Η ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ ευχαριστεί τους φίλους του συλλόγου για την συμμετοχή στις προβολές επιλεγμένων ταινιών, οι οποίες έλαβαν χώρα τα κυριακάτικα βράδια των 17/5, 24/5, 7/6 & 21/6, στον πολιτιστικό πολυ-χώρο στο ισόγειο της οδού Αγίου Στεφάνου 5, στην Πτολεμαΐδα, με στόχο την ψυχαγωγία του κινηματογραφόφιλου κοινού και την άσκηση στην κοινωνική κριτική, σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η κοινή γνώμη βάλλεται από γενοκτονίες, ιμπεριαλιστικούς πολέμους, μιντιακό πολιτικό παραλογισμό και παραπληροφόρηση, νομολογίες, τροπολογίες και κυβερνητικές αποφάσεις, που στόχο έχουν τη φτωχοποίηση. Η ανάγκη για ευαισθητοποίηση του πολίτη φαντάζει επιτακτική για την ΥΨΙΚΑΜΙΝΟ με γνώμονα πάντοτε τη δικαιοσύνη και την ειρήνη. Προβλήθηκαν τέσσερις ταινίες αντιφασιστικού χαρακτήρα: 1. Ρώμη, ανοχύρωτη πόλη του Ρ. Ροσελίνι, 2. Ο κομφορμίστας του Μπ. Μπερτολούτσι, 3. Μια ξεχωριστή μέρα του Ετ. Σκόλλα και 4. Γερμανία, ώρα μηδέν του Ρ. Ροσελίνι.
Ο 1ος κύκλος ολοκληρώθηκε. Το αφιέρωμα στον αντιφασιστικό κινηματογράφο θα συνεχιστεί τον ερχόμενο Οκτώβριο, με την ταινία «1900», σε συνέχειες λόγω μεγάλης διάρκειας, και με τη δημιουργία εκδήλωσης – συζήτησης σχετικά με τους συλλογισμούς που προκάλεσαν οι προβληθείσες ταινίες. Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό είναι και πρέπει να είναι συνεχής και αδιάκοπος, γιατί υποβόσκει μέσα σε νοσηρές συνειδήσεις και ο κίνδυνος να αναζωπυρωθεί είναι πάντα υπαρκτός.























































Μεγαλύτερος φασισμός και χειρότερη χούντα από την “πολιτική ορθότητα” που αβαντάρουν κάποιες παρακμιακές ομάδες, κάποια ορφανά του Μαρξ, δεν υπάρχει!
Οι υπέρμαχοι αυτού του φασισμού κόπτονται για τον αντιφασισμό….
Ξεφτίλα ολκής!