Η καταγγελία, με βίντεο, από την Οικολογική Κίνηση Κοζάνης: Η λαθραία υλοτομία ξαναχτυπά το όμορφο δάσος της Εξοχής (Bίντεο)

30 Ιανουαρίου 2018
14:19

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Το δασάκι της Εξοχής, που βρίσκεται δίπλα στο παλιό χωριό της Εξοχής και κοντά στα ορυχεία, ξαναπέφτει θύμα των λαθραίων υλοτόμων. Όπως θα θυμούνται οι παλιότεροι, το δάσος αυτό φιλοξενούσε στις κατασκηνώσεις του παιδιά από όλο το νομό Κοζάνης πριν μερικές δεκαετίες. Πλέον το χωριό έχει σκεπαστεί πλήρως από τις αποθέσεις των Ορυχείων της ΔΕΗ, ενώ το δασάκι ακρωτηριάζεται κάθε τόσο από τα τσεκούρια και τα πριόνια αδίστακτων και παράνομων ξυλοκόπων.

5 σχόλια

  • Μόλις χθες ο Τσικριτζής έλεγε για το δάσος της Εξοχής, ποιο το νόημα κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια; Εκτός κι αν έκατσε πολύ καιρό στην απ’ έξω και ψάχνει να βρει τρόπο δημοσιότητας .Λαθροϋλοτομία υπάρχει σ’ ολόκληρη την Ελλάδα και θα συνεχίσει να υπάρχει όσο υπάρχει υπερφορολόγηση του πετρέλαιου θέρμανσης. Όταν κάποιος χρειάζεται να ζεσταθεί, θα κάψει ό,τι βρει μπροστά του.

    Ο Τσικριτζής ποτέ δεν κατάφερε να κάνει μια ορθολογική κοινωνική ανάλυση, ούτε στα νιάτα του ούτε μεγαλύτερος. Ε, ας ψάξει να διαβάσει τη θεωρία του Μάσλοου για τις ανθρώπινες ανάγκες, διαβάζοντας μπορεί έστω και τώρα στην 7η δεκαετία να γίνει σοφότερος. Γηράσκω αεί διδασκόμενος, έλεγε ο Σόλωνας.

    • Κατ’ αρχήν, Γηράσκω αεί διδασκόμενος δεν έλεγε ο Σόλων.
      Και δεύτερον: Από που προκύπτει ότι παράνομη υλοτομία έκανε κάποιος που δεν είχε λεφτά για θέρμανση?
      Λεφτά για το αλυσοπρίονο όμως είχε…
      Τρίτον, επειδή υπάρχει λαθροϋλοτομία σε όλη την Ελλάδα πρέπει να υπάρχει και δω. Σπουδαίο επιχείρημα!!!
      Τέταρτον, Θα πρέπει να ξαναδιαβάσεις και κυρίως να μελετήσεις τη θεωρία των αναγκών του Mάσλοου, γιατί η ημιμάθεια είναι χειρότερη απ την αμάθεια.

      • Όταν θες να κάνεις τον έξυπνο, κάνε πρώτα μια αναζήτηση, θα σε βοηθήσει να βγεις απ’ την πλάνη σου.
        Το αν θα διαθέσει κάποιος τα λεφτά του για αλυσοπρίονο ή για πετρέλαιο δεν θα του το πει κανείς τρίτος, παρά μόνο αν είναι οικοφασίστας. Το αλυσοπρίονο μπορεί να το πήρε πριν από 10 χρόνια, πανέξυπνε!
        Αν τώρα νομίζεις πως όταν σ’ όλη την Ελλάδα υπάρχει λαθροϋλοτομία η Κοζάνη μπορεί να είναι όαση μέσα στην έρημο, είσαι πολύ μακριά νυχτωμένος.
        Κι όσο για το Μάσλοου, ξαναδιάβασε την πρώτη πρόταση, καθώς όντως η αμάθεια είναι κόλαση.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι