Απάντηση του Στέργιου Τσιόπτσια σε ψήφισμα του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών για το θάνατο του Γ. Γιαννάκη: “Κύριοι του απερχόμενου Δ.Σ. του Συνδέσμου μάθετε τους ανθρώπους να τους τιμάτε μετά θάνατον, αλλά κυρίως εν ζωή. Τον αποδημήσαντα τον αδικήσατε εν ζωή, τον προσβάλλατε και μετά θάνατον|

26 Φεβρουαρίου 2018
12:21

Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου έφυγε από κοντά μας ο αγαπητός δάσκαλος και πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Γιαννάκης Γεώργιος.

Στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναρτήθηκε ψήφισμα του Δ.Σ. του Συνδέσμου στο οποίο αναφερόταν τα παρακάτω:

1. Να παρακολουθήσει σύσσωμο την νεκρώσιμο ακολουθία καθώς και την εκφορά του θανόντα.

2. Να καταθέσει στέφανο στη μνήμη του.

3. Να δημοσιεύσει το ψήφισμα στον τοπικό τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό.

Σχολιάζοντας το ψήφισμα θα ήθελα να αναφέρω τα παρακάτω :

1. Όταν αναφέρεται η λέξη σύσσωμο εννοείται πως ολο το Δ.Σ. συμφωνεί και συμμετέχει στην νεκρώσιμο ακολουθία και στην εκφορά πράγμα το οποίο δεν συνέβη.

Αν δεν συμφωνούν κάποιοι και δεν συμμετέχουν τότε δεν αναφέρεται σύσσωμο.

Αν συμφωνούν και δεν συμμετέχουν τότε είναι ανακόλουθοι.

2. Το ψήφισμα πρωτίστως γίνεται για να τιμηθεί ο αποδημήσας πράγμα το οποίο επιβάλλει να ενημερωθούν άμμεσα και γραπτώς οι πλησιέστεροι συγγενείς πράγμα το οποίο δεν έγινε, και μετά η κοινωνία της πόλης που ζούσε.

3. Ένας άνθρωπος σαν τον αποδημήσαντα που υπήρξε λαμπρός λειτουργός της παιδείας, εξαίρετος αρθρογράφος στον Τοπικό Έγγραφο Τύπο με πληθώρα άρθρων που άπτονται της Ιστορίας, της Θρησκείας και πολλών κοινωνικών θεμάτων, αλλά και επί 37 συναπτά έτη προσφοράς από όλα τα αξιώματα στον συγκεκριμένο Σύνδεσμο δεν έχει ανάγκη από δημοσιευμένα μεταθανάτια ψηφίσματα.

Κύριοι του απερχόμενου Δ.Σ. του Συνδέσμου μάθετε τους ανθρώπους να τους τιμάτε μετά θάνατον, αλλά κυρίως εν ζωή.

Τον αποδημήσαντα τον αδικήσατε εν ζωή, τον προσβάλατε και μετά θάνατον.

Δεν είχατε την γενναίοτητα να ξεπεράσετε τον εαυτό σας και να αναφερθείτε με λίγες λέξεις για το ήθος και την προσφορά του.

Το έκανε συγκινητικά , ένας άνθρωπος, φίλος, γνώστης και συνοδοιπόρος στο κτίσιμο του οικοδομήματος του Συνδέσμου αυτού του περίλαμπρου επιτεύγματος που η συγκυρία σας έδωσε την ευκαιρία να διοικήσετε , ο κύριος ΜΠΕΛΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ.

Αγνοείται όμως ένα πράγμα, Σύλλογοι, Σωματεία, Σύνδεσμοι και ιδιαίτερα Γραμμάτων και Τεχνών δεν διοικούνται με περγαμηνές επαγγελματικής επάρκειας, αλλά με πνευματικότητα και γενναιότητα ψυχής που δυστυχώς στερήστε.

Η παρούσα επιστολή παρακαλώ όπως διαβαστεί στο προσεχές Δ.Σ. του Συνδέσμου, και να καταγραφεί αυτούσια στα πρακτικά .

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΤΣΙΟΠΤΣΙΑΣ

ΜΕΛΟΣ

ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ

3 σχόλια

  • κυριε τσιοπτσια ειμαι σιγουρη πως απο την επιστολη σου ουτε καταλα΄ βαν τιποτα ουτε και προβληματιστηκαν.αιωνια του η μνημη

  • Ο Σύνδεσμος έπρεπε να εκφωνήσει επικήδειο στη κηδεία του Γιαννάκη Γεωργίου. Ο εκκλιπών δεν ήταν ένα απλό μέλος, αλλά επίλεκτο στέλεχος του Συνδέσμου με σημαντικότατη προσφορά στο Σύνδεσμο και το Μουσείο.
    Αιωνία του η μνήμη!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.