«Την ευτυχία που δεν σου χαρίζουν κλέψτην να!» (Της Βιολέττας Μπούσιου)

20 Μαρτίου 2018
08:50

«Την ευτυχία που δεν σου χαρίζουν κλέψτην να!» Αυτό το σύνθημα, γραμμένο πάνω στον τοίχο της Θεολογικής ήταν το πρώτο «μάθημα» που αποστήθισα από επιλογή , όταν πρωτοεξερεύνησα- το 1980- τον αύλειο χώρο της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Και θα μπορούσε να ισχυρισθεί κανείς, ότι εφόσον η κλοπή της ευτυχίας ως «πράγμα» ιδιαίτερα μεγάλης αξίας αποτελεί ακόμα διακεκριμένη περίπτωση κλοπής – και «η φυλακή δεν είναι στραγάλια» κατά τον αείμνηστο Γιάννη Μανωλεδάκη- είχαμε υποχρέωση να προσέχουμε.

Πάντως, 37 χρόνια μετά, αυτή η προτροπή προς τους επίδοξους αναγνώστες δεν υφίσταται πλέον. Ίσως επειδή την «Ευτυχία» την έκλεψε τελικά «εις εκ των συμφοιτητών μας» – σύμφωνα με την ετεροχρονισμένη ανωμοτί κατάθεση ετέρου, ο οποίος και έδρασε ως ηθικός αυτουργός για την τέλεση του παραγεγραμμένου πλέον εγκλήματος, «και μάλιστα εν κινήσει», όταν τα φανάρια άναψαν κόκκινο.

Έτσι, εμείς οι λοιποί- που η τύχη έφτυσε- πορευθήκαμε «εκ των πραγμάτων» νομίμως, ίδιοι και απαράλλαχτοι όλα αυτά τα χρόνια. Ακριβώς, όπως ίδιοι κι απαράλλαχτοι πορεύτηκαν και «οι κλέφτες».

Και είναι απορίας άξιον, πως μετά από τόσα χρόνια, εξακολουθούμε να είμαστε τόσο προβλέψιμοι όλοι. Η ατάκα, το βλέμμα, η μέθοδος, η χαρά για όσα πέτυχαν οι συνοδοιπόροι, ο μηδενισμός της ματαιοδοξίας (αφού η ζωή και ο χρόνος μας φλέρταραν όλους αδυσώπητα) και το καλύτερο απ’ όλα, η εκτίμηση και η αγάπη που μας συνδέουν και μας καθιστούν, ακόμα, μια ομάδα άπαιχτη!

Εν κατακλείδι: « Συμφοιτητές μου, δεν θα σας άλλαζα με τίποτα!»

«Να μας έχει ο Θεός καλά…»

Ένα σχόλιο

  • ΒΙΟΛΕΤΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΛΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΥΝΕ Κ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝΕ ΠΟΛΛΟΙ Κ ΕΙΔΙΚΟΙ. ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ Κ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.