Ανακοίνωση του ΔΣ του Σωματείου Εμπορίου, Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Νομού Κοζάνης σχετικά με την σύλληψη των συναδέλφων στα Ιωάννινα “Το θύμα καταγγέλλει και ο θύτης εκδικείται.”

27 Νοεμβρίου 2017
19:21

  Ένα απαράδεκτο γεγονός, που έλαβε χώρα χθες Κυριακή 26/11 στην πόλη των Ιωαννίνων, προκάλεσε τις αντιδράσεις και την οργή όλων των εργαζομένων της εταιρείας <<Καρυπίδης>>. Πιο συγκεκριμένα, με την πρόφαση κάποιων συστάσεων προσήχθησαν την Κυριακή το πρωί δύο εργαζόμενοι του πρώην καταστημάτος Καρυπίδης στα Ιωάννινα, στο αστυνομικό τμήμα. Δια μαγείας, η απλή σύσταση μετατράπηκε σε μια μήνυση της εταιρείας Market In κατά των εργαζομένων με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην διαδικασία του αυτόφωρου, με τον εισαγγελέα να ορίζει δικάσιμο για Δευτέρα 27/11.Ωστόσο,η κατάσταση δεν τελείωσε εκεί αλλά έλαβε ένα τραγελαφικό χαρακτήρα με την αστυνομία να εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των υπολοίπων “εγκληματιών” εργαζομένων αλλά και των συνδικαλιστών του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων.

  Για άλλη μια φορά, το σύστημα της δικαιοσύνης στην χώρα μας απέτυχε. Οι εργαζόμενοι δεν ζήτησαν τίποτα παράλογο και τίποτα εγκληματικό. Αυτό για το οποίο αγωνίζονται δύο χρόνια τώρα και απαιτούν από τον Καρυπίδη αλλά και τον διάδοχο εργοδότη Market In, είναι η καταβολή των 20 μηνών δεδουλευμένων τους, την διατήρηση των θέσεων εργασίας τους όπως ορίζεται από το Προεδρικό Διάταγμα 178/2002 και πάνω απ’ όλα το δικαίωμα για μία αξιοπρεπής διαβίωση. Και εδώ έρχεται ένα εύλογο ερώτημα. Συλλαμβάνεις τελικά το θύτη ή το θύμα; Τα χθεσινά γεγονότα έδωσαν την απάντηση. Το θύμα!!!! Είναι ποτέ δυνατόν η δικαστική εξουσία να στραφεί ενάντια στην οικονομική εξουσία;;; Για άλλη μια φορά τα γεγονότα έδωσαν την απάντηση. Όσο εμείς, εδώ και δύο χρόνια, παλεύουμε για τα δικαιώματα μας, τα οφειλόμενα χρήματα και την αξιοπρέπεια μας ο Καρυπίδης, έχοντας στην πλάτη του αμέτρητες μηνύσεις και καταδικαστικές αποφάσεις, συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος και να προκαλεί με την πολυτελή διαβίωση του. Που είναι σ’ αυτήν την περίπτωση η δικαιοσύνη;;;; Όχι μόνο είναι αργή, αλλά και τυφλή.

Το ΔΣ του Σωματείου Κοζάνης και οι εργαζόμενοι των καταστημάτων Καρυπίδης καταδικάζουμε την άδικη και απαράδεκτη στάση τόσο της δικαιοσύνης όσο και της εταιρείας Market In.

Απαίτηση μας είναι:

  • Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων εργαζομένων.
  • Δικαίωση του πολύμηνου αγώνα των εργαζομένων του Καρυπίδη.
  • Καταβολή των δεδουλευμένων μας και δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.
  • Αποσυρση όλων των μηνύσεων κατά των εργαζομένων

ΤΟ ΔΣ

Ένα σχόλιο

  • και όλα αυτά γιατί κάποιοι αποφάσισαν οτί πρέπει κάποιοι κύριοι όπως τον αρβαντιτίδη να έχουν ομάδες Α εθνικής…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι