Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης: Σύσκεψη Σωματείων, Συνδικαλιστών κι Εργαζομένων την Τετάρτη 30 Οκτώβρη στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης στις 19:00

24 Οκτωβρίου 2024
22:19
Κανένα σχόλιο

 

Τώρα είναι η ώρα του συντονισμού όλων των εργαζομένων και των σωματείων τους, της κοινής δράσης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων που καταδυναστεύουν τη ζωή μας.

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή πέρα από το να παλέψουμε για την επιτυχία της απεργίας στις 20 Νοέμβρη παντού, τίποτα δεν πρόκειται να κερδίσουμε εάν δεν παλέψουμε, αν δεν αγωνιστούμε για τα δικά μας συμφέροντα. Οι μεγάλες απεργιακές μάχες που δίνονται από τους οικοδόμους, τους σιδηροδρομικούς, τους ντελιβεράδες, τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, τους μεταλλεργάτες στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, τους λιμενεργάτες, τους ναυτεργάτες, τους υγειονομικούς, τους εκπαιδευτικούς δείχνουν το δρόμο, δίνουν ελπίδα και αισιοδοξία για να ενταχτούν ακόμα περισσότεροι κλάδοι. Το παράδειγμα των λιμενεργατών της COSCO που κέρδισαν την ένταξη τους στα ΒΑΕ αναδρομικά από το 2012 δείχνει ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος και μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις απέναντι ακόμα και σε τεράστια μονοπώλια.

Γιατί υπάρχει η ζωντανή πλευρά των σωματείων και των αγώνων, η ενωτική, η μαχητική που παλεύει για την ανατροπή της άσχημης κατάστασης και απαξίωσης της συλλογικής δράσης. Για την οποία ευθύνονται οι γνωστές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Κοζάνης , οι οποίες στηρίζουν την πολιτική της κυβέρνησης, αποτελούν μέρος του προβλήματος.

 

Η κυβέρνηση εφαρμόζει το δόγμα: να χάσουν οι εργαζόμενοι για να κερδίσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για τον κατώτατο μισθό και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας όχι μόνο επιδιώκει να ακυρώσει τον ρόλο των συνδικάτων, αλλά να νομοθετήσει έναν μόνιμο κόφτη για τους μισθούς των εργαζομένων. Ένα αυτόματο μισθολογικό πλαφόν.

Ταυτόχρονα εμπορευματοποιούν ακόμα περισσότερο τη λειτουργία κρίσιμων τομέων όπως η υγεία, η εκπαίδευση, η ενέργεια, το νερό, οι μεταφορές, η κοινωνική ασφάλιση, οι υποδομές και οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας για τις φυσικές καταστροφές. Ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειάς μας στους χώρους δουλειάς. Καθημερινά υπάρχει ένας νεκρός ή σοβαρά τραυματίας συνάδελφός μας!

Από αυτή την επίθεση δεν απουσιάζουν οι δήμοι όπως αυτός της Κοζάνης που φορτώνει τα χρέη της ΔΕΥΑΚ από ο εμπόριο ρύπων στις πλάτες του λαού που τους έχει πληρώσει μέσω των λογαριασμών ρεύματος και τώρα καλείται να τους ξαναπληρώσει μέσα από την αύξηση ύψους 1% στους λογαριασμούς της τηλεθέρμανσης.

 

Έξω η Ελλάδα από τα πολεμικά σφαγεία – λευτεριά στην Παλαιστίνη

Δε δεχόμαστε να δίνονται εδώ και τόσους μήνες 500.000 ευρώ την ημέρα για τη φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα, χρήματα που αγγίζουν τον ετήσιο προϋπολογισμό ενός Νοσοκομείου, που φτάνουν για να φτιαχτούν δεκάδες νέα σχολεία, να προσληφθούν καθηγητές και δάσκαλοι.

Πάμε λοιπόν όλοι μαζί να   συντονίσουμε τη δράση μας, να προετοιμάσουμε τη μεγάλη απεργιακή μάχη του Νοέμβρη διεκδικώντας το βασικό άξονα των αιτημάτων που είναι :

  • Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και της υποχρεωτικής εφαρμογής τους. Υπογραφή ΣΣΕ σε κάθε χώρο δουλειάς, που θα κατοχυρώνουν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, σταθερό εργάσιμο χρόνο, 7ωρο – 5ήμερο- 35ωρο
  • Μέτρα που θα προστατεύουν την υγεία του λαού, στη δουλειά, στη γειτονιά, παντού.
  • Απεμπλοκή της χώρα μας από τα πολεμικά παιχνίδια στην Ουκρανία, για να σταματήσει η γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος – δολοφόνο Ισραήλ με τις πλάτες και της χώρας μας.
  • Πραγματικά δημόσια και σύγχρονη Υγεία και Παιδεία.
  • Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών, φτηνή στέγη για όλους
  • Να μπει φρένο στις αυξήσεις στην Ενέργεια και στο νερό.
  • Καμία αύξηση στη τιμή της τηλεθέρμανσης με παροχή σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι