Πτολεμαΐδα: Έκκληση για βοήθεια από τους Ρομά

23 Ιανουαρίου 2017
10:50

Στα όρια των αντοχών τους έφθασαν οι πενήντα οικογένειες στον καταυλισμό των  Ρομά  στην Πτολεμαΐδα, οι οποίες αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα με την θέρμανση, και αντί για  καυσόξυλα, που δεν έχουν,  καίνε πλαστικές καρέκλες για να ζεσταθούν, ενώ οι γονείς  τυλίγουν τα παιδιά  με κουβέρτες, για να κοιμηθούν στην αγκαλιά τους. Τα χιλιοτρυπημένα  παραπήγματα στάζουν νερά από παντού και πλημμυρίζουν τα τσιμεντένια δάπεδα, όπου ελλείψει κρεβατιών, κοιμούνται οι πολυμελείς συνήθως οικογένειες, ενώ, «θερίζουν» οι παντός είδους ιώσεις. Ο καταυλισμός παραμένει αρκετές ημέρες χωρίς νερό, οι κάδοι έχουν υπερχειλίσει από τα απορρίμματα και οι αδέσποτοι σκύλοι τα μεταφέρουν παντού, ενώ, στις  λάσπες και στα βρώμικα νερά παίζουν παιδιά. Οι Ρομά,  είναι εξοργισμένοι με την Πολιτεία, την Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και κάθε άλλο αρμόδιο φορέα, για την παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος, ειδικότερα το διάστημα με τις ακραίες καιρικές συνθήκες, υπενθυμίζοντας τις υποσχέσεις τους, σε προεκλογικές περιόδους, για την εγκατάσταση λυόμενων κατασκευών και την ισότιμη αντιμετώπιση τους έναντι των άλλων πολιτών

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Mαίρη Κεσκιλίδου

5 σχόλια

  • Στην Κοζάνη είναι ποιό έξυπνοι …..
    Κόβουν παράνομα κλαδιά και δέντρα δίπλα από το κουρι ……
    Και βέβαια δεν πάνε να κάνουν 20 μεροκάματα ώστε να αγοράσουν ξύλα η δουλειά είναι αμαρτία για αυτούς … Ή θα κλέβουν ή θα ζητιάνεβουν.

  • Είναι εξοργισμενοι από την πολιτεία, αλλά παιδιά ξέρουν να σπέρνουν. Γιατί κύριε Ρομ, αφού δεν έχεις υποδομές, κάνεις του κεφαλιού σου; Οι υπόλοιποι κανουμε 1-2 παιδιά ,επειδή πρωτα απ όλα σκεφτομαστε υπεύθυνα και πάλι ζοριζομαστε.Ισοτομια θέλετε; Ε αφού δουλευετε αγοράστε ή νοικιαστε σπίτι, όλοι οι άλλοι κορόιδα είναι που πληρώνουν;

  • Προγράμματα, χρήματα, εσπα, πακέτα, επιδόματα και άλλα, όλα χαμένα. Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι η πιο χαρακτηριστική του “όλα είναι θέμα παιδείας”. Μόνο τα γράμματα θα τους βγάλουν από αυτό το κόλλημα του μυαλού τους. Γιατί περί κολλήματος πρόκειται. Και πώς θα τους κάνεις να μάθουν γράμματα; Τα πανεπιστήμια έχουν ασχοληθεί, αλλά τα αποτελέσματα ελάχιστα. Μόνο με έναν τρόπο θα καταλάβουν αυτοί. Τους ανακοινώνεις σήμερα ότι σε δύο χρόνια από σήμερα, για να πάρει κάποιος δίπλωμα αυτοκινήτου θα πρέπει να έχει απολυτήριο γυμνασίου. Και φυσικά ΔΕΝ δίνεις διπλώματα με λάδωμα. Και να δεις πως θα γεμίσουν τα σχολεία β ευκαιρίας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.