kozan.gr: Η υποστελέχωση της Καρδιολογικής Κλινικής του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης θέμα συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο (Bίντεο)

27 Νοεμβρίου 2017
20:04
Η υποστελέχωση της Καρδιολογικής Κλινικής, απασχόλησε τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης. Ο  πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα των συνταξιούχων Δυτικής Μακεδονίας Χ. Ψαλίδας, που βρέθηκε εκεί, τόνισε τη σοβαρότητα της κατάστασης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά στην τοποθέτηση-έκκληση του: “150.000 κάτοικοι του Νομού πως θα εξυπηρετηθούν από 2 γιατρούς; Όλοι στο σπίτι μας έχουμε από έναν καρδιοπαθή. Ζητώ από εσάς άμεσα να απαιτήσουμε από τον Υπουργό Υγείας ή τον Πρωθυπουργό να στελεχωθεί η Καρδιολογική Κλινική. Δεν πάει άλλο. Θα πεθάνει κόσμος. Τι θα πούμε εμείς στην οικογένειά του; Εμείς χτυπάμε τον κώδωνα του κινδύνου. Θα αγωνιστούμε κι αύριο θα παραστούμε ξανά στο Διοικητή του Νοσοκομείου κι όπου μπορούμε. Καλούμε κι εσάς να συμπορευτούμε για να λύσουμε το πρόβλημα”. 
Άμεση η απάντηση του Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη: “Προφανώς δεν μπορώ να εισέλθω στα ενδότερα να πω απλά ότι αύριο θα έχουμε συνάντηση στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο. Εφόσον κριθεί σκόπιμο και απαιτηθεί θα γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες για να στηρίξουμε τη λειτουργία της Καρδιολογικής Κλινικής”. 
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Αντώνης Κύρινας: “Εκφράζουμε όλη την ανησυχία μας για το ζήτημα και θα πάρουμε τις ανάλογες πρωτοβουλίες. Ελπίζουμε να μη φτάσουμε στο γεγονός να θρηνήσουμε θύματα”.
O επικεφαλής της αντιπολίτευσης Λάζαρος Μαλούτας, με τη σειρά του, είπε: “Η υγεία είναι το πρώτιστο αγαθό και στην Καρδιολογική Κλινική (από τις ισχυρές μονάδες του Νοσοκομείου μας) υπάρχει πρόβλημα και οφείλουμε να το δούμε. Χρειάζεται σκληρός αγώνας από πλευράς μας και η Καρδιολογική Κλινική πρέπει να σταθεί ξανά στα πόδια της. Πρέπει να δοθεί λύση ώστε να μη θρηνήσουμε θύματα και να χτυπάμε μετά το κεφάλι μας για πράγματα που μπορούσαμε να κάνουμε.
Κατηγορώ στο Δήμαρχο, μεταξύ άλλων, για την όλη κατάσταση από τους επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ.κ. Δεληγιάννη και Γκουτζηκώστα: “Έχω από το 2015 εδώ μέσα που λέω ότι θα πηγαίνουμε σε άλλες πόλεις για να μην πεθάνουμε. Ο Δήμαρχος μας έχει γραμμένους…”, το σχόλιο του κ. Δεληγιάννη.
“Πρέπει να γίνουν κινητοποιήσεις όχι μόνο στο Δήμο Κοζάνης. Αν δεν πραγματοποιηθεί αγώνας για τα προβλήματα της υγείας σε όλη την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας δεν θα αλλάξει τίποτε. Δεν πρόκειται να υπάρξει βελτίωση της κατάστασης αν δεν ξεσηκωθούμε κι αν το Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεργασία με όλους τους δημότες και τους φορείς να βάλει φρένο σε αυτή την κατάσταση”, ανέφερε ο κ. Γκουτζηκώστας.
Η ανταπάντηση στις δηλώσεις τους από τον Δήμαρχο Κοζάνης περιελάμβανε τα ακόλουθα: “Αδυνατώ να συμμετέχω σε μία κουβέντα εντυπώσεων. Πρόκειται για θέμα ουσίας και βλέπω ότι μας ενδιαφέρουν περισσότερο οι εντυπώσεις“, απάντησε.
Τίνα Παπαντωνίου για το kozan.gr

4 σχόλια

  • Τι μας λέει ο ποιητης εδώ; Ιωαννιδης είπε: <> , θα πρέπει Κ. Λαμπρόπουλε να ενημερώσει τον Κ. Ιωαννιδη ο,τι: ο εκάστοτε δήμαρχος Κοζάνης είναι πρόεδρος Διοικητικού συμβουλίου του Μ.Γ.Κ.Ν Κοζάνης ,είναι όρος απαραβίαστος που την έχει αφησει στην διαθήκη του ο Μέγας δωρητής “Μαματσιος ” άκου δεν μπορεί να εισέλθει στα ενδότερα ;; τότε ποιος άλλος μπορεί ;; πετάει το μπαλάκι αλλού; τι θα ακούσουμε ακόμα ένας θεός ξέρει .

  • διαμαρτυρία στην περιφέρεια και στον κ γιανακιδη που κανει ολο like τον υπουργό του τον κ πολακι και τον διαφημίζει και μας λεν πως ολα παν καλα και ακομα δεν είδατε καταλάβατε τίποτα με αυτα που έρχονται. λενε πως ειναι ακομα και τώρα ανεξάρτητος συνδυασμός χαχαχαχα το λεν και το πιστεύουν. αληθεια ο κυριος ρουσης εχει θέση λογο σε αυτα η θα τον εκπροσοποι ο κ γιαννακιδης????

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι