Υποδοχή πρωτοετών φοιτητών και φοιτητριών στο τμήμα Γεωπονίας, ακαδημαϊκού έτους 2024-2025

24 Οκτωβρίου 2024
10:48

 

Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024 ο Κοσμήτορας, το προσωπικό και οι φοιτητές/τριες της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών καλωσόρισαν τα νέα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας στη Σχολή και την πόλη της Φλώρινας. Συνεχάρησαν τους πρωτοετείς φοιτητές/τριες για την επιτυχία τους και ολόψυχα τους ευχήθηκαν, καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία!

Τους πρωτοετείς φοιτητές/τριες υποδέχθηκε ο Κοσμήτορας της Σχολής, κ. Φωκίων Παπαθανασίου, Καθηγητής του τμήματος Γεωπονίας. Ευχήθηκε στα παιδιά πάντα επιτυχίες και τους παρότρυνε να είναι ενεργά μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, όχι μόνο στη μάθηση και την έρευνα, αλλά και σε μια σειρά από δράσεις, όπως η εθελοντική ομάδα, οι ομάδες της ολιστικής μέριμνας καθώς και στο πρόγραμμα κινητικότητας των φοιτητών, ERASMUS+. Στη συνέχεια έδωσε το λόγο στην εκπρόσωπο της Διοίκησης του Πανεπιστημίου, μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης, Καθηγήτρια του τμήματος Γεωπονίας, κ Αικατερίνη Μέλφου. Η κ. Μέλφου καλωσόρισε με τη σειρά της τους φοιτητές και της φοιτήτριες και αναφέρθηκε συνολικά στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, τις Σχολές και τα τμήματά του, τα οποία λειτουργούν και στις πέντε πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας. Τέλος τόνισε στους φοιτητές/τριες τη συνεχή ανοδική πορεία του Ιδρύματος που το καθιστά ως ένα από τα καλύτερα περιφερειακά Πανεπιστήμια της χώρας.

Ακολούθησε παρουσίαση του τμήματος, του προγράμματος σπουδών και των επαγγελματικών προοπτικών των αποφοίτων από τον κ. Παπαθανασίου, ο οποίος επεσήμανε την επιτυχημένη αξιολόγηση και πιστοποίηση με ΑΡΙΣΤΑ από την ΕΘΑΑΕ του τμήματος, την απόδοση πλήρως των επαγγελματικών δικαιωμάτων του επαγγέλματος του Γεωπόνου και την απονομή του Διπλώματος INTEGRATED MASTER στους αποφοίτους.

Στη συνέχεια οι νέοι μας φοιτητές/τριες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τους εκπροσώπους του Πανεπιστημίου που εργάζονται στη Μονάδα Υποστήριξης Φοιτητών Ευπαθών Ομάδων (ΜΥΦΕΟ) και την Ολιστική Μέριμνα, με αντικείμενο την υποστήριξη των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας στα πιθανά προβλήματα που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν, αλλά και τις πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις που μπορούν να συμμετέχουν οι ενδιαφερόμενοι/ες, όπως είναι οι ορειβατικοί περίπατοι, η γυμναστική στα γυμναστήρια του ιδρύματος, η τοξοβολία, το τένις, οι παραδοσιακοί και μοντέρνοι χοροί καθώς και πολλές άλλες δραστηριότητες.

Οι αρμόδιες διοικητικές υπηρεσίες και οι υπάλληλοι της Βιβλιοθήκης ενημέρωσαν με τη σειρά τους για πρακτικά ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των φοιτητών/τριων.

Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης ήταν οι ομιλίες της δραστήριας Εθελοντικής Ομάδας της Σχολής και του Προέδρου του Φοιτητικού Συλλόγου, οι οποίοι αμφότεροι παρότρυναν τους πρωτοετείς συναδέλφους τους να είναι ενεργοί και να συμμετέχουν στις ποικίλες δράσεις που οργανώνουν, όπως για παράδειγμα οι εθελοντικές εργασίες και η εθελοντική αιμοδοσία. Οι παλιοί φοιτητές/τριες μίλησαν με ενθουσιασμό για το τμήμα Γεωπονίας και την πόλη της Φλώρινας και ευχήθηκαν στους νέους συναδέλφους τους καλή αρχή στη νέα τους ζωή.

Στο τέλος της τελετής προσφέρθηκαν στα παιδιά κεράσματα και ροφήματα.

Ευχόμαστε στα νέα μέλη της ακαδημαϊκής μας κοινότητας να έχουν όμορφα και παραγωγικά χρόνια στη Σχολή μας και την πόλη της Φλώρινας.

Σχολή Γεωπονικών Επιστημών

Τμήμα Γεωπονίας

Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Ένα σχόλιο

  • Αλήθεια η Αμερική έχει τόσες πολλές σχολές γεωπονίας;Μήπως και στο Βελβεντό ή στο Λιβαδερό να κάνουν ακόμα μία σχολή γεωπονίας. Και κτηνιατρική αντίστοιχα;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι