Mε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε ο βουλευτής Φλώριννας Σταύρος Παπασωτηρίου

25 Ιουνίου 2026
21:11

 

Σήμερα συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου ο βουλευτής Π.Ε Φλώρινας και εκπρόσωπος Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Ο Ν.Δ Σταύρος Παπασωτηρίου.

Στο πρώτο μέρος της συζήτησής τους εξετάστηκε διεξοδικά η τρέχουσα κατάσταση κομβικών αναπτυξιακών σχεδίων για το νομό Φλώρινας. Ανάμεσα σ’αυτά συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τη σχεδιαζόμενη κατασκευή του οδικού άξονα Φλώρινας – Πτολεμαΐδας. Ένα έργο κρίσιμο για την οδική διασύνδεση και την οικονομική ενεργοποίηση της περιοχής, το οποίο θα μειώσει την απομόνωση του νομού και θα ενισχύσει τη διαπεριφερειακή κινητικότητα.

Επίσης εξετάστηκε η πορεία αναβάθμισης του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Αμυνταίου, το οποίο θα συνεισφέρει ουσιαστικά στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και φροντίδας σε άτομα με αναπηρία, όχι μόνο του νομού Φλώρινας αλλά στο σύνολο της Δυτικής Μακεδονίας.

Έγινε τέλος μια σύντομη παρουσίαση του υφιστάμενου σχεδιασμού για το νέο προπτυχιακό πρόγραμμα στη Συμπεριληπτική Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα εξετάστηκαν οι προοπτικές λειτουργίας στη Φλώρινα από τον Σεπτέμβριο του 2027 της διεπιστημονικής και καινοτόμου αυτής κατεύθυνσης παιδαγωγικών σπουδών τετραετούς φοίτησης που πρόσφατα έλαβε εξαιρετικά θετική αξιολόγηση από την αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή (ΕΘΑΑΕ).

Στο δεύτερο μέρος της συζήτησης με τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του κόμματος, ο Σταύρος Παπασωτηρίου παρουσίασε, με την ιδιότητα πλέον του μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ν.Δ, προτάσεις για την υλοποίηση της τελευταίας απόφασης της νέας Πολιτικής Επιτροπής που αφορούσε τη δημιουργία Περιφερειακών Συντονιστικών Οργάνων για τον καλύτερο συντονισμό των κομματικών οργανώσεων, και σε επίπεδο περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Η συνάντηση αυτή, που έγινε μέσα σ’ένα εξαιρετικά θετικό κλίμα, ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί προσωπικά την πρόοδο εφαρμογής των κυβερνητικών πολιτικών για την ακριτική Μακεδονία και πως θα επισκεφθεί σύντομα τη Φλώρινα.

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ταυτότητα Ιστοσελίδας:
Σαμαράς Αριστείδης – Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 048114711  ΔΟΥ: Kοζάνης
Δ/νση Έδρας: Ιπποκράτους 1, Κοζάνη, ΤΚ:50100
Αριθμός ΓΕΜΗ: 011523836000
Email: [email protected]
Τηλ: 2461502102 & 6945651705
Ιδιοκτήτης, Νόμιμος εκπρόσωπος, Διευθυντής, Διαχειριστής και δικαιούχος του domain name kozan.gr: Σαμαράς Αριστείδης
Διευθυντής σύνταξης:
Η ιστοσελίδα kozan.gr συμμορφώνεται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.