Το πρωί της Κυριακής, 9 Φεβρουαρίου 2020, περισσότερα από 50 μέλη-φίλοι της Ένωσης Ποντίων Κυριών Δυτικής Μακεδονίας «Η ΜΝΗΜΗ», ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου, παραβρέθηκαν στη πρώτη γενική συνέλευση της Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΕΛΕΝΑ στην Κοζάνη.

Με την έναρξη της εκδήλωσης η προσωρινή Πρόεδρος κα Γεωργία Τσαρίδου καλωσόρισε όλα τα μέλη, έκανε τις απαραίτητες συστάσεις για τα νέα μέλη και μίλησε για την ιδέα ίδρυσης του Σωματείου, τους στόχους και το πρόγραμμα δράσης του στο άμεσο μέλλον. Στη συνέχεια ενημέρωσε για την ανάγκη ανεύρεσης χώρου στέγασης και αναφέρθηκε στις ενέργειες στις οποίες προέβησαν τα μέλη του προσωρινού Δ.Σ. προς την κατεύθυνση αυτή.

Στη θεματολογία της 1ης συνέλευσης ήταν και η συζήτηση για τη διενέργεια των εκλογών για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής. Η κα Ελπίδα Κουϊμτζίδου ανέγνωσε σημεία του καταστατικού προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη για τη διαδικασία των εκλογών και τον ορισμό των εφόρων. Η κα Ελένη Παπαδοπούλου ζήτησε να υποβληθούν υποψηφιότητες, έγιναν αιτήματα και προτάσεις υποψηφιοτήτων και ορίστηκε η 8η Μαρτίου 2020 ως ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών και του ορισμού των Εφόρων των Δημοσίων Σχέσεων, του Θεατρικού Τμήματος και της Χορωδίας.

Τέλος η Πρόεδρος και τα μέλη του προσωρινού Δ.Σ αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τον υπεύθυνο και ιδιοκτήτη του Ξενοδοχείου ‘’ΕΛΕΝΑ’’ για την παραχώρηση της αίθουσας και την άψογη φιλοξενία που τους παρείχε.