kozan.gr: Το Δ.Σ. Βελβεντού αποφάσισε τη διάθεση επιπλέον κοινόχρηστου χώρου σε επιχειρήσεις εστίασης και συγκεκριμένα σε ποσοστό 10%, κατά το διάστημα εφαρμογής μέτρων προστασίας του COVID 19

15 Μαΐου 2020
11:07
Κανένα σχόλιο

 

Με τα νέα προστατευτικά μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού GOVID-19 υποχρεώνονται οι καταστηματάρχες στους υπαίθρους χώρους να αραιώσουν σημαντικά τα τραπεζοκαθίσματά τους, με συνέπεια να εξυπηρετούν περίπου το 50% των πελατών της πρότερης συνήθους κατάστασης. Το θέμα, έπειτα κι από επιστολή του βουλευτή Κοζάνης, Μ. Παπαδόπουλου, τέθηκε  στη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βελβεντού στις 4/5.

Όπως διατυπώθηκε, από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής,  η κατάσταση των κοινόχρηστων χώρων στο ιστορικό κέντρο του Βελβεντού, όπου κατ’ εξοχήν βρίσκονται οι περισσότερες επιχειρήσεις εστίασης, δεν υπάρχει ιδιαίτερη ευχέρεια κατάληψης πρόσθετου χώρου. Κάθε περαιτέρω ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων θα είναι εις βάρος του διαθέσιμου χώρου για το κοινό. Η προσαύξηση τετραγωνικών μπορεί να γίνει αποκλειστικά α) στο χώρο της κεντρικής πλατείας στην οποία σήμερα με βάση τις εκδοθείσες άδειες καταλαμβάνεται περίπου το 40% του κοινόχρηστου χώρου και β) στο χώρο της πλατείας «Πλάτανος» (ανατολικό και δυτικό τμήμα) στην οποία σήμερα με βάση τις εκδοθείσες άδειες καταλαμβάνεται περίπου το 40% του κοινόχρηστου χώρου.

Αυτό που προτάθηκε ήταν να επεκταθεί το ανώτερο προβλεπόμενο από το νόμο ποσοστό, δηλαδή να διατεθεί στις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις χώρος ίσος με το 10% του συνολικού χώρου, ώστε η συνολική κάλυψη να φτάσει στο νόμιμο όριο κατάληψης του 50% και μόνον για την περίοδο που θα ισχύουν τα μέτρα. Επίσης τονίστηκε ότι στην περίπτωση της οδού Ειρήνης & Φιλίας τις ώρες που λειτουργεί ως πεζόδρομος δεν υπάρχει ευχέρεια χώρου για επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων, διότι πρέπει να εξασφαλίζεται ελεύθερη ζώνη προσπέλασης οχημάτων εκτάκτου ανάγκης (πυροσβεστικά, ασθενοφόρα, οχήματα μεταφοράς ΑμεΑ κ.λ.π.) πλάτους 3,5 μ. που πρέπει να παραμένει ακάλυπτη καθ’ ύψος σε όλο το μήκος και το πλάτος της.

Εν τέλει το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ τη διάθεση επιπλέον κοινόχρηστου χώρου σε ποσοστό 10% α) στην κεντρική πλατεία και β) στην πλατεία «Πλάτανος»και στα δύο τμήματα κι εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον από τις υπάρχουσες επιχειρήσεις, οπότε και θα τροποποιηθούν οι υφιστάμενες σημερινές άδειες.

kozan.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.