kozan.gr: Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης: Αύξηση της τάξεως του 5% στα δημοτικά τέλη (Βίντεο)

27 Νοεμβρίου 2017
20:28

Αύξηση της τάξεως του 5%, (που μεταφράζεται για κάθε νοικοκυριό στο ποσό των 0,60E ανά μήνα το 2018), θα δουν στους λογαριασμούς τους φέτος οι δημότες της Κοζάνης. Το θέμα που κυριαρχεί στην ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου ήγειρε αντιδράσεων από τις πτέρυγες της αντιπολίτευσης, ενώ η Δημοτική Αρχή αιτιολόγησε την αύξηση των τελών ως αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης της νέας Μονάδας της ΔΙΑΔΥΜΑ.

Χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης τοποθετούμενος επί του θέματος στις δηλώσεις του, ανέφερε, αιτιολογώντας την πρόταση αύξησης: «Φέτος έχουμε να διαχειριστούμε την αύξηση του τέλους που πληρώνουμε στη ΔΙΑΔΥΜΑ λόγω της λειτουργίας της Μονάδας, ένα κόστος περί τις 300.000 Ε. Αντίστοιχη πρόβλεψη είχαμε και πέρσι όμως δεν οδηγηθήκαμε σε αυξήσεις. Εάν επιλέγαμε να μεταφέρουμε όλες τις δαπάνες στον πολίτη η αύξηση φέτος θα ήταν στο 20%, αλλά αυτό όσο μπορούμε να όσο το επιτρέπουν οι δυνάμεις μας προσπαθούμε να μειώσουμε τα βάρη προς τον πολίτη και το κόστος της δαπάνης αυτής.Θα πρέπει να ξέρουν οι πολίτες, πρώτον ότι πρέπει να διατηρείται η ανταποδοτικότητα διότι αυτό αν δεν τηρείται δημιουργούνται χρέη και μαύρες τρύπες. Η εικόνα των ανταποδοτικών μας υπηρεσιών είναι απόλυτα καθαρή στο οικονομικό κομμάτι και απόλυτα υγιής χωρίς χρέη, χωρίς τίποτα. Δεύτερον, νομίζω ότι οι Υπηρεσίες που παρέχουμε παρ’ όλες αυτές τις επιβαρύνσεις είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο. Έχει γίνει η μέγιστη δυνατή προσπάθεια ώστε η επιβάρυνση να περιοριστεί στο ελάχιστο και αφετέρου να διατηρήσουμε υγιείς ανταποδοτικές Υπηρεσίες χωρίς να μεταφέρουμε βάρη σε τρίτους και να βάζουμε το πρόβλημα κάτω απ’ το χαλί».

Αρνητικός στην αύξηση των τελών ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Λάζαρος Μαλούτας. Όπως είπε: «Η Δημοτική Αρχή για άλλη μια φορά φέρνει μέσα στη θητεία της αύξηση στα Δημοτικά τέλη σε μια ιδιαίτερα δυσμενή συγκυρία για τα οικονομικά όλων των ανθρώπων της πόλης και των Δ.Δ. Είναι αδύνατο να συναινέσουμε σε μια τέτοια αύξηση, όταν τα τελευταία 4 χρόνια δεν έχει γίνει το παραμικρό σε μια διαδικασία που είχαμε δρομολογήσει για την εξοικονόμηση πόρων από το Δημοτικό φωτισμό με την αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων με LED, όπως επίσης δεν συμπεριλαμβάνεται καθόλου στη μείωση του κόστους το ότι ο Δήμος πλέον δεν επιβαρύνεται καθόλου με έκτακτο προσωπικό. Νομίζω ότι όλο το προσωπικό είναι της Κοινωφελούς εργασίας οπότε ο Δήμος έχει σημαντική ωφέλεια. Για αυτούς τους λόγους και άλλα ζητήματα η παράταξή μας θα καταψηφίσει την προτεινόμενη αύξηση».

Στο ίδιο αρνητικό σκεπτικό κατά της αύξησης και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γιώργος Γκουτζηκώστας, ο οποίος, σημείωσε: «Η αύξηση των τελών δεν έχει τέλος. Επιβαρύνουν δυσβάσταχτα τις ανάγκες των δημοτών, σχεδόν ταυτίζονται με τους ματωμένους προϋπολογισμούς των κυβερνήσεων και των Ευρωπαϊκών πολιτικών. Επιβαρύνεται δυσβάσταχτα ο πολίτης και σε καμιά περίπτωση δεν αποδεχόμαστε τις αυξήσεις αυτές».

Τίνα Παπαντωνίου για το kozan.gr

27 σχόλια

  • Σε ευχαριστούμε δήμαρχε για την αύξηση εν μέσω κρίσης, τη στιγμή που οι περισσότερες οικογένειες έχουν παραπάνω άνεργους από ότι εργαζόμενους.
    Σε ευχαριστούμε που κράτησες και το 80% επί της αξίας του νερού.
    Θα σε τιμήσουμε δεόντως στις επόμενες εκλογές.

      • Όλες οι δημοτικές υπηρεσίες που πληρώνουν υψηλά ενοίκια σε ιδιώτες (π.χ. ΔΕΥΑΚ) να μεταφερθούν σε ιδιόκτητα κτίρια του Δήμου. Μόνο και μόνο αυτό υπερκαλύπτει τη διαφορά. Να κινηθούν επίσης οι διαδικασίες εξόφλησης των ενοικίων που χρωστούν ιδιώτες ενοικιαστές δημοτικών χώρων.

      • Ναι, καταρχήν να μαζέψει τα φέσια που έχει να εισπράττει η ΔΕΥΑΚ, κατά δεύτερο να εκμεταλλευτεί την ακίνητη περιουσία του Δήμου και κατά τρίτο να κόψει τις σπατάλες με τα περιττά φανάρια. Το φανάρι από Πόποβιτς σε Γκέρτσου έτσι κι αλλιώς δεν ανάβει ποτέ πράσινο για να βγεις απ’ την Πόποβιτς, συνεπώς δεν χρειάζεται.

        • Γιατι τα φαναρια στο νοσοκομειο; οταν εχει κινηση αναβοσβηνει πορτοκαλι και κατι αργιες με αδειο δρομο ειναι ολο κοκκινο κ σταματαμε με τις ωρες για να περασει ο κανενας.

      • Άντε ρε φερέφωνο δεν ντρέπεσαι και μιλάς – γράφεις . Εκλεχτήκατε για να δώσετε λύσεις στα προβλήματα του τόπου και εσείς προσπαθείτε να μας δημιουργήσετε επιπλέων προβλήματα . Μέχρι τώρα έκανα υπομονή αλλά τώρα πλέον να είστε σίγουροι ότι ο δήμαρχος και όλος του ο συνδυασμός θα πατώσει .Θράσος να ζητάτε προκλητικά λύσει για τις σπατάλες που κάνετε ο των κόσμο

      • Εσυ φωστηρα τι θελεις να πεις οτι με τα 60 λεπτα θα σωθουν; φυσικα τα 60 λεπτα μηνιαιως σε 4μηνο λογαριασμο νερου θα ειναι 2,40 αλλα λεμε 0,60 ν ακουγεται ελαχιστο. Ας κοψει τις μισθαρες των δημοτικων υπαλληλων, ας κοψει τις παροχες τους. Αυτη ειναι η αντιπροταση φωστηρα

  • Αφιερωμένο…

    Λευτέρη Λευτέρη Λευτέρη
    σ’έχω σταμπάρει στο παλιό μου το τεφτέρι
    Λευτέρη Λευτέρη Λευτέρη
    μην κοροϊδεύεις κι έχω γίνει πια ξεφτέρι

    Βάλε μυαλό για κάνε μου τη χάρη
    βάλε μυαλό χρυσό μου παλληκάρι
    σταμάτα πια μην κάνεις το λιοντάρι
    σταμάτα πια σε πήραμε χαμπάρι

  • ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΟΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΤΕΛΗ ΠΑΡΟΤΗ ΘΑΒΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΑΠΩΔΟΤΗΚΟ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΡΕΙΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΟΥ

  • Τι παραπάνω προσφέρει σήμερα ο Δήμος για να ζητάει αύξηση τελών; Ποιές “τρύπες” προσπαθούν να κλείσουν πάλι;

  • Εμ,πως θα εξοφληθεί το χρέος στη ΔΕΗ; πως θα λειτουργήσει η βιβλιοθήκη- έκτρωμα που θελει 750000 το χρόνο λειτουργικά εξοδα και 25 άτομα προσωπικό;
    Ας πληρώσουν τα κορόιδα!

    • Δήμαρχε θα σου πρότεινα να προσλάβεις έναν σπουδαγμένο και έμπειρο μάνατζερ να βάλει μια σειρά στα οικονομικά του Δήμου και άσε τις εύκολες λύσεις επιβάρυνσης των δημοτών. Το νέο κτίριο της βιβλιοθήκης μπορεί να σας δώσει και κέρδος από την ορθή εκμετάλευση του.

  • ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΑ ΤΕΛΗ Η ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ.ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΧΑΡΗ ΠΟΥ Η ΑΥΞΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ 5%.ΑΞΙΟΙ.

  • Προφανώς ειναι δύσκολο πολιτικά να πεις την αλήθεια και να πράξεις το σωστό από το να δημιουργησεις χρέη για τους επόμενους όπως ακριβώς έκαναν οι προηγούμενοι.
    Αν και δε όλους μας θα πονέσει η τσέπη μας πάλι μπράβο σου.

    • Τα πράγματα είναι απλά όταν είσαι έξω από τον χορό μπορείς να υποσχεθείς ότι θα μειώσεις το 80% επί της αξίας του νερού και τελικά όταν έρχεσαι στα πράγματα κάνεις και αύξηση στα δημοτικά τέλη .Και έχεις το αφέλεια να νομίζεις ότι θα περάσεις και ορθή πολιτική κίνηση ότι δεν θα αφήσεις χρέη στων επόμενο .Λοιπόν τα πράγματα είναι πολύ απλά είναι πολιτική αθλιότητα να υπόσχεσαι μείωση και τελικά να κάνεις αύξηση .Ένα συγγνώμη επιβάλλεται

  • ΑΙΣΧΟΣ !!Για ένα σπίτι φοιτητη 47τμ πληρώνω ΔΕΗ 200ευρ με ελάχιστη κατανάλωση ρεύματος !!όλα τα υπόλοιπα είναι υπέρ τρίτων!!!¡

    • Σωστός!!
      Νόμιζε ότι θα μας πλασάρει την αύξηση με τρόπο ώστε να τη δεχτούμε αδιαμαρτύρητα, αλλά μάντεψε Λευτεράκη: ο σανός τέλειωσε!

  • Δε φτανει που τα δημοτικα τελη ειναι ακριβα, μας βαζουν να πληρωνουμε και για τα τετραγωνικα των πυλωτων ενω δεν ρευματοδοτουνται

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι