Συστατικά
0/12 συστατικά

500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
5 πατάτες
3 μελιτζάνες
1 κρεμμύδι
100 ml σάλτσα ντομάτας
150 ml νερό
Ρίγανη-Θυμάρι
Μαϊντανό
Αλάτι-Πιπέρι
Μπούκοβο-Πάπρικα
Κίτρινο τυρί
Κεφαλοτύρι

Οδηγίες
0 από 9 βήματα ολοκληρώθηκαν

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες και τις πατάτες.

Βάζουμε τις μελιτζάνες σε νερό με αρκετό αλάτι για 1 ώρα να ξεπικρίσουν.

Τις στεγνώνουμε και τις τηγανίζουμε, όπως και τις πατάτες.

Σε λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.

Όταν ροδίσει βάζουμε τον κιμά και καβουρδίζουμε μέχρι να χάσει τα υγρά του.

Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, μπούκοβο, πάπρικα, το νερό και αφήνουμε να βράσουν.

Σε ταψί ή πήλινα κάνουμε μία στρώση από πατάτες, από πάνω βάζουμε τις μελιτζάνες.

Σκεπάζουμε με τον ζεστό κιμά, καλύπτουμε με πατάτες και απλώνουμε τριμμένο κίτρινο τυρί.

Πασπαλίζουμε κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι που να δημιουργηθεί κρούστα.