Ο Δήμος Κοζάνης αποχαιρετά μια Κοζανίτισσα στην καρδιά

16 Δεκεμβρίου 2017
22:55
Κανένα σχόλιο

Η Κοζάνη αποχαιρετά τη Ρηγούλα, σύζυγο εν ζωή Διαμαντή Βαντή, μια «πολιτογραφημένη» και ένθερμη Κοζανίτισσα, παρότι Εβρίτισα στην καταγωγή.

Η Ρηγούλα υπήρξε η αγαπημένη σύζυγος του ευεργέτη της πόλης Διαμαντή Βαντή και μαζί του γνώρισε τον τόπο μας και τους ανθρώπους του και έμεινε φίλη και υποστηρίκτρια της Κοζάνης έως την τελευταία στιγμή.

Άνθρωπος με ανοιχτό πνεύμα, χιούμορ και αστείρευτη διάθεση για ζωή έμεινε δίπλα στο Διαμαντή μέχρι το τέλος της κοινής τους πορείας, ενώ η μεγάλη αγάπη της για την Κοζάνη την έκανε να επισκέπτεται την πόλη και μετά το θάνατο του Διαμαντή, διατηρώντας ισχυρούς δεσμούς.

Μαζί έκαναν πολυάριθμες δωρεές στο Δήμο Κοζάνης, με σημαντικότερες, τη δωρεά του σπιτιού τους στη Θεσσαλονίκη μετά το θάνατο και των δύο, αλλά και τη μεγάλη στήριξη που προσέφεραν στην Φιλαρμονική του Δήμου μας «Πανδώρα» για την αγορά καινούργιων μουσικών οργάνων. Ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών, το 1ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης που φέρει το όνομα του Διαμαντή Βαντή, το ΚΑΠΗ, ο πολιτιστικός Σύλλογος «Αλιάκμων» και άλλοι πολλοί είναι μεταξύ των ευεργετηθέντων του ζεύγους Βαντή.

Ο Δήμος Κοζάνης από την πλευρά του σε ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης τους απένειμε το Αργυρό Μετάλλιο της Πόλης.
H εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17/12 στις 3 το μεσημέρι στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, στην Κοζάνη, την πόλη που τόσο αγάπησε.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης
Λευτέρης Ιωαννίδης

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι