Ενότητα (Λ. Μαλούτας): “Μας βρίσκει αντίθετους η συναίνεση  της χώρα μας σε όνομα της FYROM με σύνθετη ονομασία στην οποία θα περιλαμβάνεται ο όρος Μακεδονία”

30 Ιανουαρίου 2018
13:56

Μας βρίσκει αντίθετους η συναίνεση  της χώρα μας σε όνομα της FYROM με σύνθετη  ονομασία στην οποία θα περιλαμβάνεται ο όρος  Μακεδονία. 

Είναι  φυσικό όλοι οι Έλληνες, ιδιαίτερα εμείς οι Μακεδόνες να αντιμετωπίζουμε με ευαισθησία αυτό το θέμα και το αποδείξαμε έμπρακτα τόσο κατά τον Μακεδονικό Αγώνα, όσο και στο πρόσφατο παρελθόν.

Γνωρίζουμε ότι τη θέση της πατρίδας μας στο θέμα αυτό προσδιορίζουν δυό ορόσημα :

  • Η απόφαση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 1992.
  • Η στάση της ελληνικής Κυβέρνησης στο Βουκουρέστι το 2008.

Δυστυχώς όμως σήμερα βλέπουμε την πατρίδα μας να σέρνεται σ´ έναν διάλογο με τη FYROM προκειμένου να ικανοποιηθούν οι Αμερικανο-Νατοϊκοι σχεδιασμοί στα Βαλκάνια.

Ενώ ο διάλογος με τη FYROM θα έπρεπε να αποτελεί μια πάγια στρατηγική στο πλαίσιο της καλής γειτονίας  και σταθερότητας στη Βαλκανική καταντά να γίνεται υπό την πίεση των Αμερικανο-Νατοϊκών συμφερόντων.

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι το πρόβλημα με τη FYROM δεν είναι μόνο το όνομα, αλλά και ο μεγαλοϊδεατισμός και οι αλυτρωτικές διακηρύξεις που περιλαμβάνονται στο Σύνταγμα της.

Επίσης καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι μόνο το όνομα που διασφαλίζει τα εθνικά μας συμφέροντα.

Με γνώμονα τη σοβαρότητα που πρέπει να επιδειχθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα και την ευαισθησία που μας διακρίνει, ιδιαίτερα εμάς τους Μακεδόνες, επιβαλεται :

  • Να κληθεί η Κυβέρνηση που έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη διαχείριση το θέματος να προασπίσει την εθνική ακεραιότητα και τα εθνικά συμφέροντα από κάθε είδους επιβουλές, αλυτρωτισμούς και σφετερισμούς εθνικών συμβόλων και ονομάτων.
  • Όλα τα παραπάνω να εξασφαλισθούν στο διηνεκές.

Η επιζητούμενη εθνική συναίνεση και ομοψυχία μόνο σ´ αυτές τις θέσεις μπορεί να εδραιωθεί.

Κοζάνη 30/1/2018

8 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.