Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασβεστόπετρας διοργανώνει τον 4ο Ορεινό αγώνα 7,5 χλμ. στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Ασβεστόπετρας “Προφήτης Ηλίας”. Ισως ο ποιο μικρός,ο ποιο γρήγορος και συνάμα ο ποιο απαιτητικός ορεινός αγώνας βουνού.
Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται το Σάββατο 08 Αυγούστου 2020 και ώρα 18:15 με αφετηρία την κεντρική πλατεία του χωριού.
Οι διοργανωτές καλούν όλους τους δρομείς τους οδοιπόρους και γενικά τους φίλους του αθλητισμού να έρθουν και να τρέξουν ή να περπατήσουν την πανέμορφη διαδρομή.
Η διαδρομή έχει υψομετρική διαφορά 400 μέτρα, είναι δασικός δρόμος με ανηφόρες – κατηφόρες και δύο πανέμορφα μονοπάτια. Τα πρώτα 640 μέτρα είναι άσφαλτος διασχίζουν τους δρόμους του χωριού και οδηγούν στο πρώτο χωμάτινο και λίγο ανηφορικό κομμάτι της διαδρομής. Στα 1.750 μέτρα οι δρομείς θα διασχίσουν το πρώτο μονοπάτι μέσα στο δάσος το οποίο είναι και το ποιο δύσκολο μια και είναι 820 μέτρα με 282 μέτρα υψομετρικής φτάνοντας στον πρώτο σταθμό τροφοδοσίας. Συνεχίζουν σε χωμάτινο δρόμο έως το ψηλότερο σημείο της διαδρομής τα 1.050 μέτρα . Η διαδρομή γίνεται πλέον κατηφορική και στα 4.000 μέτρα οι δρομείς θα διασχίσουν το δεύτερο μονοπάτι και πάλι μέσα στο δάσος. Ακολουθεί αγροτικός δρόμος που χρειάζεται προσοχή από τους δρομείς που τους οδηγεί και πάλι στους ασφάλτινους δρόμους του χωριού έως τον τερματισμό.
Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα .

https://docs.google.com/…/1QWS2xThaKHSout5NfLaZhhkhKPw…/edit

Για πληροφορίες που αφορούν τον αγώνα στον κο. ΣΙΣΚΟ ΤΡYΦΩΝΑ στο τηλ. 6944575749 και στο email:[email protected]
Η συμμετοχή στον αγώνα δεν απαιτεί χρηματικό αντίτιμο.
Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι ενήλικες και οι ανήλικοι με υπεύθυνη δήλωση του γονέα. Σε κάθε περίπτωση οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν θέματα υγείας ή ατύχημα που θα προκύψει κατά τη διάρκεια του αγώνα και θα υπάρχει κάλυψη από την διασωστική ομάδα Πτολεμαΐδας και γιατρό του αγώνα.
Η διαδρομή θα έχει δύο σταθμούς τροφοδοσίας. Ένας σταθμός στην αρχή του πρώτου μονοπατιού με τρεχούμενο νερό και ο δεύτερος στην κορυφή του βουνού με νερά, σοκολάτες κτλ.
Στον τερματισμό οι δρομείς θα παραλαμβάνουν αναμνηστικό μετάλλιο για την συμμετοχή τους και κύπελλο οι πρώτοι στην γενική κατάταξη (ανδρών – γυναικών) . Επισης θα βραβευτούν ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής και ο μικρότερος.

Προσθέτουμε μια κατηγορία για παιδιά αγόρια – κορίτσια γεννηθείς έως 2006. 
Η παραλαβή των αριθμών συμμετοχής θα γίνει την ημέρα του αγώνα από 16:45 έως 17:45 στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο σημείο εκκίνησης του αγώνα.
 Ο αγώνας θα έχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό για κάθε δρομέα .
Στον χώρο του τερματισμού θα υπάρχουν παραδοσιακά εδέσματα από τις κυρίες του Συλλόγου του χωριού.