kozan.gr: ΔΑΚ Κοζάνης: Πόσο ακόμη θα αντέξει το ταρτάν; Η βιτρίνα του αθλητισμού στην Κοζάνη εκπέμπει SOS (Φωτογραφίες)

23 Ιουνίου 2026
00:49

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το ταρτάν του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κοζάνης προκαλεί έντονο προβληματισμό, όπως προκύπτει κι από τις φωτογραφίες του kozan.gr που καταγράφηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 22 Ιουνίου. Σε αρκετά σημεία του στίβου παρατηρούνται εκτεταμένες φθορές, αποκολλήσεις του υλικού και εμφανή σημάδια φθοράς. Σε ορισμένα σημεία μάλιστα το ταρτάν έχει σχεδόν εξαφανιστεί, αποκαλύπτοντας το υπόστρωμα, ενώ σε άλλα διακρίνονται έντονες αλλοιώσεις της επιφάνειας. Οι εικόνες αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς ότι το ΔΑΚ Κοζάνης αποτελεί καθημερινό χώρο άθλησης για εκατοντάδες πολίτες, αθλητές, παιδιά ακαδημιών και συλλόγους στίβου που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις σε καθημερινή βάση. Το ζήτημα δεν αφορά μόνο την αισθητική εικόνα της εγκατάστασης αλλά και την ασφάλεια των αθλούμενων, καθώς οι φθορές σε ορισμένα σημεία ενδέχεται να δημιουργήσουν κινδύνους κατά τη διάρκεια προπονήσεων ή αγωνιστικών δραστηριοτήτων. Το ΔΑΚ Κοζάνης (αζί με το Κλειστό της Λευκόβρυσης) αποτελεί τη σημαντικότερη αθλητική υποδομή της περιοχής και η ανάγκη για παρεμβάσεις συντήρησης ή ακόμη και συνολικής αποκατάστασης του ταρτάν επανέρχεται στο προσκήνιο μέσα από τις εικόνες που καταγράφει το kozan.gr.

Mετά τη δημοσίευση του θέματος περιμένουμε με ενδιαφέρον την τοποθέτηση των αρμόδιων φορέων για το εάν υπάρχει σχεδιασμός αποκατάστασης του στίβου, ώστε η εγκατάσταση να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των αθλητών και των πολιτών που την χρησιμοποιούν καθημερινά.

kozan.gr

8 σχόλια

  • Το ταρτάν κατεστραμμένο. Το χόρτο ακούρευτο. Το Στρατιωτικό ζούγκλα και μέσα και έξω.
    Λένε, ότι έχουν χαλασμένα χλοοκοπτικά. Δεν έχουν σύμβαση για συντήρηση, ούτε για ανταλλακτικά, έχουν απλήρωτους προμηθευτές που αρνούνται να φορέσουν μεγαλύτερο φέσι και απλά, αδιαφορούν για τον αθλητισμό. Δεν έχουν καμία δικαιολογία.
    Αίσχος.

  • Ευτυχως αλλάξαμε αντιδημαρχο αθλητισμου για να τα διορθώσει. και το μόνο που έκανε ήταν να κάνει ένα εργασιακό πρωτάθλημα που στην περιοχή δεν έφερε τιποτα απολύτως. ουτε ενα ευρω επιπλεον. το ταρταν ουτε το βλεπει προφανως γιατί είναι του μπασκετ. οπως δεν βλέπει και τα υπολοιπα αθληματα περαν του μπασκετ

  • Μόνο ο Γιαννάκης Ιωαννίδης θα μπορούσε να λύσει όλα τα προβλήματα και εσείς τον διώξατε,τώρα φταίει αυτός που τα έχει γράψει όλα κανονικά?

  • Όταν ένας σύλλογος χρησιμοποιεί καθημερινά το ταρτάν, έχει εκατοντάδες παιδιά στις ακαδημίες του και εισπράττει συνδρομές, είναι εύλογο να αναλάβει και μέρος της ευθύνης για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων. Δεν μπορεί να υπάρχουν μόνο δικαιώματα χωρίς υποχρεώσεις.

  • Δε σας άρεζε η Φάνη, η μόνη που έβαλε τάξη, έκανε οικονομία, και τηρούσε και το νόμο.

    Δυστυχώς οι κάτω των 50, ενώ θα έπρεπε με ορμή, σοβαρότητα και ιδέες να διευθύνουν σωστά τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, δείχνουν ανίκανοι να ανταποκριθούν, γιατί δε λύνονται όλα με λεφτά αλλά και με ιδέες και με δουλειά.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ταυτότητα Ιστοσελίδας:
Σαμαράς Αριστείδης – Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 048114711  ΔΟΥ: Kοζάνης
Δ/νση Έδρας: Ιπποκράτους 1, Κοζάνη, ΤΚ:50100
Αριθμός ΓΕΜΗ: 011523836000
Email: [email protected]
Τηλ: 2461502102 & 6945651705
Ιδιοκτήτης, Νόμιμος εκπρόσωπος, Διευθυντής, Διαχειριστής και δικαιούχος του domain name kozan.gr: Σαμαράς Αριστείδης
Διευθύντρια σύνταξης: Μαρτινιανή Ώττα
Η ιστοσελίδα kozan.gr συμμορφώνεται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.