ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Εργαστήριο-σεμινάριο για τις περιαστικές καλλιέργειες

5 Ιανουαρίου 2017
10:44
Κανένα σχόλιο

Η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης σας προσκαλεί στην πρώτη συνάντηση του εισαγωγικού εργαστηρίου-σεμιναρίου με θέμα «Περιαστικές καλλιέργειες», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017, στις 08:00 το απόγευμα, στο σπίτι της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης (Αγίου Χριστοφόρου 6, στο πλακόστρωτο δρομάκι, λίγο πιο κάτω από την αίθουσα τέχνης).

Το εργαστήριο περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος, η συνολική διάρκεια του είναι 24 δίωρα, τα οποία θα ολοκληρωθούν στις 24 Μαρτίου και θα υλοποιούνται σε ημέρες και ώρες που θα συμφωνηθούν και θα βολεύουν τους συμμετέχοντες.

Το θεωρητικό μέρος του εργαστηρίου περιλαμβάνει εισηγήσεις, παρουσιάσεις, προβολές, συζητήσεις κ.α. στις θεματικές ενότητες:

  1. Κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία

  2. Δίκτυα παραγωγών καταναλωτών

  3. Διατροφική κυριαρχία

  4. Περιαστικές καλλιέργειες

Στο πρακτικό μέρος του εργαστηρίου, μέσω επισκέψεων σε χώρους καλλιέργειας, θα παρουσιαστούν οι μέθοδοι λειτουργίας περιαστικών καλλιεργειών που στηρίζονται στην παραδοσιακή γνώση καλλιέργειας, συγκομιδής και συντήρησης της τροφής, οι οποίες έχουν σχεδόν συνολικά απορριφθεί από την σύγχρονη παραγωγή.

Συντονιστής και εκπαιδευτής του εργαστηρίου είναι ο κ. Ευθύμης Καραστάθης, Μέλος της ομάδας παραγωγών Αγίου Γεωργίου Γρεβενών.

Για να δηλώσετε συμμετοχή και να κατοχυρώσετε μια από τις περιορισμένες θέσεις του εργαστηρίου, μπορείτε να στείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση infokoz@arsis.gr, δηλώνοντας το ονοματεπώνυμο σας και το τηλέφωνο σας ή εναλλακτικά να καλέσετε στο 2461049799. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι ελεύθερη!!!

* Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως η αστική καλλιέργεια αντανακλά διάφορα επίπεδα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης από τα κοινωνικά κινήματα των βιώσιμων κοινοτήτων του Βορρά, μέχρι την κάλυψη διατροφικών αναγκών και δημιουργίας εισοδήματος του Νότου. Η αστική καλλιέργεια δεν ταυτίζεται με την αγροτική καλλιέργεια, διότι είναι ενσωματωμένη και αλληλεπιδρά με το αστικό οικοσύστημα, ενώ αποκτά ενδιαφέρον ως τρόπος επίλυσης επισιτιστικών προβλημάτων που μπορεί εν δυνάμει να προκαλέσει η εντατικοποίηση της αστικοποίησης.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.