Κοζάνη: Ο Παναγιώτης Δημόπουλος γράφει για τον Δημήτρη Βουχάρα που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 73 ετών

24 Οκτωβρίου 2024
22:42
Ο φίλος μου έφυγε. Οι άλλοι πόνοι μούδιασαν.Μιλήσαμε πρόσφατα για ένα ποίημά του που έψαχνε νότες. Μετά ψάχναμε το δίκιο. Πάντα αυτό έψαχνε: το δίκιο των αδύναμων, την ελπίδα των αδικημένων. Τον ακολουθούσα. Τέτοιος που ήταν, μάλιστα, αυτόν άξιζε να τον ακολουθώ.
Μας άρεσε και να μαλώνουμε, ήταν ο τρόπος μας να είμαστε φίλοι. Έφυγε όμως κι εγώ θυμώνω στην βιασύνη του. Δεν πήρε να μου πει ότι φεύγει. Δεν πήρα να του πω να μείνει. Και τώρα με ποιον θα συζητάω το δίκιο μας και το δίκιο των άλλων;
Θα ψάξω να του φτιάξω νότες. Κι όταν φύγω, θα ψάξω να τον βρω. Πείτε του, κάποιος, να περιμένει κάπου.
Δημήτρη, σε διαβάζω τώρα “σε τεντωμένο σκοινί – οι μέρες μας είναι δύσκολες”. Που πήγες, να μαζέψω όσα δίκια μπορώ, να στα φέρω όταν έρθω;
Έπρεπε, φίλε μου, να είσαι ακόμα εδώ, να φύγουμε μαζί, να φτάσουμε μαζί, εκεί που ψάχναμε.

Aπό το https://www.facebook.com/pdpianist

2 σχόλια

  • Α στο καλο σου ρε Δημοπουλε.. μ εκανες κι εκλαψα πρωινιατικα.. και ειναι και γιορταρες μερες!
    Που τη βρηκες τετοια φιλία επι των ημερων μας; Υπαρχει ακομα;
    Να τον κλάψεις τον φιλο σου γιατι ειναι δυσεύρετος. Τον εκλαψα κι εγω απο λιγο.. κ εκλαψα κ τη φιλια σας.
    Καλη ανάπαυση κ κουραγιο στους δικους του.

  • Eξαιρετικός δάσκαλος, δοτικός και σπάνιος άνθρωπος, ευρυμαθής, κόσμημα για την κοινωνία της Κοζάνης, αληθινός αλληλέγγυος, μοναδικός φίλος, απώλεια για τον πνευματικό χώρο της πόλης που φτωχαίνει κάθε μέρα, κουράγιο στην οικογένεια και θερμά συλλυπητήρια.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι