Χ. Κουζιάκης στο kozan.gr: «Η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Κοζάνης εξέδωσε τους όρους δόμησης για τον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου – Η ΔΕΗ μπορεί πλέον να βγάλει άδεια κατεδάφισης (για πύργους ψύξης κτλ.) – Αυτή τη στιγμή ο Δήμος Κοζάνης είναι κομπάρσος σε όλη αυτή τη διαδικασία» (Βίντεο)

28 Σεπτεμβρίου 2026
21:08
Κανένα σχόλιο

Για τις εξελίξεις γύρω από το σχεδιαζόμενο data center της ΔΕΗ και την καθαίρεση εγκαταστάσεων στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου τοποθετήθηκε, απαντώντας σε ερωτήσεις του kozan.gr, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη – Τόπος να Ζεις», Χάρης Κουζιάκης. Ο κ. Κουζιάκης ξεκαθάρισε ότι η παράταξή του δεν είναι αντίθετη στην επένδυση του data center, διατυπώνει όμως επιφυλάξεις και ζητά συγκεκριμένες απαντήσεις για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, πόσες από αυτές θα αφορούν εργαζόμενους από την περιοχή, καθώς και ποια θα είναι συνολικά τα οφέλη και τα ανταλλάγματα για την τοπική κοινωνία. Όπως ανέφερε, μέχρι σήμερα η τοπική κοινωνία δεν έχει λάβει τη σχετική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, υποστηρίζοντας ότι όλα τα παραπάνω θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης με τη ΔΕΗ. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην προοπτική κατεδάφισης των πύργων ψύξης και άλλων εγκαταστάσεων. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος, στις αρχές Σεπτεμβρίου εκδόθηκαν από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Κοζάνης οι όροι δόμησης και, κατά την εκτίμησή του, πλέον η ΔΕΗ μπορεί μέσω ιδιώτη μηχανικού να προχωρήσει στην έκδοση άδειας κατεδάφισης χωρίς να απαιτείται νέα εμπλοκή της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου. Ο κ. Κουζιάκης απέδωσε την εξέλιξη αυτή σε «αδράνεια της Δημοτικής Αρχής Κοκκαλιάρη», υποστηρίζοντας ότι ο Δήμος έχει πλέον απολέσει τη δυνατότητα παρέμβασης που θα μπορούσε να είχε σε προηγούμενο στάδιο. Σε ερώτηση του kozan.gr για το τι θα έκανε ο ίδιος εάν βρισκόταν στη διοίκηση του Δήμου, απάντησε ότι θα ακολουθούσε διαφορετική προσέγγιση, ξεκινώντας διάλογο με τη ΔΕΗ για τη δυνατότητα διατήρησης ορισμένων εγκαταστάσεων είτε ως στοιχεία της βιομηχανικής κληρονομιάς είτε, όπου αυτό θα ήταν τεχνικά εφικτό, ως λειτουργική εφεδρεία.

Όπως είπε, η παράταξή του τάσσεται υπέρ της διατήρησης, σε κάποιο βαθμό, ακόμη και της «Πτολεμαΐδα 5», ενώ για τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου εκτίμησε ότι η λειτουργία του έχει πλέον παρέλθει τόσο ηλικιακά όσο και από τεχνικής πλευράς. Κλείνοντας, άσκησε έντονη κριτική στη Δημοτική Αρχή για τον τρόπο με τον οποίο, κατά την άποψή του, χειρίστηκε το ζήτημα: «Αυτή τη στιγμή ο Δήμος Κοζάνης είναι απών. Αυτή τη στιγμή ο Δήμος Κοζάνης είναι κομπάρσος σε όλη αυτή τη διαδικασία και αυτό σίγουρα δεν μας τιμά».

kozan.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ταυτότητα Ιστοσελίδας:
Σαμαράς Αριστείδης – Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 048114711  ΔΟΥ: Kοζάνης
Δ/νση Έδρας: Ιπποκράτους 1, Κοζάνη, ΤΚ:50100
Αριθμός ΓΕΜΗ: 011523836000
Email: [email protected]
Τηλ: 2461502102 & 6945651705
Ιδιοκτήτης, Νόμιμος εκπρόσωπος, Διευθυντής, Διαχειριστής και δικαιούχος του domain name kozan.gr: Σαμαράς Αριστείδης
Διευθύντρια σύνταξης: Μαρτινιανή Ώττα
Η ιστοσελίδα kozan.gr συμμορφώνεται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.