Ο «Σπάρτακος», το μεγαλύτερο σωματείο εργαζομένων της ΔΕΗ, έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν πως βρίσκεται σταθερά κοντά στην κοινωνία, όχι μόνο τοπικά αλλά και ευρύτερα. Με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του επιτελεί έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση των εργαζομένων της επιχείρησης σε όλες τις βαθμίδες.
Σε μια εποχή όπου η παραγωγή ενέργειας αλλάζει, επηρεάζοντας τόσο τους εργαζομένους όσο και τις επιχειρήσεις, οι άνθρωποι αυτοί επιλέγουν να αφήσουν, έστω και για λίγο, τα δικά τους σημαντικά εργασιακά ζητήματα και να ασχοληθούν με ένα βαθιά κοινωνικό θέμα που αφορά μικρά παιδιά. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, στρέφουν την προσοχή όλων μας σε έναν ιδιαίτερα σημαντικό τομέα: την έρευνα για τις σπάνιες παθήσεις. Έναν τομέα που απαιτεί τη διαρκή κινητοποίησή μας, γιατί μπορεί κάθε πάθηση ξεχωριστά να χαρακτηρίζεται ως σπάνια, όμως συνολικά οι παθήσεις αυτές επηρεάζουν έναν πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων και, τις περισσότερες φορές, αφορούν παιδιά και τις οικογένειές τους.
Μέσα από αυτή την προσπάθεια, οι άνθρωποι του «Σπάρτακου» κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένα ιδιαίτερα σημαντικό ποσό, με τη συμβολή μόνιμων εργαζομένων, συμβασιούχων και εργολάβων της ΔΕΗ, το οποίο διέθεσαν ισόποσα στον σύλλογο «Ήρωες της BPAN» και στον Δημήτρη Περτσινίδη.
Εμείς, οι «Ήρωες της BPAN», δεν έχουμε παρά να εκφράσουμε ένα μεγάλο και ειλικρινές ευχαριστώ προς το σωματείο και τους εργαζομένους της ΔΕΗ για τη βοήθεια και τη στήριξη που μας προσφέρατε. Για εμάς, αυτή η προσφορά αφορά πρώτα απ’ όλα τα παιδιά μας, τη Μαρία και την Αλεξάνδρα, αλλά ταυτόχρονα έχει και έναν συμβολικό χαρακτήρα, καθώς στηρίζει τα παιδιά και τις οικογένειες που δίνουν καθημερινά τη δική τους μάχη με τις σπάνιες παθήσεις. Τέτοιες πρωτοβουλίες μάς δίνουν δύναμη, ελπίδα και το κουράγιο να συνεχίζουμε τον αγώνα μας, γνωρίζοντας πως δεν είμαστε μόνοι.







































