Τηλεθέρμανση Κοζάνης: Ως πολίτες δικαιούμαστε να ξέρουμε το παρόν και το μέλλον, αν υπάρχει (Γράφει ο Άρης Βατάλης)

24 Οκτωβρίου 2024
10:31

 

     Η σκληρή πραγματικότητα είναι πως βρισκόμαστε μπροστά σε μια έξοχος δύσκολη κατάσταση με την λειτουργία, την ύπαρξη και το αύριο της τηλεθέρμανσης Κοζάνης.

     Η σκληρή αλήθεια είναι πως όσο κι αν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές διαγκωνίζονται στο στίβο της κοκορομαχίας, ουδόλως ενδιαφέρει τους Κοζανίτες καθώς το «πρόβλημα τηλεθέρμανση» Κοζάνης δεν είναι σημερινό. Έρχεται από παλιά με λύση «κλώτσα του κτι να πάει παρακάτ», φτάνοντας πλέον στον τοίχο κι αν το ξανακλωτσίσω  θα γυρίσει να με χτυπήσει.

     Σίγουρα ως μη εξυπνότερος όλων, ψάχνοντας όμως να ενημερωθώ ως ενεργός πολίτης για το θέμα που μας έχει βάλει φωτιά, αλλά εμείς κρυώνουμε ακόμη. Ανακάλυψα πως η γνώση που είχα ήταν ελλιπείς και εσφαλμένη ως ένα σημείο.

       Για τους παραπάνω λοιπόν λόγους καθώς

-Πιστεύω πως τις ίδιες ανησυχίες και ερωτηματικά με εμένα έχει η πλειοψηφία αν όχι όλοι οι πολίτες.

-Βλέπω έναν επικίνδυνο  κοινωνικό αυτοματισμό να δημιουργείται και μια αντιπαλότητα  η οποία εξελίσσεται σε εχθρότητα με συμπολίτες που δεν έχουν το αγαθό της τηλεθέρμανσης.

-Θέλω να ξέρω πόση θα είναι η επιβάρυνση του οικογενειακού μου εισοδήματος απ΄την αύξηση της τηλεθέρμανσης.

-Θέλω να γνωρίζω ως πότε θα υπάρχει τηλεθέρμανση χρονικά και ποιες λύσεις – τεχνολογίες μπορούν να εφαρμοστούν ώστε να μην είμαστε εξαρτημένοι από ένα «νταβατζή» που ανα πάσα στιγμή θα εκβιάζει τους πολίτες για το αν θα ζεσταθούν ή θα κρυώσουν και πόσο θα πληρώσουν, αν θα συνεχίσει και αν δυνατό να επεκταθεί και στα υπόλοιπα ΔΔ της Κοζάνης το αγαθό αυτό.

Και για πολλά άλλα ερωτήματα, που θα μπορούσαν να έχουν οι υπόλοιποι συμπολίτες.

    Ζητώ από τους αρμόδιους να γίνει ενδελεχή ενημέρωση για την τηλεθέρμανση διότι ως καταναλωτές και πολίτες δικαιούμαστε να ξέρουμε το παρόν και το μέλλον της.

Υ.Γ.: Έχοντας τη  γνώση και την εμπειρία ως πρ. συνδικαλιστικό στέλεχος και με δεδομένο πως η τηλεθέρμανση Κοζάνης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους εργαζόμενους σ΄αυτή, νομίζω πως το σωματείο της ΔΕΥΑΚ πρέπει να μπει μπροστά σ΄αυτό διοργανώνοντας μια εκδήλωση, καλώντας φορείς Τ.Α. – επιστημονικούς φορείς – πολιτεία –κυβέρνηση κλπ. Για την τηλεθέρμανση και το μέλλον της.

       Αυτό έπραττε στο παρελθόν το συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ για να προστατεύσει την επιχείρηση, τους εργαζόμενους και να απολαμβάνει ο κάθε πολίτης το ρεύμα… ΦΘΗΝΟ.

Ως απλός Κοζανίτης που δικαιούται να ξέρει!!

ΑΡΗΣ ΒΑΤΑΛΗΣ

7 σχόλια

  • Τόσα χρόνια Αρη δεν ήσουνα απλός πολίτης ήσουν και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ περιμένουμε να μας απαντήσεις τις ερωτήσεις σου!

    • Μπορώ φυσικά να απαντήσω με χαρά για το 2015 2018 που ήμουν μέλος του ΔΣ. Για τα επόμενα 19 20 21 22 23 24 και για το μέλλον ζητώ απαντήσεις. Εκτός κι αν τις έχει εσύ να μας διαφωτίσεις και να μην. ταλαιπωρουμε τους άλλους.

      • Αμα ήσουν μέχρι το 2018 έπρεπε να ξέρεις και όχι να ρωτάς!
        Μιας και κάνεις τον ανηξερο το 2018 υπογράφτηκε η τελευταία σύμβαση με τη ΔΕΗ για την τ/θ
        Η οποία ήταν μέχρι 31/12/20.
        Τα συνδυκαλιστικα τερτίπια αλλού.
        Τουλάχιστον τώρα έμαθες τι έκανες ελπίζω!

  • Θα περιμένεις γιατί τώρα προέχει η αξιοποίηση του θριάμβου που έγινε με την μη διαπραγμάτευση
    Το θέμα είναι αρκουντως σοβαρό αλλά δεν νομίζω να υπάρχει βούληση από πλευράς αρμόδιων να ενημερω σουν το καταναλωτικό κοινό για το τι μέλλει γενέσθαι γιατι το δ.σ δεν ενημερώνετε σωστά και η γνώση του είναι περιορισμένη το δε σωματείο λόγω δεδομένων και συσχετισμών δεν θα το κάνει
    Ελπίζω και Εύχομαι να διαψεύσω,οπότε
    Οψομεθα

  • Άρη να ρωτήσεις τον φίλο σου τον Καραλευθέρη πού μάλωνε τους Δημάρχους και εκθειαζε τον πρόεδρο της δεη, αλλά πιο παλιά φώναζε δωρεάν τηλεθέρμανση στους κατοίκους!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι