Σύλλογος Διπλωματούχων  Μηχανικών Ομίλου ΔΕΗ: Αυθαιρεσίες της διοίκησης στον ΑΔΜΗΕ

17 Ιανουαρίου 2018
12:02

Σε μια πρωτοφανή κίνηση για τα χρονικά του ΑΔΜΗΕ (αλλά και γενικότερα του ομίλου ΔΕΗ και εταιριών με πλειοψηφία το Δημόσιο), η Διοίκηση προέβη στα πλαίσια του νέου Οργανογράμματος (που εκπονήθηκε με άκρα μυστικότητα και χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με έμπειρα στελέχη και συλλόγους εργαζομένων) στη μαζική προκήρυξη, παραμονές Χριστουγέννων, θέσεων ευθύνης που αντιστοιχούν στο 1/3 των συνολικών θέσεων της Εταιρίας καταστρατηγώντας διαδικασίες και κανονισμούς που ισχύουν εδώ και χρόνια.

Ειδικότερα, προκήρυξε 15 θέσεις Διευθυντών και Διευθυντών Κλάδων και 15 θέσεις Τομεαρχών ενώ ακούγεται ότι θα ακολουθήσει και άλλο κύμα προκηρύξεων με στόχο  τους προσεχείς μήνες να ολοκληρωθεί η κάλυψη όλων των θέσεων ευθύνης από άτομα που θα είναι αρεστά στη Διοίκηση.

Οι προκηρύξεις αφορούν όχι μόνο νέες θέσεις στο οργανόγραμμα αλλά και παλιές θέσεις που ήδη καταλαμβάνονται από στελέχη της Εταιρίας. Σε κάποιες από αυτές τις θέσεις τα στελέχη δεν έχουν συμπληρώσει καν την τετραετή θητεία για την οποία εξελέγησαν.

Το τελευταίο διάστημα εντείνονται οι φημολογίες «και στέλνονται μηνύματα» ότι στελέχη και έμπειροι Διευθυντές με ευδόκιμη υπηρεσία ετών δεν πρόκειται να επανατοποθετηθούν στις θέσεις τους και κάποιοι από αυτούς ούτε σε νέες θέσεις, οδεύοντας προς “ψυγειοποίηση”.

Στα απαιτούμενα προσόντα για την κάλυψη των εν λόγω θέσεων εκλείπει για πρώτη φορά, με απόφαση Διευθύνοντα Συμβούλου παραμονές Χριστουγέννων (ΔΝΣ 23512/20.12.2017), το κριτήριο της ελάχιστης παραμονής (προϋπηρεσίας) σε κατώτερη στάθμη όπως ίσχυε και ισχύει μέχρι σήμερα σε όλες τις εταιρείες. Δηλαδή, με την προκήρυξη αυτή θα μπορεί κάποιος που θα προσληφθεί σήμερα, να αναλάβει Τομεάρχης και την επόμενη ημέρα να γίνει Διευθυντής.

Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν τα ίδια συστήματα Διοίκησης υιοθετούσαν, μέσα από αντίστοιχες διαδικασίες, ακριβώς την αντίθετη στόχευση. Απέκλειαν δηλαδή από τη δυνατότητα υποβολής υποψηφιότητας για επιλογή σε θέσεις ευθύνης, ακόμη και έμπειρα εξειδικευμένα στελέχη με προϋπηρεσία, γιατί έθεταν φωτογραφικά κριτήρια ετών πολυετούς παραμονής, τότε, σε συγκεκριμένες κατώτερες θέσεις ευθύνης.

Οι σημερινές προκηρύξεις αφήνουν, όπως και στο παρελθόν άφηναν, χώρο στη Διοίκηση για αυθαιρεσίες και βόλεμα «ημετέρων» με διαδικασίες εξπρές, ενώ ταυτόχρονα αυτή προβαίνει σε προσλήψεις συμβούλων με αποτέλεσμα τη διόγκωση του Διοικητικού κόστους.

Ο Σύλλογος Διπλωματούχων  Μηχανικών καταγγέλλει τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης οι οποίες διαχωρίζουν τους εργαζόμενους με βάση την ηλικία τους – φθάνοντας στα όρια του ηλικιακού ρατσισμού –  και την πολιτική τους τοποθέτηση, σε “αρεστούς” και “μη αρεστούς” και παραπέμπει στις διαχρονικές θέσεις του, για διαφάνεια, αξιοκρατία και θέσπιση αντικειμενικών και μετρήσιμων κριτηρίων αξιολόγησης, με αξιοποίηση όλου του επιστημονικά καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού.

     Με ομόφωνη απόφαση ΔΣ (11.1.2018)

5 σχόλια

  • Ο Κινέζος δεν αστειεύεται και ούτε και ούτε καταλαβαίνει από ημετέρους. Θα τοποθετήσει αυτούς που θα βοηθήσουν στη μεγιστοποίηση των κερδών του και πολύ καλά κάνει….

    ΤΕΡΜΑ Η ΞΑΠΛΑ

  • Αντε φύγετε και κανένας μηχανικός στη σύνταξη μουχλιασατε έχετε όλοι πάνω απο τριάντα χρόνια ,ειστε εκτός εποχής ! Επι τέλους χώρο στα νειατα ! Ειστε όλοι πάνω απο εξήντα ,τι άλλο να δώσετε πια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.