“Ο Πυλώνας” Σωματείο Συνταξιούχων Ομίλου ΔΕΗ: Τεράστιες οι ευθύνες της Κυβέρνησης και της ΔΕΗ για τις εξελίξεις στην τηλεθέρμανση – Ευθύνες υπάρχουν και στις τοπικές ηγεσίες για το έλλειμμα ενός ενιαίου διεκδικητικού πλαισίου

21 Οκτωβρίου 2024
11:39
Κανένα σχόλιο

    Με ιδιαίτερα ανησυχία υποδέχονται οι συνταξιούχοι την χειμερινή περίοδο. Ανησυχίες που τροφοδοτούν οι τεράστιες αυξήσεις των λογαριασμών των τηλεθερμάνσεων αλλά και την ασφαλή τροφοδοσία των πόλεων, με θερμική ενέργεια, λόγω της εγκατάλειψης των μονάδων με δεδομένο το κλείσιμο τους σε ένα ή δύο χρόνια.

   Δεν μας έφταναν οι περικοπές των συντάξεων, η ακρίβεια στο βασικά είδη διατροφής, οι μηδαμινές  αυξήσεις του 2% που έχουν ανακοινωθεί, έρχονται  οι τεράστιες αυξήσεις στη τηλεθέρμανση οι οποίες θα αγγίξουν το 50 τοις εκατό.

   Η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να κλείσουν οι μονάδες πριν την ώρα τους και τώρα νίπτει τας χείρας της και μας παραπέμπει στη ΔΕΗ.

   Η ΔΕΗ συμπεριφέρεται με απαράδεκτο τρόπο στέλνοντας τελεσίγραφα στην τοπική κοινωνία.

   Κυβέρνηση και  ΔΕΗ αφού έκαναν τη δουλειά τους 70 χρόνια τώρα, τις κρίσιμες μέρες της μετάβασης προσπαθούν με ψίχουλα και καθρεφτάκια να ξεγελάσουν τους κατοίκους της περιοχής.

   Η περιοχή μας συρρικνώνεται οικονομικά και πληθυσμιακά, τα χωριά ερημώνουν, τα σχολεία κλείνουν, τα παιδιά μας φεύγουν σε άλλους τόπους και όσα μένουν εδώ απασχολούνται με μισθούς πείνας στηριζόμενα στις συντάξεις των γονιών τους για να επιβιώσουν.

  Εμείς παρακολουθούμε και σχεδόν εκλιπαρούμε την κυβέρνηση και τη ΔΕΗ για τα αυτονόητα.

   Η τηλεθέρμανση είναι η αφορμή που ξεχείλισε το ποτήρι.

Περιφέρεια Δήμοι, Επιμελητήρια, Εργατικές και Συνταξιοδοτικές  οργανώσεις είναι καιρός επιτέλους να υψώσουμε τη φωνή μας απέναντι στην κυβέρνηση μήπως και σταματήσουμε τον κατήφορο της περιοχής πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι