Το μέλλον της τοπικής Κοινότητας Μαυροδενδρίου είναι συνυφασμένο με την ευρύτερη εικόνα της ερημοποίησης της υπαίθρου (Γράφει ο Κ. Περτσινίδης)

21 Οκτωβρίου 2024
11:35

Απο την Βίαιη Απολιγνιτοποίηση, στην Βίαιη Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών & Αιολικών Πάρκων, τώρα στην βίαιη αφαίμαξη των ανταποδωτικών πόρων απο την χρήση και εγκατάσταση των ΑΠΕ στα όρια των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Κοζάνης και όχι μόνο. Πόρων που μπορούν με μακροχρόνιο σχεδιασμό συνολικά να δώσουν μιά αλλη πνοή στην βιωσιμότητα των κοινότητων που περιβάλουν τον δήμο κοζάνης. Το μέλλον της τοπικής Κοινότητας Μαυροδενδρίου είναι συνυφασμένο με την ευρύτερη εικόνα της ερημοποίησης της υπαίθρου, της περιφέρειας. Οι λόγοι πολλοί με σημαντικούς την έλειψη θέσεων εργασίας, την εσωτερική & εξωτερική μετανάστευση αναζητώντας ενα καλύτερο μέλλον, ενεργειακή φτώχεια, δυσβάσταχτο και υψηλό κόστος θέρμανσης. Άραγε πιά είναι η πολιτική της τοπικής αυτοδιοίκησης Α & Β για το μέλλον των ζωντανών κυττάρων της υπαίθρου. ? το μόνο σίγουρο φάνηκε στην πράξη είναι η αφαίμαξη των πόρων που βάση νόμου δικαιούνται απο τα ανταποδοτικά των ΑΠΕ, για την κάλυψη των Χρεών της ΔΕΥΑΚ στη ΔΕΗ Ετσι δημιουργούνται πολλά εύλογα ερωτήματα :

* Γιατί δεν ενημερώθηκαν οι τοπικές κοινωνίες δια μέσω των Τοπικών Συμβουλίων πρίν παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για την χρήση των πόρων για την κάλυψη των χρεών ΔΕΥΑΚ προς την ΔΕΗ .

* Τελικά είμαστε κατά η υπέρ της συνεχιζόμενης εγκατάστασης ΑΠΕ στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας την στιγμή που χιλιάδες στρέμματα Γης επενδύονται με χιλιάδες Πάνελ, χιλιάδες τόνους μπετόν, χιλιάδες τόνους σίδερο.

* Ποιές είναι οι επιπτώσεις απο την συνολική εγκατάσταση των ΑΠΕ στο περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής, γιατί απο τον κακό λιγνίτη ήρθαμε στην δήθεν πράσινη και καθαρή ενέργεια.

* Υπάρχουν λύσεις, προτάσεις κοστολογημένες για την μείωση του ενεργειακού κόστους των Πολιτών – Δημοτών που ζούν στίς Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης. Το Μαυροδένδρι δεκαετίες τώρα εδωσε Γή και Ύδωρ για την ανάπτυξη της χώρας με τα Ορυχεία και τους ΑΗΣ και τώρα με την εγκατάσταση χιλιάδων στρεμμάτων σε φωτοβολταϊκά πάρκα. Χρέος της ηγεσίας του Δήμου της Περιφέρειας να εξασφαλίσουν την Βιωσιμότητα και το Μέλλον του Μαυροδενδρίου με αλλαγή των πολιτικών που αφορούν μόνο την πόλη της Κοζάνης αλλά να αφορούν ευρύτερα καί τις Τοπικές Κοινότητες.

3 σχόλια

  • Φίλε Κώστα υπάρχει ένας!!!!!!!ειδικός σύμβουλος για την απολιγνιτοποίηση……. πρώην εκπρόσωπος εργαζομένων…..αυτός τι αντικείμενο έχει;;;,;λέω μήπως γνωρίζει κάτι!!!!!!

  • Κώστα, γιατί δεν ρωτάς το Μαυροδενδρίτη πρώην δήμαρχο τι ρόλο έχει παίξει στην καταστροφή του Μαυροδενδρίου; Ξέρεις ποιον, αυτόν που τον ενοχλούσε ο ΑΗΣ Καρδιάς.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι