Οι σκιές και τα αναπάντητα ερωτήματα παραμένουν, μετά τις ανεπαρκείς εξηγήσεις του Περιφερειάρχη κ. Αμανατίδη και του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών κ. Τσακνάκη

24 Οκτωβρίου 2024
17:54

Οι σκιές και τα αναπάντητα ερωτήματα παραμένουν, μετά τις ανεπαρκείς εξηγήσεις του Περιφερειάρχη κ. Αμανατίδη και του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών κ. Τσακνάκη στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σχετικά με αναφορές του τελευταίου για «σπάσιμο» και ανάθεση έργου σε εργολάβο, σε επικοινωνία μαζί του, που ακούστηκε δημοσίως καθώς είχε ξεχάσει το μικρόφωνό του ανοιχτό, κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής περιβάλλοντος στις 15.10.24.

Παρά το αίτημα μας για πλήρη διαφάνεια και γνώση όλων των συναδέλφων στο Περιφερειακό Συμβούλιο και των πολιτών της ΠΕ Γρεβενών και της Δυτικής Μακεδονίας, να ακουστεί το ηχητικό αποδεικτικό της συνομιλίας του κ. Τσακνάκη,ως μέρος της εισήγησης μας επί του θέματος, από το ψηφιακό αρχείο του καναλιού της Περιφέρειας, διάρκειας περίπου δύο λεπτών, αυτό δεν επετράπη από τον πρόεδρο κ. Σαμαρά.

Είναι προφανής ο λόγος. Εξάλλου ο ίδιος ο Πρόεδρος είπε ότι η αναπαραγωγή του ηχητικού «δεν θα ενισχύσει το κύρος του Περιφερειακού Συμβουλίου», αποδεχόμενος εν τοις πράγμασι ότι όσα ειπώθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών υποβαθμίζουν το Περιφερειακό Συμβούλιο και την Περιφερειακή Αρχή.

Το θέμα συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο με εισήγηση της αντιπολίτευσης, συγκεντρώνοντας τις απαραίτητες έντεκα υπογραφές για την υποχρεωτική εισαγωγή του θέματος στην ημερήσια διάταξη.

Το ζητούμενο ήταν να δοθούν οι οφειλόμενες διευκρινήσεις και απαντήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τους πολίτες των Γρεβενών και της Δυτικής Μακεδονίας, από την Περιφερειακή αρχή για το περιεχόμενο της συνομιλίας του κ. Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών, αναφορικά για κατάτμηση ενταγμένου έργου με σκοπό να δοθεί ως προμήθεια στον συνομιλητή!!

Ιδιαίτερα δε, για την αναφορά του κ. Τσακνάκη, για σύμβαση του ιδίου μέσω πτυχίου τρίτου για να μην προκαλέσει το δημόσιο αίσθημα και την οργή του κόσμου εναντίον του!!!

Το γεγονός αυτό που ως πρόθεση εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών και εκτέθηκε δημοσίως, αναδεικνύει την υπέρβαση της νομιμότητας σε παραβίαση του θεσμικού του ρόλου.

Καμία όμως επαρκής και ικανοποιητική εξήγηση δεν δόθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ούτε από τον ίδιο ούτε από τον κ. Αμανατίδη, ο οποίος τελικά και τον κάλυψε.

Αυτή είναι μία ακόμα ένδειξη του τρόπο άσκησης της διοίκησης από τον κ. Αμανατίδη, με την οποία διαφωνούμε απόλυτα.

Μετά την εξέλιξη αυτή, αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας και μη αποδεχόμενοι την πρωτόγνωρη αυτή διολίσθηση στα αυτοδιοικητικά χρονικά της Δυτικής Μακεδονίας, που πλήττει το κύρος και εκθέτει τόσο το θεσμό της Περιφερειακής Διοίκησης όσο και του Περιφερειάρχη.

Αξίζει να αναφερθεί, η αποχώρηση με την έναρξη της συζήτησης του επίμαχου θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, της προέδρου της επιτροπής περιβάλλοντος κ. Φαρμάκη, κατά τη συνεδρίαση της οποίας έλαβε χώρα το περιστατικό της τηλεφωνικής συνομιλίας του κ. Τσακνάκη.

 

12 σχόλια

  • Ταξε γιωργο τριαντάφυλλα λουλουδια τυροκομεια στο πουθενα κανε ημεριδες με καθηγηταδες και ελα παλι να μας.σωσεις οπως μας εσωνες 20 χρόνια…..Μια τροπολογια σου η ρυθμιση φερε μας οσο ησουν Βουλευτής

  • Γιώργο ασχολήσου με κάτι σοβαρό…. Έχεις όντως πολύ χρόνο να κάψεις αλλά μη το κάνεις εος βάρος των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας. Θέλουμε ένα περ. συμβούλιο να παράγει προτάσεις και μια αντιπολίτευση να της κάνει καλύτερες. Το έχεις εξαντλήσει το θέμα των συμφερόντων, των νταβατζήδων και της γενικότερης ηθικολογίας. Άστο δε σου βγαίνει πάρτο αλλιώς. Πόνταρεις στο γκρίζο αλλά τα βάζεις με λευκά άλογα… Δεν έχει τπτ να κρύψει ο Τσακνάκης, τα ειπε ολα με το ν και με το σ. Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται. Ο βρώμικος το ρίχνει στην ηθικολογία

  • Πόσο λίγος είσαι ρε κασαπιδη και υποκριτής, έλεγες συνέχεια σέβεσαι τον Τσακνάκη καί δεν έχω πρόβλημα μαζί τού και από την άλλη ήθελες νά τόν φάς, ηθοποιός μεγάλος, ευτυχώς σε στείλαμε στο χρονοντούλαπο τής ιστορίας,τραβα δούλεψε καί λίγο, φτάνει σε τάισε η Βουλή καί η περιφέρεια δίνοντας σε παχυλούς μισθούς, καληνύχτα κασαπιδη.

  • Τα δικά σου ήταν όλα νόμιμα. Εσύ δεν έκανες καμιά ανάθεση. Εν το μεταξύ στα Γρεβενά με τον Φωλίνα πήγαινες μια στις τόσες. Έργο μηδέν λες και δεν τα ήθελες καθόλου. Μόνο για τις προβάτες να στρώνεις άσφαλτο. Θα μας πεις πόσα εκατομμύρια ξόδεψες για τα μαντριά και τα κοτέτσια.Έφυγες και στα Γρεβενά δεν σε ψάχνουν.

  • Γιωργο ολοι τους σε φοβουνται.Χορεψε τους στο ταψι.Εσυ δεν εβαλες καν το δαχτυλο στο μελι και γιαυτο προσπαθουν να σε χτυπησουν μεσω της πιστης.Φυσικα δε γνωριζουν πως η αληθεια ειναι μονο ΦΩΣ.

  • Δηλαδή λες ότι τα μάρμαρα θα τα προμηθευονταν ο Τσακνάκης με πτυχίο τρίτου. Δηλαδή ο Αμανατίδης θα ανέθετε στη ουσία τα μάρμαρα στον Τσακνάκη. Αυτό που το ξέρεις και το λες; Δηλαδή ο Αντιπεριφερειάρχης εργολάβος;

  • Ο γιωρικας που τα εκανε ολα σωστα και αγια με τις ηθικες αξιες… αχαχαχαχαχαχ γελανε και τα 40αρια και οι λεβαντες και οι ασπροι δρακοι ακομα και οι κοτες στους κηπακους!

  • Χρειάζεται θράσος χιλίων πιθήκων για εγκαλείτε εσάς προσωπικά την σημερινή Περιφερειακή Αρχή!!!
    Για να μην αναλύσουμε τα έργα και της ημέρες στην εικοσάχρονη θητεία σας στην εξουσία!!!!
    Αναπαυθείτε τώρα στα έδρανα της αντιπολίτευσης….Εκεί που σας έστειλε δίκαια
    ο λαός της Δυτικοί.Μακεδονίας…
    Βλέπετε η θεία δίκη….

  • Κύριε Κασαπίδη δεν έκανες απολύτως τίποτα αυτά τα χρόνια που διοικουσες την Δυτική Μακεδονία. Αντιθέτως μας έβαλες όλους στο βούτυρο. Άλλά και όσο έβιανες βουλευτής με το ιερατείο να σε μαζευει ψήφους δεν είχες να επιδείξεις ένα έργο. Μην διαμαρτύρεσαι τώρα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι