Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το ΚΔΗΦ «Ευημερία» Γρεβενών και το ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Αγκάλιασέ Με», με συνδιοργανωτή τον Δήμο Γρεβενών, προσφέροντας στο πολυπληθές κοινό μία μουσική εμπειρία γεμάτη συγκίνηση, δημιουργικότητα και αισιοδοξία.
Πρωταγωνιστές της βραδιάς ήταν οι ωφελούμενοι των δύο δομών, οι οποίοι, μαζί με καταξιωμένους μουσικούς, ερμηνευτές και χορωδίες, απέδειξαν ότι η μουσική μπορεί να γίνει γέφυρα επικοινωνίας, συνεργασίας και συμπερίληψης, καταργώντας κάθε στερεότυπο και κάθε διάκριση.
Το πρόγραμμα ταξίδεψε το κοινό μέσα από το έντεχνο ελληνικό τραγούδι, αγαπημένες μελωδίες του ελληνικού κινηματογράφου, αλλά και διαχρονικά και σύγχρονα λαϊκά τραγούδια, χαρίζοντας δυνατές στιγμές συγκίνησης και θερμό χειροκρότημα.
Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Γρεβενών Κυριάκος Ταταρίδης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η πραγματική δύναμη μιας κοινωνίας βρίσκεται στη συνοχή, στην αλληλεγγύη και στην έμπρακτη στήριξη των ανθρώπων που έχουν ανάγκη.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μια κοινωνία αποκτά μέλλον όταν αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους χωρίς διακρίσεις και δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε κάθε πολίτης να συμμετέχει ισότιμα στην κοινωνική ζωή. Παράλληλα, εξήρε το έργο των δύο δομών, ευχαρίστησε τους γονείς, τους εκπαιδευτές και όλους όσοι καθημερινά προσφέρουν με αγάπη και αφοσίωση, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος Γρεβενών θα συνεχίσει να βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό τους.
Την εκδήλωση, πλην του Δημάρχου Γρεβενών, τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Γιάννης Παναγιωτίδης, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού Αχιλλέας Καραμήτρος.
Στη συναυλία συμμετείχαν οι ερμηνευτές Χρήστος Γαλανός, Γεωργία Γαρυφάλλου και Αντώνης Ζαρκαδάς, ενώ επί σκηνής βρέθηκαν οι μουσικοί Πέτρος Σβώλος, Θωμάς Σβώλος, Οδυσσέας Τάσιου, Νίκος Ντέριλας, Παντελής Ευθυμίου, Γιώργος Αδάμος, Εφραίμ Κούρτης, Γιάννης Παρασκευαΐδης και Παντελής Λιούλιος.
Ξεχωριστή ήταν και η συμμετοχή του Τμήματος Μουσικής του ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Αγκάλιασέ Με», του Τμήματος Μουσικής του ΚΔΗΦ «Ευημερία», του Φωνητικού Συνόλου Art Music Γρεβενών και MusicArt Κοζάνης, καθώς και των παιδικών και μικτών χορωδιών των Ιερών Μητροπόλεων Γρεβενών και Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια και μουσική διεύθυνση της Φωτεινής Γκιουλέκα, η οποία είχε και την γενική επιμέλεια της εκδήλωσης.
Οι εκατοντάδες θεατές που κατέκλυσαν το υπαίθριο θέατρο έγιναν συνοδοιπόροι σε μια μοναδική μουσική διαδρομή, επιβραβεύοντας με το θερμό τους χειροκρότημα την προσπάθεια όλων των συντελεστών και κυρίως των ωφελουμένων των δύο δομών.
Η συναυλία αποτέλεσε μια ακόμη σπουδαία στιγμή του «Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2026», επιβεβαιώνοντας ότι ο πολιτισμός δεν είναι μόνο τέχνη και ψυχαγωγία, αλλά και δύναμη κοινωνικής συνοχής, αποδοχής και ελπίδας.
Σύνδεσμος βίντεο





















































