O Στέφανος Κασσελάκης από την Πτολεμαίδα 5: “Αυτή η μονάδα έχει πλέον γίνει η επιτομή της βίαιης απολιγνιτοποίησης”(Βίντεο)

21 Οκτωβρίου 2024
15:14
Η μονάδα 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα είναι μία υπερσύγχρονη μονάδα η οποία αφήνει ένα πολύ μικρό αποτύπωμα, παρά το γεγονός ότι καίει λιγνίτη για να παράγει ηλεκτρισμό.
Αυτή η μονάδα έχει πλέον γίνει η επιτομή της βίαιης απολιγνιτοποίησης. Δηλαδή μίας ψευτοπράσινης ανάπτυξης του Κ. Μητσοτάκη η οποία καθιστά όλη αυτήν την περιοχή οικονομικά ευάλωτη.
Αντί να αξιοποιήσουμε μια επένδυση σχεδόν 2 δισ. € και να μπορέσουμε να έχουμε μια ομαλή μετάβαση στις πράσινες τεχνολογίες και στις ΑΠΕ, αντί γι’ αυτό ούτε χωροταξικό χάρτη έχουμε για τις πράσινες τεχνολογίες. Και κλείνουμε αυτή τη μονάδα κάνοντας την περιοχή οικονομικά ευάλωτη. Μια περιοχή με μεγάλη ανεργία και μεγάλη φτώχεια.
Αυτός δεν είναι τρόπος να προστατεύσεις την τοπική κοινωνία σε μία φάση που χρειάζεται τη στήριξη της Πολιτείας.

Ας ξέρουν οι κάτοικοι της Κοζάνης, της Πτολεμαΐδας, της Καστοριάς, της Δυτικής Μακεδονίας ότι θα είμαστε δίπλα τους για να έχουν ενεργειακή ασφάλεια και να συμμετέχουν στις ευκαιρίες της πράσινης μετάβασης μαζί με ένα εμπεριστατωμένο πλέγμα οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή -που περιλαμβάνει και το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας- για να μπορέσει αυτή η περιφέρεια να πάει μπροστά.

16 σχόλια

  • Επιτέλους!!! Μίλησε κάποιος για το έγκλημα αυτό!!! Που αλλού στον κόσμο φτιάχτηκε εργοστάσιο με κόστος 2 δις για να λειτουργήσει 2 χρόνια!!! Απόφαση Μητσοτάκη, λες και τα πλήρωσε από την τσέπη του. Υπάρχει δικαιοσύνη στην Ελλάδα; Τσίπα υπάρχει;

  • Κι εγώ έλεγα γιατί τον χτυπάνε αυτόν τον τύπο τόσο πολύ; Τις τράπεζες κράζει, τους μεγαλοεργολάβους κράζει…. Δεν κάνει για αρχηγός όντως, καλά είπε ο Πολάκης….

  • Mας έπεισες….

    και ‘σύ κόπτεσαι για το καλό μας

    κολλητό μπλουζάκι, κορμάρα, μαλλί που στρώνει και δεν ασπρίζει και εμφάνιση για Μόντε Κάρλο

    τι καημό έχεις εσύ να ασχοληθείς με τη μαυρίλα στα Καιλάρια, το Φιλώτα και τη Κέλλη δεν καταλαβαίνω

    ατέλειωτη η δεξαμενή σωτήρων σε αυτή τη μικρή χώρα

    • Ενταξει κριτικέ απο αυριο θα βγαινει με τρυπια ρουχα αχτενιστο μαλλι απλυτος με γενια να μιλαει πολιτικα μπας και σε πεισει εσενα τον πουθενα! Τρομαρα σας σχολιαζετε κιολας με τετοια επειχηρηματα δημοτικου και μετα πατε και ψηφιζετε και βλεπουμε την καταντια μας εδω και 5,5 χρονια με το τσιρκο που βγαλατε
      αιντε αιντεε!!

    • εσύ σχολιαστή της μισής τυρόπιτας πρέπει να είσαι κοντός, χοντρός, φαλακρός και άσχημος για να κρίνεις την τοποθέτηση ενός αρχηγού όχι από τα λεγόμενα του αλλά από την εμφάνιση του….είμαστε καταδικασμένοι γιατί δυστυχώς πολλοί σαν και εσένα ψηφίζουν.

  • Mια ακόμα μπαρούφα Κασσελάκη – Αυτή την φορά για την Πτολεμαίδα V- Έγινε νοσταλγός του λιγνίτη! οι σύντροφοι στον ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν την αποπομπή Κασσελάκη έχουν δίκηο τόσο καιρό !
    Το παιδί πήγε στην Πτολεμαϊδα V και άρχισε τα λαϊκιστικά περί βιαίης απολιγνιτοποίησης και ψευτοπράσινης ανάπτυξης του Κ. Μητσοτάκη !
    Αντί σαν γνήσιος αριστερός και προοδευτικός να είναι υπερ της πράσινης μετάβασης, εμφανίζεται ως νοσταλγός του άνθρακα ! Διερωτάται κανείς το ξέρει το θέμα; https://www.worldenergynews.gr/parenergeies/articles/560548/mia-akoma-baroyfa-kasselaki-afti-tin-fora-gia-tin-ptolemaida-v-egine-nostalgos-tou-ligniti

  • Αν και πολιτικά δεν συμφωνώ με το κομμα του, σε συγκεκριμένο θέμα έχει απόλυτο δίκιο! Μας έχουν αναλώσιμους εδώ

    • Άρα, εσύ, όπως και τόσοι άλλοι, συμφωνείς με άλλους, αλλά ψηφίζεις άλλους. Συγγνώμη φίλε μου, αυτό δεν λέγεται “δεν συμφωνώ πολιτικά”. Αυτό λέγεται “ψηφίζω με βάση τα ρουσφέτια μου”. Και είναι αυτό που εξηγεί τη γενικότερη κατάσταση της Ελλάδας. Να μην κατηγορούμε τους άλλους πάντα.

  • Άλλος ένας που κοροϊδεύει την κοινωνία με το χωροταξικό των ΑΠΕ. Το χωροταξικό είναι αυτό που έχουν κάνει ΡΑΕ-ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΔΗΕ και μόνο πολιτικοί απατεώνες σε Κιναλ & Σύριζα συνεχίζουν να το θυμούνται. Τόσο ανύπαρκτη αντιπολίτευση δεν έχει ξαναϋπάρξει στη μεταπολίτευση!

    • Οτι και να εχει τουλαχιστον την εκανε απο την τσεπη του και οχι με τα λεφτα τα δικα μας οπως οι μητσοτακεοι , οποτε καλαθια και πανερια…!!! Οταν μαθεις τι σημαινει το πληρωνω απ το με πληρωνουν ελα να μας τα ξαναπεις κι εσυ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι