωθυπουργού.

Εξάλλου, το ζήτημα της επίτευξης βιώσιμης συμφωνίας για τις τηλεθερμάνσεις συνέδεσα με τις προβλέψεις του νέου ΕΣΕΚ, στην πρόσφατη τοποθέτησή μου κατά τη συζήτησή του στη Βουλή.

Ποτέ και σε κανέναν, ιδιωτικά ή δημόσια, δεν ισχυρίστηκα ότι συνέβαλα στην έναρξη λειτουργίας των τηλεθερμάνσεων, όπως αφήνει να εννοηθεί δημοσίευμά σας (με πιθανότητες 50% – ένας στους δύο).

Το αν συνέβαλα, το γνωρίζουν προφανώς οι αποδέκτες των παρεμβάσεών μου και δικαιούνται φυσικά να το κρίνουν και οι συμπολίτες μας.

Είναι προφανές, ότι τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη μια δυναμική διαπραγμάτευση, με πάρα πολλές οικονομοτεχνικές διαστάσεις, την οποία είχα ενημερωθεί από όλους τους εμπλεκόμενους ότι την έχει αναλάβει ο κ Περιφερειάρχης, δεν θα μπορούσα να κάνω μία παράλληλη διαπραγμάτευση, που πιθανώς θα κινούταν σε άλλες κατευθύνσεις από εκείνες που είχαν επιλέξει οι αρμόδιοι φορείς. Αν συγκρίνει μάλιστα κανείς τις αρχικές θέσεις, με τις τελικές συμφωνίες, θα αντιληφθεί ότι δεν μπορούσαν να εξελίσσονται δύο ή περισσότερες παράλληλες διαδικασίες.

Συνεπώς, αν κάποιος αυτενεργούσε, ίσως και να υπονόμευε τη συμφωνία.

Εν κατακλείδι, και μην ασχολείσαι και ασχολήσου δεν γίνεται!

Ούτε γίνεται, όταν κάτι πάει καλά να μην έχουν συμμετοχή οι βουλευτές, κι όταν δεν πάει καλά να φταίνε αυτοί!

Εμ μαλάτα, εμ γαλάτα, δεν πάει!

 

Γραφείο τύπου

Στάθη Κωνσταντινίδη

kozan.gr: Xύτρα ειδήσεων: Απόντες είτε δια της σιωπής τους είτε δια της τυπικής συμμετοχής τους σε κάποιες από τις διαπραγματεύσεις για τις τηλεθερμάνσεις, οι δύο βουλευτές της ΝΔ, στην Π.Ε. Κοζάνης, Μ. Παπαδόπουλος & Σ. Κωνσταντινίδης

17 σχόλια

    • Νομίζω ότι έχει δίκαιο ο Βουλευτής. Και δε σε καλούν να συμμετέχεις στο σχεδιασμό της διαπραγμάτευση, για να γνωρίζεις και να μπορείς και εσύ με τη σειρά σου να ασκήσεις πιέσεις εκεί που πρέπει και όταν δεν τους βγαίνει καλά αυτό που διαπραγματευτηκαν τότε τους φταίνε οι Βουλευτές.

  • Έξυπνος ο Στάθης….στους δικούς μου λέω ότι ασχολήθηκα και μάλιστα ενεργά στους άλλους που ούτως η άλλως θα μιλήσουν για κακή συμφωνία λέω ότι φταίει ο Περιφερειάρχης. Σταθικα αυτά ΔΕΜ πιάνουν πλέον.

    • Τι εννοείς δεν ασχολήθηκε; Ο άνθρωπος λέει συγκεκριμένα τι έκανε. Αλλά οι Δήμαρχοι είχαν εξουσιοδοτήσει τον περιφερειάρχη. Που είδες να κατηγορεί τον Αμανατίδη;Μήπως διαβάζετε αυτά που σκέφτεστε ή μήπως αυτά που εύχεστε;

  • Αυτό που γίνεται κατανοητό εκ του οικτρού αποτελέσματος, με την μεγάλη επιβάρυνση στους καταναλωτές, είναι ότι όλες οι εκκλήσεις σου στην κυβέρνηση έπεσαν στο κενό.
    Σε αγνόησαν παντελώς.
    Δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην οποία συμμετείχες ΕΚΤΕΛΕΣΕ την Δυτική Μακεδονία, με αποτέλεσμα την ραγδαία φτωχοποίηση όσων δεν έφυγαν ακόμη…

  • Αξιότιμε κύριε βουλευτα

    Έχω την εντύπωση ότι οι βουλευτές ενός νόμου βρίσκονται στην Βουλή για να εκπροσωπούν τον λαό του νόμου τους και τα συμφέροντα αυτών!!! Και όχι ότι τους λέει ο Μητσοτάκης!!!

    Με εκτίμηση.

  • Όταν δεν σε καλούνε να σε ενημερώσουν και δίνουν οι Δήμαρχοι την εντολή να διαπραγματευτή ο Περιφερειαρχης βάση αυτών που έχουν συμφωνήσει, τότε φταίνε οι βουλευτες; Δηλαδή πάνω σε ποια βάσει και με ποια στοιχεία θα έκαναν μία άλλη διαπραγμάτευση οι βουλευτες; Ότι θέλει λέει ο καθένας. Η μήπως πρέπει να βγαίνουν να κραυγάζουν έτσι για ικανοποιειτε το λαϊκό αισθημα;
    Ας σοβαρευτούμε λίγο στο νόμο μας.

  • Γιατί έχω την εντύπωση ότι το άφησαν πάλι τελευταία στιγμή; Μήπως θέλουν κάτι να περάσουν; Αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις δεν θα έπρεπε οι “φωνες” της περιοχής να είναι ενωμένες;

  • τουλαχιστον απαντησες μονος σου η μεχρι και σε αυτο εβαλες τα τρολ του γραφειου να το κανουν!

  • Καλα με πια λογική κατηγορουνται οι Βουλευτές. Τι θέλουμε απλώς έτσι χωρίς λόγο να βγάζουν κραυγές αντιδρασης;
    Εγώ ξέρω ότι η λογική λέει πτι όταν έχουμε ένα σοβαρό τοπικό θέμα, μαζεύονται όλοι οι πολιτικοί άρχοντες του νόμου και εκρι συζητάνε και αποφασίζουν το κοινό σχέδιο διαπραγμάτευση και μετά αν δεν πετύχει την αντίδραση τους. Εδώ οι κύριοι ενδιαφερόμενοι ήταν οι Δήμοι. Αυτοί έπρεπε να τους φωνάξουν από την αρχή όλους και όχι μόνο τον Περιφετειαρχη. Δεν μπορείς τώρα να ζητάς ευθύνες από άλλους που δεν συμμετείχαν στον σχεδιασμό και δεν ξέραν αναλυτικά τα νούμερα και τα τεχνικά δεδομένα. Αυτοί τι θα κανανε; Τους έξυπνους που με δικό τους σχεδιασμό θα κάνανε δεύτερη διαπραγμάτευση, που ίσως διαφωνούσα οι Δημοι;
    Έλεος πια. Πολύ λαϊκισμός στον τόπο αυτό.

  • Έχει ζουμί η υπόθεση…. προφανώς αντιλαμβάνομαι ξεκάθαρα ότι δεν συμφωνεί με την τελική υπογραφή της διαπραγμάτευσης με ενορχηστρωτή τον περιφερειάρχη.
    Και ποιος συμφωνεί άλλωστε….

  • Σταθικα σε αυτο που εγραψε η χυτρα δεν απαντησες. δεν κατηγγειλες την σταση της δημοσια και ουτε το εκανες τωρα εστω και σε αυτο το κειμενο. ποτε δεν ειναι αργα περιμενουμε να το κανεις

  • Διαβάζοντας και τη χύτρα και σχόλια αναγνωστών, βλέπω ότι πιο πολύ ο στόχος είναι να μειώσουν τους Βουλευτές και όχι να μιλήσουν με επιχειρήματα πάνω στο συγκεκριμένο πρόβλημα της τηλεθερμανσης ,αλλά και της απάντησης του Βουλευτή, που για μένα τον τιμά, που βγαίνει και λέει δημόσια όπως έχουν τα γεγονότα γι αυτόν. Η αλήθεια είναι, ότι δεν καλέστηκαν οι Βουλευτές στη συζήτηση για το πως θα χαράζουν μια πολιτική για να διαπραγμαυευτουν. Ουτε τους προταθηκε να πανε μαζι με τον Περιφερειαρχη για να διαπραγματευτουν. Αυτό το ξέρουμε όλοι από τα δημοσιεύματα. Και φυσικά δεν μπορεί ο καθένας επειδή θέλει να βοηθήσει να πηγαίνει στον Υπουργό και να λεει δικές του σκέψεις. Άρα να μη τους βάζουμε κατευθείαν απέναντι γιατί θέλουμε απλώς να κάνουμε αντιπολίτευση. Οι περισσότεροι που γράφεται σχόλια απλώς κράζετε για το δικό του προσωπικό λόγο και όχι για να βοηθήσετε στο διάλογο.

  • Κακώς απάντησε ο κύριος Βουλευτής. Δεν τον ρώτησε κανένας τι ενέργειες έκανε. Αυτές θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητες τόσο από τον ίδιο όσο και από άλλους βουλευτές της περιοχής. Για όσους δεν γνωρίζουν ο κύριος Σκυλακάκης, αρμόδιος Υπουργός, ακολουθεί τόσο σκληρή στάση που όχι μόνο αντιτίθεται στις βασικές αρχές του ΣΔΑΜ ως προς την Βιώσιμη ανάπτυξη της πειοχής αλλά, έχει έρθει σε αντιπαράθεση με την Υφυπουργό σε τέτοιο σημείο ώστε να υπάρχει ρήξη στο ίδιο το κόμμα.
    Φανταστείτε αν δεν πήρε υπόψιν ο Υπουργός την Υφυπουργό, που έγραψε τον βουλευτή κύριο Κωνσταντινίδη. Κατά συνέπεια αν το επιτελείο του γραφείου του είχε την στοιχειώδη εξυπνάδα θα μπορούσε να αποφύγει την ΞΕΦΤΙΛΑ από τα ίδια τα λεγόμενά του.

    ΥΓ: Ο Γκιουλέκας, ως υφυπουργός ήρθε να κάνει αυτοψία και να εμπλακεί στην υπόθεση της οικίας του Καπετάν Φούφα, μήπως δώσει λύση που δεν έδωσε άλλος!!!
    Και άλλα πολλά…..

    • Ποιον Γκιουλέκα μας μπλέξεις και εσυ ρε φίλε αυτος νομίζει οτι ειναι ντυμένος Μακεδονομάχος που ξέρει απο φουγάρα και θερμικές ενέργειες , ακόμα καταστέλλει την επανάσταση του Ιλιντεν

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι