Το ΣΕΕΕΝ καταγγέλλει την απλήρωτη εργασία στην ΔΕΗ Α.Ε και πιο συγκεκριμένα μια εργολαβία που έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους για 2μήνες και δεν έχει καταβάλει το επίδομα αδείας στο Κεντρικό Βιομηχανικό Συγκρότημα της ΔΕΗ Α.Ε και σε μια εργολαβία στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου της ΔΕΗ Α.Ε που χρωστάνε στους εργαζόμενους 3 μήνες δουλειάς. Οι εργαζόμενοι έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους και διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Η απλήρωτη δουλειά λαμβάνει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις στους χώρους εργασίας της ΔΕΗ Α.Ε καθώς το ίδιο το καθεστώς του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών διαμορφώνει τέτοιες συνθήκες. Με διάφορα επιχειρήματα από την πλευρά των εργοδοτών, εκατοντάδες εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι από τους εργολάβους. Είναι προκλητικό και ενώ καταβάλλονται κανονικά τα χρήματα για τις εργολαβίες από την ΔΕΗ Α.Ε, οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους να πέρασαν τις γιορτές απλήρωτοι και να συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τις καθημερινές τους ανάγκες ως και σήμερα χωρίς να έχουν πάρει χρήματα.

Το επόμενο διάστημα, θα οξυνθούν ακόμα περισσότερο τα προβλήματα της απλήρωτης δουλειάς για τους εργαζόμενους με την απολιγνιτοποίηση και την επέκταση των εργολαβιών σε βάρος της μόνιμης και σταθερής δουλειάς καθώς και της τρομοκρατίας. Οι απολύσεις είναι προ των πυλών καθώς θα συρρικνωθεί αρκετά η δραστηριότητα της εξόρυξης και λιγνιτικής παραγωγής με χάσιμο χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ, όχι μόνο δεν καταδικάζουν την απλήρωτη εργασία και την ύπαρξη εργολαβιών μέσα στην ΔΕΗ Α.Ε, εν αντιθέτως έχουν μετατρέψει τα Εργατικά Κέντρα Κοζάνης και Πτολεμαΐδας σε γκέτο των εργοδοτών. Οι εργαζόμενοι να τους απομονώσουν.

Απαιτούμε τώρα να καταβληθούν τα χρωστούμενα στους απλήρωτους εργαζόμενους. Διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όχι με το καθεστώς των εργολάβων. Το ΣΕΕΕΝ στέκεται δίπλα στο πλευρό των εργαζόμενων που διεκδικούν το δίκιο τους.

Πτολεμαΐδα 20.1.2020