Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης: Συλλήψεις εργαζομένων της πρώην «Καρυπίδης» μέσα στα σπίτια τους!

27 Νοεμβρίου 2017
18:33

Σε συλλήψεις εργαζομένων από τα super market πρώην «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» μέσα από τα σπίτια τους προχώρησε το πρωί της Κυριακής 26 Νοέμβρη η Αστυνομία στα Γιάννενα. Οι συλλήψεις έγιναν μετά από μηνύσεις που κατέθεσε η εργοδοσία του «MARKET IN», που έχει εξαγοράσει τα καταστήματα της πρώην «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ», τόσο στους εργαζόμενους, όσο και σε άλλα μέλη του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων. Οι εργαζόμενοι, απλήρωτοι επί μήνες, μαζί με το σωματείο τους δίνουν πάνω από ένα μήνα αγώνα για τα δεδουλευμένα τους και για να επιστρέψουν στις δουλειές τους.

Η Αστυνομία με το πρόσχημα της «σύστασης» οδήγησε στο Αστυνομικό Τμήμα δύο εργαζόμενους (μητέρα με 3 παιδιά και εργαζόμενος με χρόνια εργασίας στην πλάτη) και στη συνέχεια προχώρησε στη σύλληψή τους με την αυτόφωρη διαδικασία. Στη συνέχεια τους οδήγησαν στο Δικαστικό Μέγαρο, όπου εισαγγελέας όρισε δικάσιμο για τη Δευτέρα 27 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό αναζητώντας στα σπίτια τους και τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα super market πρώην «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» αλλά και άλλους συνδικαλιστές του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι υπηρετεί πιστά και με ευλάβεια τους καπιταλιστές και ότι αντιμετωπίζει εχθρικά και κυνηγά τους εργαζόμενους, τα δικαιώματά και τους αγώνες τους.

To σύρσιμο των εργαζόμενων της πρώην «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» στο αστυνομικό τμήμα έγινε με εντολή της εργοδοσίας της “Μarcet in”, το οποίο δικαιολογήθηκε αρχικά ως απλή «σύσταση» από αξιωματικό αλλά άμεσα μετατράπηκε σε αυτόφωρο. Η δίωξη των αγωνιζόμενων εργαζόμενων, στηριζόμενη σε συκοφαντίες της “Μarcet in” έχει σαν στόχο να χτυπήσει στην καρδιά τον πολύμηνο αγώνα των συναδέλφων στα super market πρώην «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» στα Γιάννενα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν λίγο καιρό κατά την προσπάθεια για παράνομες μεταφορές αφαίρεσης εξοπλισμού και εμπορευμάτων της “Μarcet in” από το κατάστημα της πρώην «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» στην Περαία Θεσσαλονίκης η εταιρεία είχε συνοδεία και προστασία αστυνομικές μονάδες, άνδρες της ασφάλειας αλλά και κλούβες των ΜΑΤ. Oι ίδιες δυνάμεις καταστολής πριν ένα μήνα χτύπησαν αντίστοιχη κινητοποίηση εργαζόμενων της πρώην «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» στα Γιάννενα.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στο εμπόριο, αλλά σε όλους τους κλάδους, να καταγγείλουν τα πρωτοφανή φαινόμενα ανθρωποκυνηγητού των εργαζόμενων, την καταστολή των εργατικών κινητοποιήσεων, τις συλλήψεις των αγωνιζόμενων εργαζόμενων. Οι συγκεκριμένες ενέργειες του κράτους, η απροκάλυπτη καταστολή είναι απόδειξη για το πώς αντιλαμβάνονται τα αφεντικά και το πολιτικό τους προσωπικό τους εργατικούς αγώνες και τις εργατικές διεκδικήσεις, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Αυτή τη λογική εξάλλου υπηρετεί και ο νέος νόμος για το χτύπημα της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης, που προετοιμάζει να φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

 

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Να αφεθούν τώρα ελεύθεροι οι εργαζόμενοι!

Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη εργαζόμενου!

Να δικαιωθεί ο πολύμηνος αγώνας των εργαζόμενων στον Καρυπίδη, να δοθούν τα δεδουλευμένα τους και να κατοχυρωθεί το δικαίωμα τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

 

3 σχόλια

  • Τι λέτε τώρα… Ο καρυπιδης χρωστάει σε καθένα τους αρκετά χιλιάδες ευρώ και δεν του κανουν τίποτα και στράφηκαν εναντίον των υπαλλήλων; Να χαιρόμαστε τον Τσιπρα και τους υπουργούς του,κράτος δικαίου λέμε…

  • Αν υπήρχε ένας πρόεδρος στο εργατικό κέντρο Ιωαννίνων, σαν τον προσωρινά προσωρινό δικό μας δεν θα γινόταν αυτά, με ποιο δικαίωμα διεκδικούν από το μάρκετ ιν αυτους τους 26 μισθούς, ο Καρυπιδης που είναι ο ΣΕΠΕ που είναι ο εμπορικός συλλογος

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.