Τώρα, σοβαρά; (Γράφει ο Ι. Καραβασίλης)

14 Μαΐου 2026
09:07
Πιστεύουν οι αγαπητοί φίλοι που βρέθηκαν εχθές στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, ότι με μια επιστολή στον Μητσοτάκη θα συγκινηθεί θα τον πιάσει η αγάπη για την Δυτική Μακεδονία που βρίσκεται σέ τροχιά εγκατάλειψη και ερήμωσης και οι πολίτες κυρίως οι Νέοι είναι σέ απόγνωση.
Όταν εδώ και ενάμισι χρόνο υπάρχει επιστολή της ΠΕΔ για παράταση της λειτουργίας των ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ και αιτήματα άμεσης ανάπτυξης στην περιοχή μας και μας έχει γραμμένους και Γειωμένους. Ακόμα και με την συνάντηση των των Δημάρχων μαζί του στην Αθήνα δεν υπάρχει εδώ και ένα χρόνο καμμία απολύτως κίνηση τόνωσης της ανάπτυξης, της εργασίας και της οικονομίας στην Δυτική Μακεδονία, μας έχει αγνοήσει χαρακτηριστικά. Ξοδεύουμε χρήσιμο χρόνο με διαπιστώσεις χιλιειπωμενες εδώ και 7 χρόνια, με λόγια μεγάλα και δηλώσεις,με αποτέλεσμα να εφαρμόζουν την σκληρή πολιτική τους στην ενέργεια με βίαιο και πιο σύντομο χρονικό διάστημα κλείσιμο των σύγχρονων ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ.
Ακόμα και εχθές παρουσία του Χατζηδάκη με πολιτικούς παράγοντες της περιοχής μας ο υψηλά αμειβωμενος κυρίως ΣΤΑΣΣΗΣ , το παιδί του Μητσοτάκη,που δεν μπορεί να αντιληφθεί πως τα βγάζουν πέρα τα νοικοκυριά οι νέοι.
Με απροκάλυπτο τρόπο δήλωσε ότι δεν αλλάζει η πολιτική μας στην ενέργεια ότι αποφασίσαμε θα υλοποιηθεί.
Μόνο μια κίνηση μπορεί να τους ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΔΗΜΟΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ, ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ , ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

8 σχόλια

  • Φίλε Γιάννη μια είναι η πρόταση. Να κλείσουν τα πάντα όσο χρειαστεί Περιφέρεια, Δήμοι, Καταστήματα κλπ κλπ!!!! Όλα τα άλλα είναι για εσωτερική κατανάλωση για να δικαιολογησουν την ύπαρξη τους. ΠΧ Εργατικά, Σωματεία και πάει λέγοντας…..

  • Δυναμισμός παντως δεν ειναι να ειναι καποιος επικεφαλης συνδυασμού και να συνεργαζεται με δημαρχο, μετα να εκλεγεται μαζι του, να διαφωνεί συνέχεια…..αλλα να μην παραιτείται! Ετσι για να ξέρουμε με ποιους έχουμε να καμουμε.

    • Στον Ανώνυμο κύριο που σχολιάζει τα περί δυναμισμού με ειρωνεία. Έχω να του πω, ότι η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι έξω από κόμματα το πιστεύω, γι’αυτό λόγω μη αυτοδυναμίας ο Δήμαρχος Πλακεντας κάναμε συνεργασία προγραμματική για το καλό της Εορδαίας για να μην γίνει καιλαρια. Πιστεύω ότι έχουμε συμβάλει χωρίς θέσεις με την παρουσία μας από την πρώτη στιγμή το 2019 ενάντια στην βίαιη και αναίτια Απολιγνιτοποιηση. Η ημερίδα στον Παντελίδη με επιστημονικές προσεγγίσεις από εισηγητές σημαντικούς είχε ως στόχο την δημιουργία επιχειρημάτων γιατί πρέπει να υπάρχουν οι Λιγνιτικες Μονάδες στο σύστημα. Η πρώτη τετραετία ήταν μια σημαντική παρουσία, ομολογία πολλών πολιτών. Έτσι υπήρξε η συνεργασία στην συνέχεια χωρίς προαπαιτούμενα. Από τό 2019 έως και σήμερα γράφω, παρεμβαίνω τόσο στην ΠΕΔ όσο και στον Δήμο Εορδαίας, ζήτησα για τέταρτη φορά να συνεδριάσει ο δήμος Εορδαίας και να ηγηθεί των αγωνιστικών πρωτοβουλιών ενάντια στο κλείσιμο των σύγχρονων ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ, τελευταία και με επιστολή που δημοσίευσα. Φαντάζεστε ότι αυτή η παρουσία είναι εύκολη δεν έχει κόστος, έχουμε και μια επιχείρηση κτηνοτροφική. Όσο για την παραίτηση, εύκολο γεγονός, αυτό βεβαίως είναι θέμα προσωπικό και των συνεργατών μου. Αλλά μια καλή κουβέντα από την πλευρά σου ίσως θα ήταν καλύτερη συμπεριφορά.

      • Με αυτά όλα που γράφεις θα νόμιζε κάποιος ότι συνεχώς έκανες παρεμβάσεις. Αλλά δεν υπήρχαν.
        Στην πραγματικότητα υπήρξε η σύμπραξη με τον Πλακέτα που από ότι φαίνεται πιθανά να οφείλονταν μόνο στον μισθό του αντιδημάρχου.

      • Στις δυναμικές κινητοποιήσεις θα είναι και ο βουλευτής της Ν.Δ. που σας στήριξε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές κύριε Καραβασίλη; Ή έρχεται μόνο σε προεκλογικές ομιλίες του δημάρχου που προτιμά;
        Πάντως αν έχετε τόσο μεγάλο φόρτο εργασίας στην κτηνοτροφική μονάδα σας μπορείτε να αφήσετε τον σίγουρο μισθό και να ασχοληθείτε άνετα με την επιχείρησή σας.

  • Μάθε λοιπόν ότι από τα εφτά μισή χρόνια διοίκησης του δήμου ήταν ο κ καραβασιλης ήταν αντιδήμαρχος μόνο τα δύο ,και δεν είναι έξι μήνες τώρα .και έμπαινες στον κόπο να δεις δημοτικά συμβούλια θα έβλεπες ότι τα έλεγε από την αρχή,αλλά γιατί ν α μπεις στον κόπο ,

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ταυτότητα Ιστοσελίδας:
Σαμαράς Αριστείδης – Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 048114711  ΔΟΥ: Kοζάνης
Δ/νση Έδρας: Ιπποκράτους 1, Κοζάνη, ΤΚ:50100
Αριθμός ΓΕΜΗ: 011523836000
Email: [email protected]
Τηλ: 2461502102 & 6945651705
Ιδιοκτήτης, Νόμιμος εκπρόσωπος, Διευθυντής, Διαχειριστής και δικαιούχος του domain name kozan.gr: Σαμαράς Αριστείδης
Διευθυντής σύνταξης: Μήγκος Θεόδωρος
Η ιστοσελίδα kozan.gr συμμορφώνεται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.