Η τιμητική εκδήλωση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στον Δ. Κουκουλόπουλο (δείτε εδώ), χθες στο Κοβεντάρειο, είχε όλα όσα θα περίμενε κανείς. Θεσμική εκπροσώπηση, εκπαιδευτική κοινότητα, πολιτικά πρόσωπα από διαφορετικούς χώρους και – κυρίως – την αναγνώριση ενός Κοζανίτη επιστήμονα διεθνούς κύρους. Είχε όμως και μια απουσία που δεν πέρασε απαρατήρητη. Ο πρώην Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Μαλούτας δεν βρέθηκε στην αίθουσα. Κι αυτό αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν αναλογιστεί κανείς ότι ακριβώς δύο ώρες αργότερα εμφανίστηκε, κανονικά, στη Λαϊκή Συνέλευση στο Δρέπανο, άρα δεν επρόκειτο για ζήτημα χρόνου ή αντικειμενικής αδυναμίας. Περισσότερο έμοιαζε με συνειδητή επιλογή.
Η απουσία αυτή ξενίζει, κάποιους, ακόμη περισσότερο αν τη δει κανείς στο φόντο της παλιάς, σχεδόν «αδελφικής» σχέσης με τον Π. Κουκουλόπουλο, μιας σχέσης μέσα από την οποία ο Λ. Μαλούτας ουσιαστικά κληρονόμησε την «Ενότητα» κι απέκτησε τη δυνατότητα να χαράξει τη μετέπειτα πορεία του, κατακτώντας δύο φορές τη δημαρχία. Οι πολιτικοί δρόμοι μπορεί να χωρίζουν, όμως σε στιγμές που τιμάται η επιστημονική πορεία και η προσφορά ενός ανθρώπου που έχει ρίζες στον τόπο, η θεσμική παρουσία συνήθως υπερβαίνει τις όποιες αποστάσεις. Άλλωστε, ακόμη κι η οικογένεια Μαρκoγιαννάκη, παρά τις γνωστές διαφοροποιήσεις του τελευταίου διαστήματος και στο φόντο μιας ανταγωνιστικής πρώιμης προεκλογικής μάχης για την έδρα της Π.Ε. Κοζάνης στις επόμενες εθνικές εκλογές, επέλεξε να δώσει το «παρών».
Έτσι λοιπόν η απουσία αυτή καταγράφεται. Κι ίσως δείχνει ότι αυτές οι προσωπικές διαφορές είναι τόσο μεγάλες και σε τέτοιο επίπεδο, που υπερισχύουν ακόμη και της ανάγκης ενός απλού θεσμικού «παρών». Γιατί, αν μη τι άλλο, σε μια τέτοια στιγμή, παρά την απουσία ακόμη κι ένα συγχαρητήριο μήνυμα, που θα μπορούσε να διαβαστεί στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα αρκούσε για να διαχωρίσει την τιμή προς τον διακεκριμένο επιστήμονα. Όταν ούτε αυτό συμβαίνει, το μήνυμα είναι σαφές.
Η Χύτρα

















































Όλοι αυτοί είχανε ως χαρακτηριστικό την κοινή τους πορεία. Ήταν μια ομάδα πίσω απο τον Κουκουλοπουλο και ο καθένας εξυπηρετούσε τον δικό του σκοπό (ακόμα και ο πιο αδαής πλέον καταλαβαίνει το σκοπό). Τώρα ο καθένας τους ειναι μόνος του. Και κανένας δεν θα στηρίξει κανένα, είτε για περιφέρειες είτε για δήμους είτε για Εθνικές. Η οικογένεια Μαρκογιαννακη μπορεί να έχει κάνει ένα σπριντ λόγω συγγενειας με τον αρχηγό του πασοκ αλλά της βγήκε γιατι η Όλγα το έχει. Το αρνητικό είναι οτι σαν οικογένεια δεν έχει τη δύναμη ( συνεχόμενες αποτυχίες να εκλέξει υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους όταν η δημοτική παράταξη ήταν πάνω στο κύμα). Ο Παρης απο την άλλη θα επιλέξει να παει στην περιφέρεια όχι γιατι το θέλει αλλα για να μην κοπεί η για να μην ειναι κοντά σε ψήφους με την Όλγα η έναν τρίτο υποψήφιο που θα διεκδικεί το δεύτερο σταυρό. Ο Μαλουτας αν καταφέρει να κάνει συνδυασμό (βλεπω όλοι να πηγαίνουν στο Μητλιαγκα) δεν θα παει ούτε σε δεύτερο γύρο.
Όλοι από αυτούς γνωρίζουν και ξέρουν ότι ωφελήθηκαν από το καθεστώς που* συντήρησε* την Ενότητα
Αμφότεροι βοήθηθηκαν κατά τρόπο οφθαλμοφανεστα το από τον Κουκουλοπουλο,αλλά όπως όλα έχουν μια αρχή και ένα τέλος
Και το τέλος έρχεται για όλους είτε αυτό ειναι πολιτικό είτε ειναι ηλικιακό, δεν αφορά την νεαρά,γιατί όλοι αυ τοί δεν ωφέλησαν την πόλη αλλά τους εαυτούς των
Σκεφτείτε τι έγινε με τον σεισμό του 1995 και σχηματί στε ,αν δεν έχετε ήδη σχηματίσει,την άποψη και γνώμη σας
Ανακύκλωση. Απο τον Δήμο ,στην βουλή απο εκεί στην περιφέρεια ο ενας ο άλλος απο τον Δήμο παλι πίσω στον Δήμο και όλοι οι ενδιάμεσοι απο συνδυασμό σε συνδυασμό μπας και εξασφαλισουν το καπαρο της καρέκλας με ολα τα προνόμια που αυτό το κυνήγι , κυρίως οικονομικά , εξασφαλίζει. Και στο μεταξύ ο δημος , η περιφέρειά ή η βουλευτική έδρα αφηνουν τον τόπο μας στον πάτο και στην εξαθλίωση γιατί όλοι αυτοί εχουν δώσει ό,τι ειχαν να δώσουν.
ο μαλουταςθα ειναι εκ νεου υποψηφιος τουλαχιστον αυτο λενε οι τελευταιες πληροφοριες δεν υπαρχει καμμια διαφοροποιηση απο την εκλεγμενη δημοτικη ομαδα στην παρουσα φαση στηριζει τον επικεφαλης τουλαχιστον μεχρι σημερα βεβαια ειναι νωρις ακομη