kozan.gr: Όχι της λαϊκής συνέλευσης Σιδερών στην κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου σε τμήμα δάσους βελανιδιάς σε μικρή απόσταση από την Κοινότητα – Αντιδράσεις των κατοίκων – Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν (Bίντεο & Φωτογραφίες)

20 Οκτωβρίου 2024
15:53
Κανένα σχόλιο

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 20 Οκτωβρίου στην κοινότητα Σιδερών του Δήμου Κοζάνης λαϊκή συνέλευση παρουσία Αντιδημάρχων, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων καθώς και προέδρων γειτονικών κοινοτήτων, με θέμα την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου (από την εταιρεία «MAXIMUS TERRA A.E» που έχει λάβει όλες τις νόμιμες άδειες) σε τμήμα δάσους βελανιδιάς, περίπου 300 στρεμμάτων (το οποίο έχει χαρακτηριστεί δασική έκταση) σε μικρή απόσταση από την κοινότητα, περίπου 2 – 3 χιλιόμετρα.. Η εκμίσθωση του εν λόγω γεωτεμαχίου εγκρίθηκε, από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, στις 16 Νοεμβρίου 2000, επί δημαρχίας Λάζαρου Μαλούτα. Αν και οι περισσότερες αδειοδοτήσεις αφορούν την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο, όπως έγινε γνωστό, η αδειοδότηση για το έργο όδευσης του καλωδίου διασύνδεσης του φωτοβολταϊκού πάρκου με τον ΚΥΤ Καρδιάς  υπεγράφη, στις 25/6/2024, από το σημερινό Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Κ. Βόμβα, ο οποίος ανέφερε πως δε γνώριζε περί τίνος επρόκειτο και δεσμεύτηκε πως θα ανακαλέσει την απόφασή του.

Aυτά που αποφασίσθηκαν είναι να ζητηθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης αλλά και το Περιφερειακό Συμβούλιο Δ. Μακεδονίας αποφάσεις στήριξης στην Κοινότητα Σιδερών ώστε να μη γίνει το φωτοβολταϊκό πάρκο, νομικές ενέργειες καθώς και κινητοποιήσεις.

Δείτε ένα χαρακτηριστικό βίντεο με αρκετές από τις τοποθετήσεις των παρευρισκομένων

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι