“Δεν μας υπολογίζετε καθόλου για τον αγώνα που κάνουμε” (Γράφει ο Κωνσταντίνος Στόκκος – Διευθυντής ΜΕΘ του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου Κοζάνης)

26 Οκτωβρίου 2024
04:53
 Στην  εκπομπή “one talk” του one channel ειπώθηκαν από τον καλεσμένο Υπουργό Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη, αναφορικά με την επιδότηση κατοικίας για γιατρούς στα περιφερειακά νοσοκομεία που έχουν σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης, τα εξής :
” Πρώτα απ’ όλα για το θέμα των σπιτιών που είναι μείζων , το πιο βασικό. Νομιμοποιήσαμε από το Καλοκαίρι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση να μπορεί να βρει σπίτι ( εννοεί για τους γιατρούς) και τα έξοδα να μετράνε κανονικά στα έξοδα του δήμου και να περνάνε από τον επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου “. ✔️Λοιπόν αναφορικά με αυτή την δήλωση έχω να πώ τα εξής:
Στο νοσοκομείο ΚΟΖΑΝΗΣ είμαι από τους λίγους ιατρούς που τόσο καιρό φωνάζω χρόνια τώρα σε όλους τους υπευθύνους – μεταξύ αυτών και στους τοπικούς άρχοντες- αυτό το πράγμα, δηλαδή να δώσουν σπίτια σε νέους ιατρούς σε νέους διορισμούς ( όχι για εμάς που είμαστε ήδη εδώ) αλλά και σε μετακινημένους γιατρούς . Η απάντηση που λαμβάνω και ειδικά αυτή την εβδομάδα που βγήκαν προκηρύξεις για την ΜΕΘ ΚΟΖΑΝΗΣ αλλά και για άλλες ειδικότητες , είναι πάντα αρνητική και ότι αυτό δεν προβλέπεται…. Λοιπόν ντροπή σας διότι δεν μας υπολογίζετε καθόλου για τον αγώνα που κάνουμε .. Προσπαθούμε κάποιοι να φωνάξουμε και να δοθούν λύσεις για να στελεχωθεί το νοσοκομείο όπως πρέπει και ειδικά οι ειδικότητες πρώτης Γραμμής. Ο Δήμαρχος ΚΟΖΑΝΗΣ ως γνωστόν ΑΠΩΝ όπως με έχουν ενημερώσει γιαυτο το θέμα, και οι υπεύθυνοι να σφυρίζουν αδιάφορα.
✔️ Αναφορικά τώρα με κάποια αλλά πράγματα που άκουσα στην εκπομπή αυτή και μάλιστα επικροτήθηκε αυτή η άποψη είναι ότι ” οι ιατροί που βγαίνουν σε σύνταξη αν θέλουν , να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και να κρατάνε δηλαδή την θέση τους ” Αυτό το έχουμε ξαναπεί είναι απαράδεκτο για τους εξής λόγους.
1. Ο θεσμός της συνταξιοδότησης έχει τον σκοπό να πει στον συνταξιοδοτούμενο ότι ήρθε η ώρα να ξεκουραστεί- αφού δεν μπορεί να προσφέρει αυτά που πρόσφερε όταν ήταν νεότερος και είναι λογικό και ανθρώπινο αυτό , και να απολαύσει τους καρπούς των χρόνων που εργάστηκε.
2. Όταν παραμένει ο συνταξιοδοτούμενος στην θέση του ταυτόχρονα ένας νέος γιατρούς που θα μπορούσε να έρθει και θέλει έρθει δεν έρχεται και πάει αλλού και συνήθως στο εξωτερικό αφού φρίττει με αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση
3. ‘Οσοι από τους συνταξιοδοτούμενους έχουν συνείδηση φεύγουν στην ώρα τους και ας μην τους φτάνουν τα χρήματα της σύνταξης… ‘Οσοι παραμένουν , έχουν άλλους σκοπούς και αυτό είναι εις βάρος της δημόσιας υγείας και υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία γιαυτο .
✔️ Το κίνητρο αυτό λοιπόν έχει ως σκοπό να αλλοτριώσει το δημόσιο σύστημα υγείας αφού κάποιοι από τους συνταξιοδοτούμενους είναι υπεύθυνοι για το χάλι που βιώνει το δημόσιο σύστημα υγείας και μάλλον αυτό συμφέρει την κυβέρνηση . Δεν συμφέρει όμως τους ασθενείς και τους νέους ιατρούς που θέλουν να δημιουργήσουν και να προσφέρουν τα μέγιστα..
✔️ Είναι σαν να κρατάς σε μια ποδοσφαιρική ομάδα ένα 40αρι που σέρνεται επειδή παλιότερα είχε προσφέρει πολλά αντί να παίρνεις έναν άσσο ότου ποδόσφαιρο 18 ετών .
Αλλά εδώ δεν μιλάμε για ποδόσφαιρο αλλά για δημόσιο σύστημα υγείας με ότι αυτό συνεπάγεται
Το ξέρετε ότι πολλοί από τους συνταξιοδοτούμενους έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και εμείς οι υπόλοιποι μαζεύουμε τα συντρίμμια.. Σαν Νοιάζει κύριε Υπουργέ η δημόσια υγεία ή όχι ;
Γιατί αυτός ο παραλαγισμός ; Ξεπληρώνουν κάποια θελήματα; Εις βάρος ποιανού όμως; Του κόσμου και εμάς των υπολοίπων;

9 σχόλια

  • Το υπουργείο υγείας θα πρέπει να σκύψει το κεφάλι πάνω στο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ και όχι μόνο. Η περιοχή της Κοζάνης είναι σε πολύ ρευστό επίπεδο. Αν γίνει μια σοβαρή έρευνα θα διαπιστώσουν πως υπάρχουν υπάλληλοι που σε δύο ή τρια χρόνια θα αιτηθούν για σύνταξη.Πότε θα προκυρηχτεί διαγωνισμός, τι θέσεις θα καλυφθούν και πότε θα εκπαιδευτεί κατάλληλα ο νεοεισερχόμενος όταν η πλειοψηφία των υπαλλήλων θα προχωρήσουν σε λίγο καιρό σε συνταξιοδήτηση;Πότε θα δούμε την πόλη της Κοζάνης να κυριαρχεί σε θέσεις. Βλέπουμε άλλες πόλεις και με εντοπιότητα συμμετέχουν και αναρωτιέται κανείς η Κοζάνη; Έχει παρατηρηθεί σε διαγωνισμούς του υπουργείου Υγείας και όχι μόνο και άλλων υπουργείων πως είναι δυσεύρητο να εντοπίσεις προκυρησόμενες θέσεις για την πόλη της Κοζάνης και είναι γεγονός που προβληματίζει. Θα βγάλει κανείς το συμπέρασμα η Κοζάνη δεν έχει ανάγκη από στελέχωση.Γιατί αν είχε ανάγκη θα δημιουργούσαν προκηρυσόμενες θέσεις.Το υπουργείο υγεία να δει με στοιχεία και να βγάλει τον κατάλληλη προκύρηξη θέσεων.

    • Μόνο στην Ελλάδα και ειδικά στην Κοζάνη συνταξιούχοι γιατροί δουλεύουν και θα δουλεύουν στο Μαματσειο και οι νέοι γιατροί φεύγουν στο εξωτερικό δεν κατάλαβα το σκεπτικό όμως μπορεί να μου το εξηγήσει κάποιος.Απ την άλλη μεριά οι συνταξιούχοι γιατροί που μένουν δε ντρέπονται λίγο!!!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανάρτηση του σχολίου.

  • Δήμαρχε,ΑΚΟΥΣ ή κάνεις τον κουφό.Τώρα ο γιατρός σε έβγαλε στη σέντρα.Μάθαμε όλοι οι κάτοικοι πως μπορείς νόμιμα να χορηγήσεις επίδομα στέγης στους γιατρούς που δεν έχουν σπίτι.Συνεργάσου και με τους δήμους Σερβίων κ Βοιου και χορηγηστε επίδομα στέγης στους γιατρούς για να μεινουν εδώ αλλά και για να έρθουν και άλλοι.Η κυβέρνηση όχι μόνο αυτή αλλά όλες δεν πληρώνουν τους γιατρούς για να διαλυθεί το ΕΣΥ.Γιατί να έρθει ο γιατρός στην Κοζάνη με 1050 Ευρώ;Κ.Στόκκο σ`ευχαριστούμε για τις υπηρεσίες που προσφέρεις στους ασθενείς,αλλά και για τους αγώνες που δίνεις ,σχεδον μόνος σου ,για την αναβαθμιση του Νοσοκομείου Κοζάνης.Τώρα το λόγο έχει το Δημοτικό Συμβούλιο.Ο λαός περιμένει με αγωνία,γιατί πλέον γνωρίζει πως στο ότι δεν έρχονται γιατροί στην Κοζανη έχει ρόλο και ο Δήμος που δε χορηγεί επίδομα στέγης ενώ μπορεί και μάλιστα νόμιμα.

  • “Νομιμοποιήσαμε από το Καλοκαίρι” σε απλά Ελληνικά σημαίνει πως τώρα πια μπορεί να γίνει, ενώ πιο πριν δεν μπορούσε να γίνει. Ωστόσο πρέπει να ενημερωθεί και το δημόσιο λογιστικό, σε ποιους κωδικούς θα περνάνε οι δαπάνες. Εδώ και 2-3 μήνες που ισχύει η νέα ρύθμιση, (αν ο συγκεκριμένος υπουργός δεν λέει φούμαρα), ήρθε στην Κοζάνη κάποιος νέος γιατρός, ζήτησε να του βρει σπίτι ο Δήμος και ο Δήμος είπε όχι; Ξέρει κανείς τίποτα σχετικό;

    • Σπίτι μπορεί να βρει.Το θέμα ομως είναι ποιος το πληρώνει.Ο Δημος να δώσει επίδομα στέγης σ`όσους γιατρούς νοικιάζουν.

  • Γιατρε μπράβο σου και τα λές τακτικά , έτσι μαθαίνουμε ποια είναι η κατάσταση στο ΕΣΥ , πόσα ψέμματα μας λένε οι κυβερνώντες και πόσο αδύναμοι και απαθείς στέκονται οι τοπικοί άρχοντες , ευυτχώς !!!! υπάρχει ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και είναι και γιατρός !!!!

  • Τεχνητή και ύποπτη είναι πληρότητα θέσεων που παρουσιάζετε σε διαγωνισμούς για την Δ. Μακεδονία. όλες οι περιοχές της χώρας έχουν ελλείψεις σε προσωπικό εκτός από εδώ.
    Σε όλη την χώρα υπάρχει, επίσης, υπάρχει το φαινόμενο να προσλαμβάνονται τραπεζοκόμοι, καθαριστές, οδηγοί νοσηλευτικό προσωπικό π.χ. και στην συνέχεια να μετατάσσονται σε Διοικητικό.
    Στους γιατρούς πρέπει να δοθούν αξιόλογα κίνητρα για να καλύψουν τις ανάγκες που είναι πολύ μεγάλες.
    Επίσης πρέπει να αγωνισθούν οι ντόπιοι παράγοντες ώστε να δοθούν κατά προτεραιότητα κίνητρα σε νέους επιστήμονες, υπαλλήλους , δασκάλους, καθηγητές, αστυνομικούς, πυροσβέστες κοκ που επιθυμούν να επιστρέψουν και να μείνουν στον τόπο τους. Κόπτονται δήθεν για την φυγή των νέων και δεν ενδιαφέρονται, δεν τους νοιάζει, δεν αγωνίζονται, να επιστρέψουν με μετάθεση όσοι θέλουν στην δύσκολη περιοχή της Δ. Μακεδονίας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι