Κοινοβουλευτική παρέμβαση ΚΚΕ για την παθολογική κλινική του «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟΥ» Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης

19 Ιουλίου 2018
13:43

Χρονίζουν και οξύνονται τα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το “ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ” Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης, τα οποία οφείλονται στην πολιτική υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των νοσοκομείων της χώρας. Πολιτική που ακολουθήθηκε από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις και συνεχίζεται και από τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τραγικά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, αλλά προς όφελος των κερδών των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Υγείας.

Τα προβλήματα λειτουργίας και οι ελλείψεις προσωπικού στο «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ» τα αναδείξαμε και με τις αριθμ. 8362/31-08-2017 και 339/12-10-2017 ερωτήσεις μας, χωρίς να υπάρχει μέχρι σήμερα η παραμικρή βελτίωση.

Όμως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο στη λειτουργία του ολοένα και μεγαλώνουν. Ιδιαίτερα οξυμμένο εμφανίζεται το ζήτημα της λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής με περίπου 50 κλίνες, που σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του ίδιου του νοσοκομείου για το α΄ τρίμηνο του 2018 εξετάστηκαν 7.356 ασθενείς (2.955 σε ΤΕΙ και 4.401σε εφημερία).

Τη στιγμή που η Παθολογική Κλινική είναι υπερπλήρης και οι ασθενείς της φιλοξενούνται και σε άλλες κλινικές του νοσοκομείου, οι γιατροί δεν επαρκούν καθώς υπάρχουν μόνο τρεις παθολόγοι, ενώ αντίστοιχες είναι και οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει εντατικοποίηση της δουλειάς με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς που προσέρχονται στο νοσοκομείο αλλά και για τους εργαζόμενους σε αυτό, ενώ προβλήματα εντοπίζονται και στις εφημερίες, καθώς η κλινική θα μένει κενή από εφημερίες παραπάνω από έξι μέρες το μήνα.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

Να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής στο ΓΝ Κοζάνης;

Να καλυφθούν άμεσα τα κενά του «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟΥ» Γ.Ν. Κοζάνης σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, με προσλήψεις μόνιμων και πλήρους απασχόλησης εργαζομένων, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του και να καλύπτονται οι ανάγκες των ασθενών;

Να εξασφαλιστεί η γενναία χρηματοδότηση του Νοσοκομείου για τη συνέχιση της λειτουργίας και αναβάθμισης των κλινικών και των Μονάδων του καθώς και για την κάλυψη των αναγκών σε υλικοτεχνική υποδομή;

Οι βουλευτές

Σάκης Βαρδαλής

Γιάννης Δελής

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.