Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαΐδας: “Το πιο αποτελεσματικό τεστ για τις γυναίκες είναι η πρόληψη”

8 Μαΐου 2020
18:32
Κανένα σχόλιο

Εργαζόμενη και άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα, νέα μητέρα, φοιτήτρια, συνταξιούχε, μετανάστρια και πρόσφυγα,

Ο Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαΐδας απευθείνετε σε όλες τις γυναίκες που βιώνουν την ανασφάλεια για την δική τους υγεία, των παιδιών τους και όλης της οικογένειάς τους!
Ο ιός, η καραντίνα, ήταν μια τρανταχτή δοκιμασία στον τομέα της υγείας.
Φάνηκαν οι ελλείψεις του δημόσιου συστήματος υγείας, ιδιαίτερα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Όλες οι ελλείψεις του δημόσιου τομέα γιγαντώθηκαν, γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια, τα χρήματα διοχετεύτηκαν στον ιδιωτικό τομέα και στην εμπορευματοποίηση της υγείας!
Και σήμερα, για την Γιορτή της Μητέρας, ο Δήμος Πτολεμαϊδας με τα τεστ Παπανικολάου, την ψηφιακή μαστογραφία και τον υπέρηχο μαστού, δείχνει ποιες είναι οι προτιμήσεις του. Συνεργάζεται με ιδιώτες γιατρούς για να δείξει ότι ενδιαφέρεται για τις γυναίκες. Ουσιαστικά δίνει μια ασπιρίνη στο καρκίνωμα!
Που είναι η προστασία της υγείας της γυναίκας μέσα από την πρόληψη?
Γιατί αφού υπάρχουν δημόσια νοσοκομεία δεν αγωνίζονται δήμοι και κυβερνήσεις, να έχουμε έναν προγραμματισμένο έλεγχο της υγείας μας, μέσα στα δημόσια νοσοκομεία;
Είναι δύσκολο ή είναι συνειδητή πολιτική επιλογή;… αφού θεοποίησαν την “ατομική ευθύνη” σε κάθε πρόβλημά μας!
Γιατί δεν αγωνίζονται για να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού;

Οι θέσεις του Συλλόγου Γυναικών Πτολεμαΐδας είναι οι εξής:
* Εφαρμογή του νόμου για την προστασία της εργαζόμενης μητέρας.
* Άδεια κύησης, τοκετού, λοχείας, μητρότητας με πλήρεις αποδοχές.
* Άδεια στο ζευγάρι για ασθένειες ή άλλες ανάγκες του παιδιού για τα επόμενα χρόνια. Μεγαλύτερη άδεια στη μονογονεϊκή οικογένεια και σε γυναίκες με αναπηρία ή με παιδιά ΑΜΕΑ.
* Κάλυψη όλων των εξόδων προγεννητικού ελέγχου, ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και τοκετού από το κράτος.
* Ενιαίο, καθολικό αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεά σύγχρονο σύστημα Υγειας-Πρόνοιας!
* Προληπτική ιατρική για όλες και όλους, χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση.
* Δωρεάν χορήγηση φαρμάκων.

Συνεχίζουμε δυνατά και μαχητικά!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.