Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη δημοσίευση του άρθρου με τίτλο «Δήμος Βοΐου: Είναι κανείς εκεί;». Επιβάλλεται ωστόσο να απαντήσω στα όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Βοϊου και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αυγερινού:

–        Όταν υπάρχει γραπτό αίτημα από κάποιον πολίτη, είθισται να δίδεται μια γραπτή απάντηση, θετική ή, αρνητική. Το τοπικό συμβούλιο λαμβάνει μια απόφαση γραπτώς την οποία καλείται να ψηφίσει ή, να απορρίψει το δημοτικό συμβούλιο.  Σας επισυνάπτω την επιστολή του αιτήματός μου με αριθμό πρωτοκόλλου και αν τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο Δήμαρχος έχουν γραπτή απάντηση με αριθμό πρωτοκόλλου και αποδεικτικό επίδοσης προς εμέ (σ.σ. γραφολόγος θα εξετάσει την υπογραφή μου) τότε να σας το προσκομίσουν. Γιατί καμία απάντηση δεν έλαβα. Και αυτό ο ιδιοκτήτης του Ραδιοφωνικού Σταθμού που έσπευσε να δικαιολογήσει τα…. αδικαιολόγητα, θα έπρεπε να το ερευνήσει. Αν ήταν δημοσιογράφος. Που δεν είναι. Βλέπετε, στο δημόσιο και στους κατόχους δημοσίων θέσεων, μόνο τα γραπτά ισχύουν. Κι αυτό ανήκει στις γενικές γνώσεις που οφείλει να έχει ένας ιδιοκτήτης Μέσου Ενημέρωσης αν θέλει να παρέχει αξιόπιστη ενημέρωση.

–        Σας επισυνάπτω και την επιστολή της αρμόδιας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης με σαφείς οδηγίες ως προς την τέλεση ενός εθίμου που περιέχει άναμμα φωτιάς.

–        Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Βοΐου ο οποίος υπήρξε σαφής και κατηγορηματικός στην άρνησή του να παράσχει άδεια τέλεσης του συγκεκριμένου εθίμου στον συγκεκριμένο χώρο. Μάλιστα επικοινώνησε ο ίδιος με τους εμπλεκόμενους και κατέστησε σαφές ότι κάθε παραβίαση του Νόμου, επισύρει σειρά ευθυνών άρα τιμωρείται. Η αυτοψία των ανδρών του Αστυνομικού Τμήματος οι οποίοι άκουσαν οι ίδιοι τις μαρτυρίες κατοίκων του χωριού για την περυσινή πυρκαγιά, καθιστά επίσης, ανυπόστατες και εντελώς ψευδείς τις δηλώσεις του Προέδρου της Κοινότητας Αυγερινού.

Ως εκ τούτου, εφ΄ όσον εξακολουθήσει η διασπορά fake news και οι ανυπόστατες δηλώσεις, το λόγο θα έχει πλέον η Δικαιοσύνη.

Σας εύχομαι καλό τριήμερο.

Ελένη Καρακίτσου – Δημοσιογράφος

Αυγερινός Βοϊου

Αυγερινός Βοϊου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΟΪΟΥ

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ